پوسته فرزند چیست | آموزش ساخت و نصب چایلد تم (child theme) وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 2 رای , میانگین : 4,50 از 5)
بارگذاری...

اگر قصد دارید ظاهر وب سایت خود را تغییر دهید و ویژگی های جدیدی به آن اضافه کنید، بهترین راه برای انجام اینکار ایجاد چایلد تم یا همان پوسته فرزند می باشد. در واقع؛ تم فرزند یک نقطه شروع عالی برای افرادی است که قصد دارند قالب سایتشان را به گونه دلخواه سفارشی سازی کنند. تم کودک وردپرس راهی مطمئن برای سفارشی کردن کد قالب وردپرس به شما می دهد. اگر قصد دارید به صورت مستقیم کدهای CSS، HTML یا PHP قالب خود را ویرایش کنید، باید حتماً از یک تم فرزند وردپرس استفاده نمائید، در غیر این صورت ممکن است دفعه بعد که طرح زمینه خود را به روز می کنید، تغییرات خود را از دست بدهید. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم آموزش ساخت پوسته فرزند و همچنین نحوه نصب چایلد تم را در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

آموزش ساخت پوسته فرزند

پوسته فرزند چیست ؟

Child Theme چیست ؟ قبل از اینکه بخواهیم نحوه ایجاد چایلد تم را در اختیار شما قرار دهیم، بهتر است با پوسته فرزند و مزیت های آن آشنا شوید. به طور کلی؛ تم کودک یک تم فرعی است که ظاهر، احساس و کارکردهای قالب اصلی را به ارث می برد. شما آن را همانند سایر قالب ها نصب می کنید، اما برای کنترل عملکرد آن به تم والد متکی است. زمانی که شما در طرح زمینه تم فرزند تغییراتی را اعمال می کنید، آن تغییرات به صورت جداگانه از فایل های طرح زمینه والد نگهداری می شوند. علاوه بر این، هر تغییری که در طرح زمینه فرزند ایجاد می کنید، بر رفتار در طرح زمینه اصلی اولویت دارد. همچنین می توان گفت؛ هرگاه قالب کودک را سفارشی سازی کنید، تم اصلی یا والد به صورت کاملاً دست نخورده باقی می ماند. بهتر است این نکته را هم بدانید که یک تم فرزند به خودی خود کار نخواهد کرد، مگر اینکه در کنار تم اصلی نصب شود.

بیشتر بخوانید: ایجاد محدودیت در ورود به پیشخوان وردپرس 

مزیت های ساخت و نصب چایلد تم (child theme) وردپرس

ساخت و نصب چایلد تم به شما این امکان را می ‌دهد تا بدون از دست دادن سفارشی ‌سازی‌های خود، تم اصلی سایت خود را تغییر دهید. در واقع؛ شما برای اینکه بتوانید تغییراتی در ظاهر قالب اصلی خود اعمال کنید، باید فایل ‌های طرح زمینه اصلی را مستقیماً تغییر دهید. این بدان معناست که هر زمان که تم والد را به‌روزرسانی می‌کنید، تمامی تغییراتی که اعمال کرده اید بازنویسی می ‌شوند. در نتیجه ممکن است بخشی از قسمت های سایت شما ناخودآگاه تغییر پیدا کند. اما در مقابل، چایلد تم به شما کمک می کند تا هر نوع تغییری را بدون اینکه نیازی باشد قالب اصلی خود را ویرایش کنید، انجام دهید. برخی دیگر از مزیت های چایلد تم عبارت است از:

  • گسترش و سفارشی ‌سازی آسان: همانطور که واضح است، یک تم فرزند عملکرد تم اصلی خود را گسترش می ‌دهد. شما در حال حاضر یک قالب آماده به شکل تم والد در اختیار دارید و تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک فایل css جداگانه برای تم فرزند خود ایجاد کنید و ترفندهای سفارشی سازی را مطابق با نیاز خود اضافه نمائید.
  • به ‌روزرسانی‌های بی ‌دردس: با روز به روز قالب ها و افزونه‌ های وردپرس به روزرسانی می شوند. بنابراین اگر شما ترفندهای سفارشی سازی و تغییراتی را در قالب اصلی خود ایجاد کنید، ممکن است در صورت به روز رسانی قالب، تمام تغییرات خود را از دست بدهید. بنابراین برای جلوگیری از این مشکل به شما پیشنهاد می شود که تغییرات خود را در یک طرح زمینه فرزند اعمال کنید، به طوری که حتی اگر از شما خواسته شد که قالب اصلی را به‌روزرسانی کنید، ترسی از دست دادن تغییرات خود نداشته باشید.

بیشتر بخوانید: قالب وردپرس فروش محصولات دیجیتال تم باکس | Themebox

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس

برای ساخت پوسته فرزند، شما می توانید از دو طریق مختلف اقدام کنید. اول اینکه می توانید با کمک یک افزونه اقدام به ساخت چایلدتم نمائید که این می تواند ساده ترین روش برای افراد مبتدی باشد. دوم اینکه می توانید با کدنویسی چایلدتم خود را ایجاد کنید. در ادامه مطلب ما هر دو روش را به صورت کامل و گام به گام به شما توضیح خواهیم داد. بنابراین با ما همراه باشید تا شما را با آموزش ساخت Child Theme آشنا کنیم.

1- آموزش ساخت پوسته فرزند با افزونه

یکی از بهترین و ساده ترین روش ها برای ایجاد چایلدتم، استفاده از افزونه می باشد. بهترین افزونه برای ساخت تم فرزند، افزونه Child Themify می باشد. این افزونه که به صورت کاملاً رایگان در مخزن وردپرس به ثبت رسیده، به شما کمک می کند تا تنها با یک کلیک، تم های کودک را از هر طرح زمینه غیرکودکی ایجاد کنید.

برای استفاده از این افزونه، در ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شده و سپس از بخش “افزونه ها” روی گزینه “افزودن” کلیک کنید. سپس در باکس بالای صفحه نام افزونه را وارد و سرچ نمائید تا افزونه برای شما پیدا شود.

آموزش ساخت پوسته فرزند با افزونه

همچنین می توانید افزونه Child Themify را از طریق این لینک، دانلود و در وردپرس خود بارگذاری نمائید. بعد از نصب افزونه، آن را فعال نمائید. بعد از فعالسازی گزینه ای به نام ” Create a Child Theme” در بخش “نمایش” وردپرس شما ظاهر می شود، که باید روی آن کلیک نمائید تا وارد بخش تنظیمات چایلدتم شوید.

پوسته فرزند چیست

برای ساخت چایلدتم، ابتدا از لیست کشویی، قالب خود را انتخاب کنید. سپس با صفحه ای همانند تصویر زیر روبه رو می شوید که باید تنظیمات مربوط به افزونه را اعمال نمائید.

بیشتر بخوانید: افزونه Admin2020 Pro | تغییر حرفه ای تم مدیریت پیشخوان وردپرس ادمین 2020 (UiPress)

نحوه نصب چایلد تم

Select a parent theme: در این قسمت قالب خود را که می خواهید چایلدتم را روی آن بسازید، وارد کنید.

Name your child theme: در این قسمت یک نام دلخواه برای تم کودک خود انتخاب کنید. نام تم کودک را باید حتماً به لاتین انتخاب کنید در غیر این صورت موفق به ثبت آن نخواهید شد.

Author Name: می توانید یک نام کاربری دلخواه برای پوسته قرار دهید.

Extra Theme Files: در این بخش قادر هستید تمامی فایل‌های php و css قالب خود را مشاهده نمائید. حال برای اضافه کردن هریک از آنها به پوسته فرزند، کافیست تیک آنها را بزنید تا به چایلدتم اضافه شود.

بعد از آنکه فایل های مورد نظر خود را انتخاب کردید، کافیست از انتهای صفحه روی دکمه “Create Child Theme” کلیک کنید و چند لحظه منتظر بمانید تا پوسته فرزند برای شما ساخته شود. بعد از آنکه قالب چایلدتم به خوبی برای شما ساخته شود، یک پیام حاوی Your theme has been created. Go check it out! به شما نشان داده می شود که باید روی گزینه لینکدار  “Go check it out ” کلیک کنید تا به مسیر پوسته های خود منتقل شوید.

همچنین می توانید خودتان از پیشخوان وردپرس از مسیر “نمایش” روی “پوسته ها” کلیک کنید. سپس در این قسمت یک پوسته برای شما ایجاد می شود که می توانید آن را “فعال” نمائید تا با ارث بری از قالب اصلی یا مادر، سایت شما نمایش داده شود.

بیشتر بخوانید: بروز رسانی قالب و افزونه های وردپرس با افزونه Easy Theme and Plugin Upgrades

2- آموزش ساخت پوسته فرزند با کدنویسی

برای ایجاد پوسته کودک با کدنویسی با به روش دستی، ابتدا باید وارد هاست خود شوید و وارد بخش “مدیریت فایل یا File Manager” شوید.

آموزش ساخت پوسته فرزند با کدنویسی

شما باید وارد پوشه قالب خود شوید، بنابراین بعد از کلیک روی “فایل منیجیر” مسیر ” public_html/wp-content/themes” را طی کنید. در این قسمت شما باید نام پوشه قالب سایت خود را پیدا نمائید. به عنوان مثال: پوشه قالب ما “wpnovin” نام دارد، پس شما باید در پوشه تم (themes)، یک پوشه جدید با نام ” wpnovin-child” ایجاد نمائیم.

سپس وارد پوشه ” wpnovin-child” شوید و یک فایل css به نام Style.css ایجاد نمائید و کدهای زیر را درون آن کپی نمائید.

/*
 Theme Name: wpnovin Child
 Theme URI:http:wpnovin Child/
 Description:wpnovin Child Theme
 Author:wpnovin
 Author URI:https:// wpnovin.com
 Template:wpnovin
 Version:1.0.0
 License:GNU General Public License v2 or later
 License URI:http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
 Tags: light, dark, two-columns, right-sidebar, responsive-layout, accessibility-ready
 Text Domain: namethemechild
*/

تنها کاری که شما در هنگام کپی کردن کدها باید دقت داشته باشید این است که به جای عبارت “wpnovin“، نام اصلی قالب خود را وارد نمائید. حال برای اینکه کدهای css سفارشی خود را وارد کنید، بعد از کپی کردن فال های بالا، ابتدا یک اینتر بزنید و سپس کدهای دلخواه CSS خود را وارد نمائید.

حالا باید فایل زیر را به قالب اصلی خود معرفی کنید. برای اینکار باید یک فایل functions.php در پوشه چایلدتم ایجاد کنید و کد زیر را در آن قرار دهید.

<?php
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'my_theme_enqueue_styles' );
function my_theme_enqueue_styles() {
   wp_enqueue_style( 'parent-style', get_template_directory_uri() . '/style.css' );
}
?>

 

حال نوبت به فعال کردن چایلدتم می باشد. برای اینکار ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شوید و از بخش “نمایش” روی “پوسته ها” کلیک کنید. در این قسمت یک پوسته جدید (چایلدتم) برای شما ایجاد شده است که کافیست آن را فعال نمائید.

آموزش ساخت چایلد تم در وردپرس | پوسته فرزند

بیشتر بخوانید: آموزش فارسی سازی قالب وردپرس | نحوه راستچین کردن، ترجمه انگلیسی به فارسی 

چرا باید از پوسته فرزند استفاده کنیم؟ مزایای Child Theme

1- اول و مهمتر از همه، ایجاد یک قالب فرزند وردپرس به شما این امکان را می دهد تا قالب اصلی خود را بدون از دست دادن تنظیمات سفارشی سازی خود، به روزرسانی کنید. بدون تم کودک، باید فایل های قالب خود را مستقیماً ویرایش نمائید و هر زمان که قالب را به روز کردید، سفارشی سازی های شما از بین خواهد رفت. بنابراین یا باید قالب خود را به روز نگه ندارید، که این موضوع می تواند بسیار خطرناک باشد و یا تنظیمات وسفارشی سازی هایی که قبلاً انجام داده اید، از بین خواهد رفت و مجدداً باید تغییرات را اعمال نمائید.

2- مزیت دیگر استفاده از چایلدتم، انتقال بسیار ساده آنها از یک سایت به سایت دیگر می باشد.

3- ایجاد Child Theme، به شما این امکان را می دهد که در محیط امن و بی خطر شروع به یادگیری و بهبود قالب خود نمائید. اگر هرگونه سفارشی سازی در تم کودک ایجاد کنید و در آینده با مشکلاتی همراه شود و شما از آن رضایت نداشته باشید، خیلی ساده و تنها با یک کلیک می توانید چایلدتم را غیرفعال کنید. در صورتی که در قالب اصلی به این گونه نیست.

بیشتر بخوانید: آموزش قرار دادن لوگو اینماد – راه های نمایش لوگو نماد الکترونیکی در وبسایت 

چایلد تم (Child Theme) چگونه کار می کند؟

قالب فرزند وردپرس در یک دایرکتوری جدا از موضوع اصلی ذخیره می شود. هر کدام فایل style.css و functions.php مخصوص به خود را دارند و در صورت نیاز می توانید فایل های دیگر را به آنها اضافه نمائید. شما باید دو فایل بالا را در قالب فرزند وردپرس خود داشته باشید تا بتوانید یک چایلدتم داشته باشید.

با فایل های style.css و functions.php، می توانید هر گونه تغییری که نیاز دارید؛ اعمال کنید، از جمله : طراحی ظاهر، کد نویسی ها، اسکریپت ها و… می توانید این موارد را در قالب کودک خود اعمال کنید، حتی اگر در قالب اصلی شما وجود نداشته باشند.

بیشتر بخوانید: علت خطای پایگاه داده در وردپرس چیست؟ | راه های رفع خطا در اتصال به دیتابیس وردپرس

سوالات متداول

پوسته فرزند در وردپرس چه کاربردی دارد؟

ساخت و نصب چایلد تم به شما این امکان را می ‌دهد تا بدون از دست دادن سفارشی ‌سازی‌های خود، تم اصلی سایت خود را تغییر دهید.

چایلد تم چگونه کار می کند؟

چایلد تم مجزا از تم اصلی کار می کند و یک راه مطمئن برای سفارشی سازی کدهای قالب به شمار می رود. اگر قصد دارید کدهای سایت خود را به صورت مستقیم ویرایش کنید، بهتر است از تم فرزند استفاده نمائید، در غیر این صورت ممکن است پس از بروز شدن تم اصلی، سفارشی سازی های خود را از دست بدهید. در واقع؛ قالب فرزند وردپرس در یک دایرکتوری جدا از موضوع اصلی ذخیره می شود. هر کدام فایل style.css و functions.php مخصوص به خود را دارند و در صورت نیاز می توانید فایل های دیگر را به آنها اضافه نمائید. شما باید دو فایل بالا را در قالب فرزند وردپرس خود داشته باشید تا بتوانید یک چایلدتم داشته باشید.

بیشتر بخوانید: چگونه در وردپرس لینک دانلود بگذاریم؟ آموزش ساخت لینک دانلود در وردپرس

جمع بندی: قالب فرزند چیست ؟ آموزش نصب چایلد تم

ساخت قالب فرزند وردپرس یا چایلد تم، تمام ویژگی های تم اصلی یا مادر را به ارث می برد، که به شما این امکان را می دهد که هر کد را سفارشی سازی کنید در حالی که عملکرد قالب حفظ شود.علاوه بر این، استفاده از تم کودک به شما این امکان را می دهد تا به راحتی هرگونه ویرایشی که انجام داده اید را ردیابی کنید. از آنجا که فایل های طرح زمینه کودک جدا از پرونده های مادر است ، می توانید به راحتی آنچه را که تنظیم کرده اید ببینید و تغییرات ناخواسته را لغو نمائید.

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش ریدایرکت کردن دو لینک به هم + افزونه

2720
6
آموزش ریدایرکت کردن دو لینک به هم + افزونه | نوین وردپرس سلام خدمت همراهان همیشگی نوین وردپرس ، برا خیلی از شماها اتفاق افتاده که مثلا بخواهید یه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش بهترین روش های بهینه سازی URL سایت | سئو آدرس صفحات سایت

1261
0
یکی از مهمترین فاکتورها برای بهینه کردن صفحات سایت، بهینه سازی URL سایت می باشد. در واقع URL یک آدرس منحصر به فرد است که موقعیت صفحه وب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

تکنیک های آموزش سئو داخلی Onpage SEO سایت وردپرسی

649
0
بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان سئو در دهه گذشته به شدت تغییر کرده، به همین منظور افراد بیشتری به دنبال راه هایی برای بهبود سئوی وردپرس خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزودن تصویر به سایدبار قالب در وردپرس

2069
0
آیا میخواهید تصویری را به سایدبار قالب خود در وردپرس اضافه کنید؟ به صورت پیش فرض، وردپرس کار را برای آپلود و اضافه کردن تصاویر در هر جایی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش حل خطای Ensure text remains visible during webfont load در GTMetrix

54
0
اگر شما از ابزارها جی تی متریکس برای مدیریت سرعت عملکرد سایت خود استفاده می کنید، ممکن است با خطاهای مختلفی مواجه شوید که یکی از شایع ترین ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش رفع خطای Defer Parsing of JavaScript در GTMetrix

135
0
اگر شما از سرویس‌های تست سرعت سایت همچون جی تی متریکس استفاده می‌کنید، ممکن است با خطای Defer Parsing of JavaScript مواجه شده باشید. بروز این خطا می‌تواند ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

ایندکس نشدن سایت در گوگل و روش حل آن

1164
0
طی ماه های گذشته پیام های زیادی دریافت کرده ایم مبنی بر اینکه چرا سایت من در سرچ گوگل نیست ؟ بی تردید این یکی از سوالات رایج ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نمایش رسانه ها بر اساس دسته بندی و برچسب ها + افزونه

1088
0
سلام سوالی که اغلب به فکرمان میرسد که آیا می توانیم رسانه ها را بر اساس دسته بندی و برچسب نمایش دهیم ؟ یا اضافه کردن دسته ها و برچسب در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب