چگونگی عیب یابی خطای ۵۰۴ در سایت وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 0 رای , میانگین : 0,00 از 5)
بارگذاری...

وقتی که تجارتی/کاری را آغاز می کنید، ممکن است اتفاقات زیادی بیافتد که عوامل ذیل در آنها دخیل باشند: بشر، محیط پیرامون و فنی. حالا فرض کنید که یک سایت با مجموعه ای از این عوامل روبرو شود: آسیب پذیری های امنیتی، خرابی/از کار افتادن های اتفاقی، مشکلات شایع با لینک های خراب، طراحی تجربه کاربری بد و بسیاری مشکلات دیگر.

عیب یابی خطای ۵۰۴ در سایت وردپرس

حالا فرض کنید که همه چیز به خوبی انجام شده است. سایت ایمن است. صفحات با سرعت بسیار بالایی بارگذاری می شوند. موتورهای جستجو سایت شما را در صفحات نخست نتایج جستجو نمایش می دهند. اما به ناگهان با خطای ۵۰۴ روبرو می شود، عجب شانسی …؟!

 

برخی از انواع کدهای وضعیت HTTP

کدهای وضعیت HTTP گوناگونی وجود دارند که می توانند در هر زمانی در سایت شما نمایش داده شوند:

  • کد وضعیت ۲۰۰ چراغ سبز کدها است. به عبارت دیگر، یعنی همه چیز خوب و اوکی است.
  • کد وضعیت ۳۰۰ نشان دهنده این است که یک آدرسی وجود دارد که به مکانی دیگر هدایت (redirect) می شود.
  • کد وضعیت ۴۰۰ بازتابی از خطاهای مرتبط با کاربر است. اگر شما یا بازدیدکنندگان با خطا ۴۰۰ به هنگام وبگردی مواجه شدید، به این معنی است که مشکل از مرورگر، اتصال اینترنت، فایروال یا تنظیمات پروکسی است.
  • کد وضعیت ۵۰۰ – شامل خطای ۵۰۴ مربوط به خطای ناشی از گذرگاه (اتصال) – به معنی این است که مشکلی در رابطه با سرور سایت وجود دارد.

 

وقتیکه خطای ۵۰۴ نمایش داده می شود، با عناوینی نظیر “۵۰۴ gateway timeout” یا “HTTP error 504” ظاهر می شود. اساسا وقتی که ارتباط شما با یک سایت قطع می شود یا نمی توانید به آن متصل شوید، پیام خطای نمایش داده شده شامل “۵۰۴” هست.

این بدین معنی است که سرور سایت درخواست کاربر را دریافت می کند اما به دلایلی، نمی تواند به آن درخواست پاسخ دهد چرا که زمان زیادی طول میکشد که این کار انجام شود.

وقتیکه در حال عیب یابی خطای ۵۰۴ در سایت خود هستید، به توضیحات داده شده در مورد خطا دقت کنید چرا که باعث کمتر شدن مشکل می شود. معمولا اگر به “NGINX” اشاره داشته باشد یا به ارائه دهنده سرویس خاصی (نظیر هاست یا CDN)، آن وقت می توان نتیجه گرفت که مشکل از جانب هاست بوده و شما باید با آنها تماس بگیرید.

در طرف دیگر اگر متن خطا کلی باشد، میتوان نتیجه گرفت که مشکل از تنظیمات انجام شده از سوی شما بر روی سرور و هاست است. شایع ترین دلیل عدم وجود پهنای باند کافی یا حافظه برای دریافت درخواست است. برای رفع این مشکل شما باید منابع خود را با نیاز خود تطبیق دهید.

خطای 504

 

چگونگی رفع خطای ۵۰۴ در سایت وردپرس

شناسایی بخشی که باعث ایجاد خطای ۵۰۴ شده است به نظر ساده می آید. از آنجایی که ۵۰۴ نشان دهنده خطایی از سمت سرور است، یا شما مسئول این بروز این مشکل هستید یا هاست شما. با این وجود، دلایل بسیار زیادی وجود دارد که یک سرور قادر به پاسخگویی به درخواستی نبوده و در مقابل خطای ۵۰۴ را نمایش دهد.

متاسفانه این کار امر خطایابی مشکل مذکور را پراسترس کرده و شما باید تعداد زیادی درخواست و تیکت ایجاد کنید تا اینکه سرانجام مشکل سایت خود را پیدا کنید. به دلیل پیچیدگی ما چندین گام را برای بررسی و رفع مشکل و پیدا کردن منبع آن، در زیر مطرح کرده ایم:

۱- آیا این خطا موقتی است؟

اگر شما اولین کسی هستید که با خطای ۵۰۴ مواجه شدید و پیش از آن کسی این خطا را گزارش نکرده است، بهتر است صفحه را مجددا بارگذاری کرده و کش مرورگر خود را پاک کنید. اگر مشکل رفع شد و سایت بارگذاری شد، مشخص می شود که مشکل تنها یک خطای موقتی بوده است.

 

۲- آیا یک آسیب پذیری امنیتی است؟

مرحله بعدی این است که تشخیص دهیم که آیا مشکلی که در سرور ایجاد شده است، نتیجه یک عامل بیرونی است یا خیر. برای این کار بهتر است به پلاگین امنیتی که در سایت خود نصب کرده اید مراجعه کرده و ببینید که آیا پلاگین چیز خاصی را ثبت کرده است یا خیر.

یا اگر فرد خاصی را برای کارهای ایمنی سایت خود قبلا استخدام کرده اید، بهتر است مشکل را با وی در میان بگذارید.

 

۳- آیا به خاطر جابه‌جایی اخیرا سایت است؟

در برخی مواقع مشکل ایجاد شده به خاطر جابه‌جایی سایت از یک سرور/هاست به یک سرور/هاست دیگر است. یا حتی ممکن است مشکل صرفا به خاطر تغییر آدرس سایت از HTTP به HTTPS باشد.

اساسا اگر DNS های سایت به طور کامل تطبیق پیدا نکرده باشند، سایت شما ممکن است با خطای ۵۰۴ مواجه شود. اگر این مشکل با تطبیق DNS ها رفع نشد، بهتر است کش ذخیره شده در مرورگر خود را پاک کرده و مجددا تست کنید.

 

۴- آیا مشکل از دیتابیس است؟

اگر گمان می کنید که مشکل ایجاد شده به خاطر دیتابیس سایت شما است، می توانید از پلاگین WP-DBManager کمک گرفته و با نصب آن، دیتابیس سایت خود را تعمیر کنید.

 

۵- آیا مشکل از .htaccess است؟

آخرین باری که فایل های مربوط به دیتابیس سایت خود را بروز رسانی کردید به یاد آورید. شاید خطای ایجاد شده ربطی به دیتابیس نداشته باشد، ممکن است مشکل مربوط به یکی دیگر از فایل های سایت شما باشد که اخیرا تغییراتی در آن اعمال کرده اید.

یکی از این فایل ها که می تواند باعث ایجاد این مشکل شود، .htaccess است برای اطمینان از اینکه مشکل ایجاد شده ناشی از تغییرات اخیر .htaccess نیست، بهتر است آن را به حالت قبل از مشاهده خطا برگردانید البته در صورتیکه بکاپی قبلا از آن تهیه کرده اید.

 

۶- آیا به خاطر پلاگین یا قالب جدیدی است که به سایت اضافه شده است؟

بیشتر مواقع وقتیکه کاربران با خطای ۵۰۴ مواجه شده و سوال خود را در پشتیبانی سایت ها و انجمن ها مطرح می کنند، اولین انگشت اتهام به سمت پلاگین ها است. در بعضی مواقع این اتهام ثابت شده است چرا که وقتی فکرش را می کنید متوجه می شوید که اگر مراقب نباشید یک پلاگین می توانید بسیار خطرناک باشد. به همین دلیل ممکن است خطای ایجاد شده به خاطر پلاگین یا قالب جدیدی باشد که به سایت خود اضافه کرده اید.

خطای 404 ناشی از پلاگین یا قالب مورد استفاده در وردپرس

اگر بتوانید زمان دقیق بوجود آمدن خطا را شناسایی کنید، می توانید بررسی کنید که آیا قبل از آن تغییر خاصی در پلاگین ها یا قالب ها ایجاد کرده اید یا خیر. حتی اگر به پلاگین یا قالبی شک دارید، می توانید آن را غیرفعال کرده و سایت خود را مجددا چک کنید.

اگر اما مشکل با غیرفعال کردن یک پلاگین حل نشد، می توانید تمام پلاگین های را غیرفعال کرده و یکی یکی آنها را تست کنید مانند همان کاری که در تداخل پلاگین ها انجام دادیم.

 

۷- آیا مشکل به خاطر CDN است؟

یکی از روش های عیب یابی که اغلب برای کد وضعیت ۴۰۰ پیشنهاد می شود این است که پروکسی را در مرورگر خود غیرفعال کنید. چرا که پروکسی می تواند از ارسال فایل از سمت سرور به مرورگر جلوگیری کند.

اما از آنجایی که ما داریم در مورد کد وضعیت ۵۰۰ صحبت می کنیم و از آنجایی که این خطا مرتبط با سرور است، تنها چیزی که ممکن است نقش پروکسی را ایجاد کند این است که CDN سد راه اتصالات و ارسال فایل شده باشد.

اگر چنین اتفاقی افتاده باشد، متن پیام ناشی از خطای ۵۰۰ حاوی سرویس ارائه دهنده CDN است که در اینصورت شما می توانید به آنها مراجعه کرده و مشکل خود را حل کنید.

 

۸- آیا مشکل از فایروال است؟

مشابه پروکسی، فایروال نیز لایه ای است که می تواند سد راه سرور و مرورگر بازدیدکننده شود. البته آنها اهداف متفاوتی دارند، اما به خاطر کارکرد هر دو ممکن است مشکلاتی را برای ارسال فایل از سایت به سمت بازدیدکننده بوجود آورند. برای رفع این مشکل کافی است فایروال خود را غیرفعال کرده و سپس سایت خود را بررسی کنید.

 

۹- آیا مشکل از هاست است؟

در حالیکه سرویس های ارائه دهنده هاست مسئول ذخیره اطلاعات سایت شما هستند، این دلیل نمی شود که آنها علاقه ای به سایت یا تجارت شما دارند. یا شاید آنها به شما اطمینان خاطر دهند که سایت شما به خوبی بارگذاری و اجرا می شود، اما شاید این اتفاق شامل حال پلن های ارزان قیمت و اشتراکی نشود.

حتی اگر شما از یک هاست مخصوص وردپرس یا VPS و یا یک سرور اختصاصی استفاده کنید، ممکن است خطای ۵۰۴ که در سایت شما ایجاد می شود ناشی از سایت همسایه ای باشد که در حال تغذیه از منابه سرور شما است.

یا شاید هم مشکل ایجاد شده به خاطر سرعت کند ناشی از اتصال شبکه در دیتاسنتر و در نتیجه آن اجرای آهسته سرور های هاست شما باشد. اگر مطمئن هستید که مشکل از هاست است، حتما با پشتیبانی هاست تماس گرفته و برای آنها تیکتی ارسال کنید.

 

۱۰- آیا مشکل به خاطر پلن خریداری شده از هاستینگ است؟

ممکن است مشکل ایجاد شده به خاطر اشکالات فنی هاست شما نباشد. چرا که آنها تمام منابع مورد نیاز برای اجرای صحیح سایت شما را دارند. اما مشکل در پلنی است که شما از هاستینگ تهیه کرده اید.

وقتی پهنای باند و حافظه هاست کافی نباشد، سایت با خطای ۵۰۴ روبرو می شود که برای رفع آن میبایست پلن هاست خود را ارتقاء دهید تا از منابع بیشتری برای سایت خود برخوردار باشید.

جمع بندی

هر گونه خطایی که در سایت با آن مواجه می شوید نگران کننده است چرا که همیشه پیدا کردن منبع خطا و رفع آن کار آسانی نیست. بهترین راهکار برای اینکه با خطای ۵۰۴ مواجه نشوید این است که سایت خود را برای ترافیک و حجم ورودی زیاد آماده کنید و از داشتن منابع کافی برای استفاده سایت خود اطمینان حاصل کنید.

و به عنوان یک راهکار پیشگیرانه، بهتر است از پلاگین ها و ابزارهای بررسی و مانیتورینگ استفاده کنید تا به محض رخ دادن خطا در سایت خود، از آن آگاه شوید.

امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد، در صورتیکه سوالی در رابطه با عیب یابی خطای ۵۰۴ در سایت خود دارید، می توانید آن را از قسمت دیدگاه ها در پایین همین پست مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط تیم نوین وردپرس پاسخ داده شود.

درباره نویسنده



جواد
( عضو از 6 سال قبل )
  • 168 نوشته
  • 34 دیدگاه
  • 0 محصول
  • 0 دوره آموزشی
جواد - عضو تیم تحریریه مجموعه نوین وردپرس...

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش افزونه قیف افزایش فروش ووکامرس؛ نصب و تنظیمات Checkout Upsell Funnel

160
0
به عنوان مدیر فروشگاه ووکامرس، قطعاً فکر کرده‌اید که چگونه باید مشتریان و درآمد خود را افزایش دهید؟ خوشبختانه استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که هر کدام به شما ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۱۴ نکته برای ایجاد یک سایت نمونه کار موفق با جذب مشتری بالا

960
0
همان طور که وابستگی ما به موبایل و دستگاه های هوشمند روزبه‌روز بیشتر می شود، نیاز به متخصصین در امر کدنویسی و برنامه نویسی برای ایجاد اپلیکیشن های ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نظرسنجی NPS چیست و چرا باید از شاخص وفاداری مروجان استفاده کنیم؟

101
0
یکی از تکنیک‌های موفقیت هر کسب‌و‌کار آنلاینی، رضایت مشتریان است. مسلماً هر چقدر کاربران بیشتری از شما راضی باشند، هم ترافیک بیشتری کسب خواهید کرد و هم به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ساخت یوزر در mysql | چگونه از طریق دیتابیس حساب کاربری جدید بسازیم؟

2144
0
در برخی از مواقع ممکن است بنا به دلایل مختلفی مانند هک شدن، کاربر از حساب خود در سایت خارج شود و نتواند به سایت ورود پیدا کند. ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه اتصال گوگل ادز به آنالیتیکس ga4

294
0
گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس ga4 دو ابزار قدرتمند و متداول هستند که توسط بازاریابان دیجیتال در سراسر جهان استفاده می شوند. حال در صورتی که این دو ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش تبدیل قالب html به قالب وردپرس به صورت مرحله به مرحله

959
0
اگر شما صاحب یک قالب html هستید، می توانید آن را به وردپرس تبدیل کنید. همانطور که می دانید وردپرس یکی از بهترین و محبوب ترین سیستم های ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

معرفی انواع کنترل پنل هاست محبوب و معروف

150
0
برای راه‌اندازی یک سایت شما نیاز به خرید یک فضای میزبانی یا همان هاست دارید که تمامی اطلاعات سایت شما روی آن ذخیره و سپس به کاربران نمایش ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

سایت تک صفحه ای چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

539
0
اگر در حوزه طراحی وب فعالیت دارید، به احتمال خیلی زیاد با سایت تک صفحه ای یا مینی سایت مواجه شده اید و شاید از خود بپرسید که ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب