گوگل آنالیتیکس چیست و مزایای استفاده از Google Analytics

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

یکی از مهم ترین دغدغه های هر مدیر سایتی، بهبود سئو و کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو می باشد. روش و ابزارهای مختلفی برای بهینه کردن و آنالیز وب سایت وجود دارد که بی تردید یکی از بهترین و محبوب ترین آنها گوگل آنالیتیکس می باشد. گوگل آنالیتیکس یک برنامه تحلیل ترافیک وب سایت است که آمار و تجزیه و تحلیل لحظه ای تعامل کاربر با وب سایت را ارائه می دهد. شما به عنوان مدیر سایت می توانید بازدیدکنندگان خود را با هدف تفسیر و بهینه سازی عملکرد وب سایت تجزیه و تحلیل کنید. در واقع این ابزار می ‌تواند همه اشکال رسانه‌ های دیجیتال و ارجاع به مقصدهای وب بالادستی، بنرها و تبلیغات متنی، ایمیل و ادغام با سایر محصولات گوگل را به سادگی پیگیری کند. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم به معرفی گوگل انالیتیکس بپردازیم و شما را با مزایای گوگل آنالیتیکس و کاربردهای گوگل انالیتیکس بیشتر آشنا کنیم. همراه ما باشید.

آشنایی با گوگل آنالیتیکس

اکنون بیش از یک دهه است که ابزار گوگل آنالیتیکس به دلیل تجزیه و تحلیل وب سایت های پیشرفته و توانایی آن در کمک به صاحبان وب سایت ها برای درک بهتر وب سایت خود، به عنوان بهترین ابزار بررسی سایت شناخته می شود. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که اصلاً گوگل آنالیتیکس چیست؟ و چگونه کار می کند؟

آشنایی با گوگل آنالیتیکس

به طور کلی؛ گوگل آنالیتیکس یک ابزار تجزیه و تحلیل وب است که می توانید از آن برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت یا برنامه خود استفاده کنید. از طریق گوگل آنالیتیکس، می توانید به طیف گسترده ای از داده ها و گزارش ها در مورد ترافیک وب سایت و رفتار بازدیدکنندگان وب سایت دسترسی داشته باشید. این پلتفرم برای هر کسی که اکانت گوگل دارد در دسترس است و در دو نسخه رایگان و پولی ارائه شده که شما می توانید به دلخواه از آنها استفاده کنید.

اگر بخواهیم گوگل آنالیتیکس را به گونه دیگر تعریف کنیم؛ این یک سرویس تجزیه و تحلیل وب است که آمار و ابزارهای تحلیلی اولیه را برای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) و اهداف بازاریابی ارائه می دهد. این سرویس بخشی از پلتفرم بازاریابی گوگل است و برای هر کسی که حساب گوگل داشته باشد به صورت رایگان در دسترس است.

بیشتر بخوانید: چگونه کاربران را در وردپرس به مطالب تصادفی انتقال دهیم؟ 

گوگل آنالیتیکس برای چه مواردی استفاده می شود؟

گوگل آنالیتیکس طیف گسترده ای از داده های مربوط به وب سایت و بازدیدکنندگان سایت شما را پیگیری و در اختیار شما قرار می دهد. برخی از این داده ها شامل:

  • نحوه ورود کاربران به وب سایت شما
  • نحوه تعامل کاربران با محتوای وب سایت شما
  • ویژگی های مخاطبان وب سایت شما
  • نرخ تبدیل بازدیدکنندگان شما
  • ارزیابی عملکرد کمپین های بازاریابی شما
  • تعیین نحوه عملکرد صفحات شما و نحوه بهینه سازی صفحات
  • و …

بیشتر بخوانید: Analytify Pro | افزونه پیشرفته هماهنگ کننده وردپرس و گوگل آنالیتیکس آنالیتیفی پرو

گوگل آنالیتیکس چگونه کار می کند؟

برای ردیابی و استفاده از این ابزار در وب سایت خود، شما باید یک قطعه کد جاوا اسکریپت را به صفحات وب سایت خود اضافه کنید. سپس وقتی کاربر از صفحه ای با این قطعه کد بازدید می کند، کد از یک فایل جاوا اسکریپت برای شروع ردیابی داده ها و ارسال آن به گوگل آنالیتیکس استفاده می کند. هنگامی که گوگل آنالیتیکس داده ها و اطلاعات کافی را از سایت شما جمع آوری کرد، آنها را در اختیار شما قرار می دهد که شما می توانید با مشاهده آنها نحوه عملکرد وب سایت خود را از لحاظ های مختلف بررسی کنید.

Google Analytics دارای ویژگی هاییست که می تواند به کاربران شما کمک کند تا روندها و الگوهای نحوه تعامل بازدیدکنندگان با وب سایت های خود را شناسایی کنند. ویژگی ها جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل، نظارت، تجسم، گزارش و ادغام با سایر برنامه ها را امکان پذیر می کند. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

  • ابزارهای تجسم و نظارت بر داده ها
  • نمایش تغییرات داده ها را در طول زمان
  • فیلتر کردن داده ها، دستکاری و تجزیه و تحلیل آنها
  • تجزیه و تحلیل پیش بینی، هوش و تشخیص ناهنجاری
  • گزارش های سفارشی برای تبلیغات و…
  • اشتراک گذاری از طریق ایمیل و…

در داشبورد گوگل آنالیتیکس، کاربران می ‌توانند نمایه‌ های چندین وب‌ سایت را ذخیره و یا جزئیات دسته ‌های پیش ‌فرض را مشاهده نمایند. دسته بندی های موجود برای ردیابی شامل نمای کلی محتوا، کلمات کلیدی، سایت های ارجاع دهنده، نمای کلی بازدیدکنندگان، پوشش نقشه و نمای کلی منابع ترافیک است.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

بیشتر بخوانید: معرفی بهترین ابزار آنالیز سایت رقبا در سئو

چه کسانی می توانند از گوگل آنالیتیکس استفاده کنند؟

از آنجایی که گوگل آنالیتیکس برای ردیابی بهینه ‌سازی موتور جستجو (SEO)، پرداخت به ازای کلیک (PPC) و سایر تلاش‌های بازاریابی استفاده می ‌شود، برای وب سایت هایی که قصد دارند حضور آنلاین و قدرتمندی در عرصه وب داشته باشند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی تا در نتیجه به یک رتبه مناسب برسند، گوگل آنالیتیکس می تواند یک گزینه عالی باشد.

با گوگل آنالیتیکس، می توانید اطلاعات مهمی در مورد مخاطبان، رفتار بازدیدکنندگان در سایت خود، الگو های ترافیک و بسیاری از موارد دیگر را به دست آورید. به علاوه، می ‌توانید با ویژگی نمونه ‌گیری داده‌های گوگل آنالیتیکس به سرعت به داده‌ ها دسترسی پیدا کرده و آن‌ ها را تجزیه و تحلیل نمائید. فرقی نمی کند که شما از نسخه رایگان این ابزار استفاده کنید یا پولی، به هر حال گوگل آنالیتیکس بینش فوق العاده ای را در مورد نحوه تعامل مشتریان خود با وب سایت شما در اختیارتان قرار می دهد که می توانید از آنها نهایت استفاده را نمائید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که این ابزار را نصب و شروع بکار کنید. برای انجام اینکار به شما پیشنهاد می کنم که حتماً مطلب “آموزش ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس و نصب آن در وردپرس” را مشاهده کنید.

بیشتر بخوانید: Ahrefs چیست؟ همه چیز درباره ابزار قدرتمند Ahrefs

مزیت های استفاده از گوگل انالیتیکس

تا اینجای مطلب به معرفی گوگل آنالیتیک پرداختیم، حال قصد داریم شما را با کاربردها و مزیت های استفاده از گوگل انالیتیکس بیشتر آشنا کنیم. همراه ما باشید.

1- نرخ پرش وب سایت خود را بهبود بخشید

از طریق گوگل آنالیتیکس می توانید تعداد بازدیدکنندگان و رفتار آنها را در وب سایت خود مشاهده کنید. بسیاری از اربران هستند که وقتی وارد سایتتان می شوند، بالافاصله سایت شما را ترک می کنند که این موضوع باعث می شود که افزایش نرخ پرش می شود که می تواند تاثیر منفی برعملکرد سایت وارد کند. با گوگل آنالیتیکس، می توانید دلایلی که باعث شده کاربران وب سایت شما را ترک کنند را پیدا و سپس از این فرصت برای بهینه سازی وب سایت خود از طریق بهبود طراحی، محتوای جذاب و بهبود تجربه کاربری استفاده نمائید.

2- رتبه وب سایت خود را بهینه کنید

برای بهبود رتبه سایت خود باید تاکتیک های مختلف سئو را یاد بگیرید و آنها را در سایت خود بکار ببرید. یکی از بهترین تکنیک ها برای کسب رتبه بهتر، استفاده از کلمات کلیدی مهم است. با کمک گوگل آنالیتیکس قادر خواهید بود کلمات کلیدی مناسب را شناسایی کنید، موقعیت های صحیح را آنها را پیدا و دید وب سایت خود را افزایش دهید. استراتژی کلمه کلیدی مناسب باعث افزایش ترافیک وب و بهبود تبدیل برای موفقیت کسب و کار شما می شود.

بیشتر بخوانید: پشتیبانی آنلاین در وردپرس با افزونه Crisp Live Chat 

3- اطلاعاتی در خصوص مشتریان خود به دست آورید

فعال کردن موقعیت جغرافیایی در گوگل آنالیتیکس برای کسب و کار شما بسیار مهم است. این به شما امکان می دهد تا اطلاعات مناسبی در مورد مشتریان احتمالی خود دریافت کنید و به شما کمک می کند تا کمپین های بازاریابی خاص مکان را طراحی و اهداف تجاری را برای آن منطقه جغرافیایی خاص تعیین کنید. همچنین به شما این امکان را می دهد تا پتانسیل رشد کسب و کار را در مناطق خاص تعیین کنید.

4- بازدیدکنندگان را دسته بندی کنید

گوگل آنالیتیکس به شما این امکان را می دهد تا موفقیت کمپین سئوی خود را اندازه گیری کنید. این به شما کمک می کند. بازدیدکنندگان خود را بر اساس تعداد بازدید، مکان و مسیرهای ارجاع دسته بندی کنید. دسته بندی به شما کمک می کند تا اطلاعات زیادی در مورد کاربران خود به دست آورید و آنها را به طور موثر هدف قرار دهید. می توانید با استفاده از داده های ترافیکی تقسیم شده، ارزش و شخصی سازی بیشتری به کمپین های آنلاین خود اضافه نمائید.

5- تعیین و نظارت بر اهداف

زمانی که دانش کافی در مورد مشتریان بالقوه خود کسب کردید، می توانید اهداف بازاریابی خود را مشخص کنید. گوگل آنالیتیکس دارای ویژگی های تنظیم هدف است که می تواند تجارت شما را بهبود بخشد.

بیشتر بخوانید: چگونگی راه اندازی آسان نسخه کلون از سایت وردپرسی در هاست اشتراکی

سوالات متداول

تفاوت گوگل آنالیتیکس و گوگل تگ منیجر در چیست؟

همانطور که از نامش پیداست، کار اصلی گوگل تگ منیجر، مدیریت تگ ها در سایت می باشد. گوگل تگ منیجر جایگزین گوگل آنالیتیکس نیست، اما به شما کم می کند تا به سادگی کدهای ردیابی مختلفی را ایجاد و آنها را در سایت خود قرار دهید و تعیین کنید که این کدها چه زمانی استفاده شوند و چه اطلاعاتی را به کجا ارسال کنند.

آیا داشتن گوگل آنالیتیکس روی سئوی سایت تاثیر دارد؟

بله. ابزار گوگل آنالیتیکس اطلاعات مختلفی در خصوص کاربران، نحوه رفتار کاربران در سایت و بسیاری از موارد دیگر را در اختیار شما قرار می دهد که با کمک آنها می توانید سئوی سایت خود را بهبود ببخشید.

بیشتر بخوانید: حذف دسته بندی ها و برچسب ها از ایندکس های گوگل و نتایج جستجو

جمع بندی: معرفی Google Analytics

گوگل آنالیتیکس یک از بهترین و محبوب ترین ابزارها برای تجزیه و تحلیل وب است که می توانید از آن برای ردیابی و تجزیه و تحلیل عملکرد وب سایت خود استفاده کنید. این ابزار اطلاعات مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد که می توانید به کمک آنها ترافیک، رتبه و سئوی سایت خود را ارتقاء دهید. ما در این مطلب به معرفی گوگل انالیتیکس و کاربردها و مزایای گوگل آنالیتیکس پرداختیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: webfx

افزونه آمار وردپرس | افزونه Visitor Traffic Real Time Statistics pro

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



سیستم آپدیت خودکار محصولات نوین وردپرس راه اندازی شد…

24136
33
  نحوه کار سیستم آپدیت خودکار محصولات نوین وردپرس پیرو درخواست های مکرری که از سمت کاربران داشتیم و همچنین طی نظرسنجی که در کانال تلگرام سایت قرار دادیم بسیاری ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ؛ 12 ابزار مهم و رایج بازاریابی دیجیتال و مارکترها

1161
0
دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال یکی از بخش های جذایی ناپذیر برای کسب و کارهای اینترنتی می باشد که به شما کمک می کند تا سایت خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آشنایی با انواع آیکون + معرفی 8 سایت دانلود آیکن رایگان

5358
0
آیکن ها یکی از جذاب ترین عناصری هستند که شما می توانید از آنها در بخش های مختلف وب سایت مانند: بنرهای تبلیغاتی، اپلیکیشن های موبایل، کارت ویزیت، ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش جامع بلوک کردن IP های مزاحم سایتتان

1633
0
آیا شما میخواهید IP آدرس های خاص را از دسترسی به وب سایت های خود بلاک کنید؟ مسدود کردن IP آدرس ها به عنوان راه حل برای مسدود کردن هرزنامه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش راه اندازی بسته نصب آسان قالب وردپرس در لوکال هاست و زمپ

1856
0
راه اندازی بسته نصب آسان در لوکال هاست به شما این امکان را می دهد تا یک سایت برای خود ایجاد کنید، بدون آنکه نیاز باشد دامنه یا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

توسعه دهنده وردپرس کیست + موقعیت های شغلی توسعه دهنده وردپرس

259
0
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز (CMS) است که می‌توان از آن برای ساخت هر نوع وب‌سایتی استفاده کرد. طبق مطالعات به دست آمده؛ در سال 2022 ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نحوه نمایش پست های تصادفی در وردپرس

1678
0
آیا قصد نمایش پست های تصادفی در وردپرس خود را دارید؟ نمایش پست های تصادفی یکی از تکنیک های عالی برای بهبود سئوی وب سایت می باشد. درواقع ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش حذف قالب وردپرس از سایت بصورت کامل [با 3 روش]

287
0
قالب های وردپرس که استفاده نمی‌شوند و در بخش پوسته‌های سایت قرار دارند، ممکن است در نگاه اول بی‌ضرر به نظر برسند اما در واقع می‌توانند به سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب