آموزش جامع ایجاد افزونه اختصاصی (site-specific) برای سایت وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 0 رای , میانگین : 0,00 از 5)
بارگذاری...

آیا تا به حال به ساخت افزونه اختصاصی (site-specific) برای سایت وردپرس خود فکر کرده اید؟ یک افزونه اختصاصی (site-specific) برای سایت وردپرس به شما اجازه می دهد تا کد مورد نظر خود را به آسانی به سایت وردپرس خود اضافه کرده آن هم به گونه ای که وابسته به قالب فعلی سایت نباشد. در این مطلب میخواهیم در مورد چگونگی ایجاد افزونه اختصاصی (site-specific) برای سایت وردپرس و اهمیت آن صحبت کنیم.

ایجاد افزونه اختصاصی (site-specific) برای سایت وردپرس

افزونه اختصاصی سایت وردپرس چیست؟

یک افزونه اختصاصی سایت وردپرس، افزونه مستفلی است که شما می توانید از آن برای اضافه کردن تمام کدهای سفارشی خود که وابسته به قالب نیستند استفاده کنید.

وقتی که با وردپرس و مقالات و مطالب مربوط به آن کار می کنید، اغلب با آموزش هایی مواجه می شوید که از شما میخواهند تا کدی را به قالب functions.php یا افزونه اختصاصی سایت وردپرس خود اضافه کنید.

وردپرس به صورت پیش فرض فاقد افزونه اختصاصی است. از این رو شما باید افزونه اختصاصی سایت وردپرس خود را ساخته و آن را نصب/فعال کنید.

 

علت ایجاد افزونه اختصاصی سایت وردپرس چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد، شما اغلب با آموزش هایی روبرو می شوید که از شما میخواهند تا کدهایی را به قالب functions.php یا افزونه اختصاصی سایت وردپرس خود اضافه کنید.

این کدهای دلخواه می توانند برای اضافه کردن post type ها، شورت کدها و مواردی از این دست و برای بهبود سایت استفاده شوند.

اگر شما کد مذکور را به قالب functions.php سایت خود اضافه کنید، وقتیکه قالب خود را بروز رسانی کرده یا آن را عوض کنید، کد مذکور ناپدید خواهد شد. شما می توانید قالب فرزندی برای قالب سایت خود ایجاد کرده و از قالب functions.php آن برای ذخیره کد مذکور استفاده کنید. اما باز هم با تعویض قالب، مشکل ناپدید شدن کد مذکور پابرجاست.

با این تفاسیر بهتر است نگاهی بیاندازیم به اینکه چگونه می توانید کد دلخواه خود را با استفاده از افزونه اختصاصی سایت وردپرس اضافه کنید. برای انجام این کار دو روش وجود داشته که در این مطلب ما هر دو روش را به شما آموزش خواهیم داد و شما مختار هستید هر کدام را که بهتر کار می کند انتخاب کنید.

 

روش اول: ایجاد دستی افزونه اختصاصی سایت وردپرس

شاید این روش برای افراد تازه کار کمی سخت باشد، اما سعی شده تا آنجا که ممکن است ساده بیان شود تا فهم آن راحت باشد.

ابتدا شما باید پوشه ای در دسکتاپ خود ایجاد کرده و نامی را برای آن وارد کنید مثلا mywebsite-plugin.

حالا با استفاده از نرم افزارهای ویرایشگر کد در رایانه خود نظیر Notepad یا TextEdit، فایلی را با عنوان mywebsite-plugin.php ایجاد کرده و آن را در پوشه مذکور ایجاد شده ذخیره کنید.

فایل مذکور نیاز به یک کد مخصوص دارد که باید در آن وارد شود تا وردپرس این فایل را به عنوان افزونه وردپرس شناسایی کند. کافی کد زیر را به فایل mywebsite-plugin.php ایجاد شده اضافه کنید:

<?php
/*
Plugin Name: عنوان افزونه اختصاصی ایجاد شده
Description: توضیحات مربوط به افزونه اختصاصی ایجاد شده
*/
/* Start Adding Functions Below this Line */
 
 
/* Stop Adding Functions Below this Line */
?>

 

 

برای آپلود افزونه اختصاصی ایجاد شده در سایت وردپرس خود، دو راه وجود دارد. شما می توانید یا از طریق پیشخوان وردپرس اقدام به بارگذاری فایل مذکور کنید یا می توانید با استفاده از FTP افزونه مذکور را بارگذاری کنید.

۱- نصب افزونه اختصاصی سایت وردپرس از طریق پیشخوان وردپرس

این روش آسان تر بوده و به همه کاربران توصیه می شود تا از این روش استفاده کنید.

ابتدا شما باید فایل zip از پوشه ایجاد شده در دسکتاپ خود تهیه کنید.

کاربران ویندوز می توانند تنها با راست کلیک بر روی پوشه مذکور و انتخاب گزینه Compressed (zip) folder از قسمت Send to این کار را انجام دهند.

کاربران سیستم عامل Mac نیز می توانند با راست کلیک و انتخاب گزینه Compress mywebsite-plugin این کار را انجام دهند.

به محض اینکه فایل zip مذکور را ایجاد کردید، از منوی سمت راست پیشخوان وردپرس و قسمت افزونه ها، بر روی افزودن کلیک کنید. در صفحه باز شده بر روی دکمه بارگذاری افزونه کلیک کرده و سپس فایل zip مذکور را برای آپلود انتخاب کنید.

بعد از انتخاب فایل zip، برای بارگذاری آن کافی است بر روی گزینه هم‌اکنون نصب کن کلیک کنید.

وردپرس بعد از آن افزونه مورد نظر را بارگذاری و نصب خواهد کرد. به محض اینکه این کار انجام شد، شما می توانید بر روی دکمه فعال کردن افزونه کلیک کرده تا بتوانید از افزونه مذکور استفاده کنید.

 

۲- بارگذاری افزونه اختصاصی سایت وردپرس از طریق FTP

برای استفاده از این روش نیازی به ایجاد فایل zip نیست. شما با استفاده از FTP می توانید افزونه مورد نظر خود را بارگذاری کنید.

ابتدا باید با استفاده از FTP Client به سایت خود متصل شوید. به محض اینکه متصل شدید، به پوشه /wp-content/plugins/ در ستون remote site بروید. در مرحله بعدی، شما باید پوشه مربوط به افزونه اختصاصی ایجاد شده را انتخاب کرده و آن را بارگذاری کنید.

FTP Client مذکور شروع به انتقال پوشه مذکور به سایت وردپرس شما می کند. با این کار افزونه مورد نظر روی سایت شما نصب خواهد شد.

با این حال شما همچنان باید برای استفاده از افزونه مذکور آن را فعال کنید. برای انجام این کار کافی است از منوی سمت راست پیشخوان وردپرس، بر روی قسمت افزونه ها کلیک کرده و سپس افزونه مذکور را از میان افزونه های موجود پیدا کرده و سپس بر روی لینک فعال کردن در زیر نام افزونه کلیک کنید.

کار تمام است. افزونه اختصاصی شما آماده است و می توانید از آن استفاده کنید.

 

افزودن کدهای دلخواه خود به افزونه اختصاصی ایجاد شده

برای ویرایش افزونه ایجاد شده و اضافه کردن کدهای دلخواه خود به آن دو راه وجود دارد.

راه اول

اولین راه این است که این کار را از طریق پیشخوان وردپرس انجام دهید. شما می توانید از قسمت افزونه ها در پیشخوان وردپرس، بر روی لینک ویرایشگر کلیک کنید. بعد از وارد شدن به صفحه جدید با متن هشداری مواجه میشوید که کافی است بر روی دکمه آبی رنگ کلیک کنید.

بعد از آن افزونه ایجاد شده خود را از منوی کشویی بالای صفحه انتخاب کرده و بر روی دکمه گزینش کلیک کنید. ویرایشگر فایل مربوط به افزونه شما را بارگذاری کرده و شما می توانید کدهای دلخواه خود را به آن اضافه کنید.

به محض اینکه ویرایش فایل مذکور تمام شد، بر روی دکمه بروز رسانی پرونده کلیک کرده تا تنظیمات ذخیره شوند.

در صورتیکه مشکلی در کدی که در فایل افزونه قرار داده اید وجود داشته باشد، وردپرس فایل مذکور را حتی بعد از کلیک کردن بر روی دکمه بروز رسانی پرونده، ذخیره نکرده و متن هشداری که حاوی خطای ناشی از کد مورد نظر است را نمایش می دهد.

اما اگر ویرایشگر نیز خطایی نمایش ندهد، شما ممکن است به علت مشکلی که در کد مذکور وجود داشته با صفحه سفید مرگ در سایت خود مواجه شوید، آن موقع باید از FTP برای ویرایش فایل افزونه استفاده کرده و آن را به حالت قبل برگردانید.

راه دوم

راه دوم برای ویرایش فایل افزونه، ویرایش مستقیم آن از طریق FTP است. تنها کافی است با استفاده از FTP Client به پوشه مربوط به افزونه مذکور مراجعه کنید. روی فایل مربوط به افزونه راست کلیک کرده و گزینه View/Edit را انتخاب کنید.

شما می توانید برای اطمینان بیشتر و جلوگیری از بروز مشکل، فایل مذکور را در سیستم خود ذخیره کرده و سپس اقدام به ویرایش کنید و مجددا آن را در هاست خود آپلود کنید.

 

روش دوم: استفاده از افزونه Code Snippets

این روش بسیار ساده تر بوده و شما به راحتی می توانید کدهای خود را به وردپرس اضافه کرده و آنها را مدیریت و ویرایش کنید.

ابتدا باید افزونه Code Snippets را نصب و فعال کنید. برای دریافت این افزونه می توانید از لینکی که در پایین همین مطلب قرار داده شده استفاده کنید.

در صورتیکه با نصب افزونه در وردپرس آشنا نیستید، می توانید مقاله “سه روش مختلف نصب پلاگین (افزونه) در وردپرس” را مطالعه کنید.

بعد از نصب و فعالسازی افزونه، بخش جدیدی تحت عنوان Snippets به منوی سمت راست پیشخوان وردپرس اضافه می شود. با کلیک بر روی لینک All Snippets در این قسمت می توانید تمام کدهای دلخواه خود را مدیریت و ویرایش کنید.

برای افزودن کد دلخواه جدید، در صفحه جدید باز شده کافی است روی دکمه Add New کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه مذکور به صفحه مربوط به افزودن کد جدید (Add New Snippet) هدایت خواهد شد.

ابتدا باید عنوانی را برای کد مذکور وارد کنید. این عنوان هر چیزی می تواند باشد ولی بهتر است عنوانی را انتخاب کنید که بتوانید برای تشخیص کد مذکور در مواقع ضرور به شما کمک کند.

بعد از آن کافی است کد دلخواه خود را در ویرایشگر موجود در آن صفحه قرار دهید.

شما همچنین می توانید توضیحات مورد نظر خود را در نیز در فیلدهای موجود در زیر ویرایشگر نیز وارد کنید. همه این موارد به شما کمک می کنند تا بتوانید توضیحاتی را در مورد اینکه کاربرد این کد چیست و چرا آن را به سایت خود اضافه کرده اید را یادداشت کنید تا در موقع ضرور از آن کمک بگیرید.

شما همچنین می توانید برچسب های دلخواه خود را نیز برای دسته بندی و سازماندهی هر چه بیشتر کدهای اضافه شده در سایت خود استفاده کنید.

در نهایت بعد از انجام همه این کارها، کافی است بر روی دکمه Save Changes and Activate کلیک کنید. اگر تنها میخواهید کد را ذخیره کرده و آن را فعال نکنید، می توانید بر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک کنید.

این افزونه به شما اجازه می دهد تا بتوانید جاییکه میخواهید کد مذکور اجرا شود را نیز انتخاب کنید. این گزینه ها شامل پیشخوان، خود سایت یا هر جایی از سایت هستند.

اگر مطمئن نیستید که کدام گزینه را انتخاب کنید، بهتر است مقدار پیش تعیین شده یعنی تیک گزینه Run snippet everywhere را تغییر ندهید.

اخیرا در بروز رسانی جدید این افزونه گزینه دیگری نیز اضافه شده که به شما این اجازه را می دهد تا بتوانید کد مذکور را تنها یکبار در سایت خود اجرا کنید، نام این گزینه Only run once است.

 

دانلود افزونه Code Snippets

درباره نویسنده



جواد
( عضو از 6 سال قبل )
  • 168 نوشته
  • 34 دیدگاه
  • 0 محصول
  • 0 دوره آموزشی
جواد - عضو تیم تحریریه مجموعه نوین وردپرس...

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



رفع خطای ” آپلود این نوع پرونده به دلیل مسائل امنیتی مجاز نیست ” در وردپرس

3741
0
خطای آپلود این نوع پرونده به دلیل مسائل امنیتی مجاز نیست یکی از خطاهای رایج وردپرس محسوب می شود که ممکن است برای یکبار هم که شده در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

معرفی بهترین افزونه های فایروال وردپرس 2022

1654
0
آیا به دنبال بهترین افزونه های فایروال وردپرس برای سایت خود هستید؟ به طور کلی؛ افزونه های فایروال افزونه های امنیتی برای وردپرس هستند که از وب سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه نمایش توضیحات دسته بندی در وردپرس

2347
0
آیا قصد دارید برای دسته بندی های سایت خود یک توضیح بنویسید و سپس آن را به کاربران نمایش دهید؟ همانطور که می دانید؛ دسته بندی ها به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزودن نوار پیشرفت مطالعه و زمان تقریبی خواندن پست ها در وردپرس

3751
0
امروز میخواهیم به شما کاربران عزیز نوین وردپرس نشان دهیم که چگونه می توانید نوار پیشرفت مطالعه و زمان تقریبی خواندن پست ها را به سایت وردپرس خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش رفع خطای عدم بازسازی رمز عبور در وردپرس

164
0
آیا قصد دارید به وب سایت وردپرسی خود وارد شوید اما با خطای عدم بازسازی رمز عبور مواجه می شوید؟ اگر چنین است، این یعنی شما از سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

بهترین افزونه های موجود برای پست تایپ سفارشی در وردپرس

3499
0
ساده ترین رویکرد برای ایجاد پست تایپ های سفارشی در وردپرس، استفاده از افزونه های موجود در این زمینه است. راهی ایمن و آسان که به کاربران تازه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش حذف تمام نظرات در انتظار تایید در وردپرس

235
0
داشتن نظرات مثبت در سایت می تواند برای بهبود سئو و همچنین تجربه کاربری بسیار مفید باشد. اما گاهی اوقات ممکن است نظرات شما زیاد باشد و بسیاری ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزونه داپلیکیتور (Duplicator) | انتقال و بکاپ گیری سایت

3397
0
امروزه یکی از مهم ترین اقداماتی که باید حتماً با آن آشنایی داشته باشید، انتقال و بک آپ از سایت وردپرسی می باشد. وردپرس به عنوان محبوب ترین ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب