CDN چیست و نحوه استفاده از CDN در وردپرس چگونه است؟

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

فرقی نمی کند که تازه وارد دنیای وردپرس و سئو شده اید یا اینکه سالهاست این کار را انجام می ‌دهید، در هر صورت به احتمال خیلی زیاد نام شبکه‌ های تحویل محتوا (CDN) را شنیده‌اید. CDN ها می توانند ابزار قدرتمندی برای سایت های وردپرسی باشند. در واقع، بسیاری از متخصصان سئو آنها را ضروری می دانند. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که CDN چیست و نحوه استفاده از CDN در وردپرس چگونه است؟ به طور کلی؛ CDN شبکه تحویل محتوا است که شامل شبکه ای از سرورهایی میباشد که محتویات استاتیک ذخیره شده را از وب سایت به کاربران بر اساس مکان جغرافیایی کاربر ارائه می کنند. این اقدام باعث می شود تا سایت شما با سرعت بسیار بالاتری برای کاربران بارگذاری شود. از این رو؛ cdn می تواند به بهبود سئوی وب سایت شما کمک کند. با ما همراه باشید تا شما را با مفهوم CND و نحوه عملکرد CDN بیشتر آشنا کنیم.

CDN یا شبکه تحویل محتوا چیست؟

CDN مخفف Content Delivery Network می باشد که شامل شبکه ای از سرورهاست که در سراسر جهان قرار دارند. آنها برای میزبانی و ارائه کپی هایی از محتوای ثابت سایت وردپرس شما، مانند تصاویر، CSS، جاوا اسکریپت و جریان های ویدئویی طراحی شده اند.

به زبانی ساده تر؛ زمانی که یک کاربر به سایت شما مراجعه می کند، به صورت خودکار به سرور میزبان وب شما هدایت می شوند. حال اگر تعداد زیادی از کاربرها بخواهند به صورت همزمان وارد وب سایت شما شوند، این موضوع باعث می شود تا سرعت بارگذاری سایت شما برای کاربران بسیار پایین باشد. حال در این صورت می توانید از ابزار حرفه ای CDN برای برطرف کردن این مشکل استفاده کنید. CDN باعث می شود تا هر کاربر با توجه به موقعیت جغرافیایی خود به یکی از نزدیک ترین سرورهای شما در جهان متصل شود و با استفاده از آن وارد سایت شما شود.

نزدیکی کاربر به سرور وب شما تأثیری بر زمان بارگذاری دارد. با استفاده از محتوا در چندین سرور پراکنده جغرافیایی، می توانید صفحات خود را از منظر کاربر بارگیری کنید. این زمانی است که CDN مفید است. به عبارت ساده، سرور نزدیکتر به CDN، جایی است که کاربر شماست، بنابراین کاربر سریعتر محتوا را دریافت می کند.

بیشتر بخوانید: دی ان اس چیست؟ چگونه dns یک سایت را تغییر دهیم؟

CDN چگونه کار می کند؟

همانطور که اشاره شد؛ CDN شبکه ای از سرورها هستند که در سراسر جهان قرار دارند. آنها برای میزبانی و ارائه کپی هایی از محتوای ثابت سایت وردپرس شما، مانند تصاویر، CSS، جاوا اسکریپت و جریان های ویدئویی طراحی شده اند. بسیاری از کاربران هستند که CDN  را با شرکت ارائه دهنده میزبانی اشتباه می گیرند و فکر می کنند که CDN همان شرکت ارائه دهنده میزبانی وب است. در صورتی که این چنین نیست و کار این دو با یکدیگر فرق دارد. در واقع، CDN جایگزینی برای ارائه دهنده هاست شما نیست، بلکه راهی اضافی برای افزایش سرعت سایت شما است و باعث می شود سایت شما با سرعت بسیار بالاتری برای کاربران در اقساء نقاط جهان بارگذاری شود.

CDN چگونه کار می کند ؟

یک CDN دقیقا چگونه کار می کند؟ به طور کلی؛ با استفاده از این ابزار شما موقعیت مکانی خود را به صورت دقیق مشخص کنید. به عنوان مثال: موقعیت مکانی کسب و کار خود را روی “تهران” قرار می دهید. در این صورت وقتی یک کاربر از تهران بخواهد سایت شما را مشاهده می کند، به دلیل اینکه کاربر نزدیک به محل قرار گیری سرور است، سایت شما با سرعت بالاتری مشاهده می کند. اما اگر کاربری از شهر “اصفهان” بخواهد وارد سایت شما شود، ممکن است سرعت سایت شما به نسبت پایین تر باشد.

حال CDN که به معنی شبکه تحویل محتواست به شما کمک می کند تا کاربران از اقساء نقاط جهان به صورت خودکار به نزدیک ترین سرور محل زندگی خود متصل شده و سایت شما را با بالاترین سرعت ممکن مشاهده نمایند.

بیشتر بخوانید: AMP چیست و تاثیر شتاب دهنده نسخه موبایل بر سئوی سایت

طریقه استفاده از CDN در وردپرس

برای استفاده از این ابزار کار چندان سختی در پیش ندارید و می توانید تنها در چند مرحله از CDN برای سرعت بخشیدن به سایت وردپرسی خود استفاده کنید. در واقع شما باید یک پلاگین شرکت CDN را روی وردپرس خود نصب و فعال کنید. به عنوان مثال می توانید از افزونه CloudFlare استفاده کنید. پس از آن بدون نیاز به هیچ گونه تنظیماتی، کش سرورها بصورت خودکار خالی می شود که این موضوع به بهبود سرعت بارگذاری سایت شما کمک می کند.

طریقه استفاده از CDN در وردپرس

بیشتر بخوانید: آموزش راه های افزایش سرعت وردپرس؛ چطور سرعت سایت وردپرسی را بالا ببریم؟

مزایای استفاده از CND

تا اینجای مطلب شما را با CDN چیست و چگونگی استفاده از cdn در وردپرس آشنا کردیم. در ادامه قصد داریم مزیت های این ابزار قدرتمند را در اختیار شما قرار دهیم. همراه ما باشید.

1- افزایش عملکرد سایت

افزایش عملکرد یکی از بزرگترین دلایل استفاده از CDN است. بارها ثابت شده است که یک سایت با بارگذاری سریعتر باعث کاهش نرخ پرش می شود که این موضوع می تواند باعث افزایش نرخ تبدیل و فروش شود.

2- در دسترس بودن و مقیاس پذیری بالا

CDN ها در دسترس بودن و مقیاس پذیری بالایی را ارائه می دهند. از آنجایی که محتوای تکراری در چندین POP در مکان‌های جغرافیایی مختلف قابل دسترسی است، اگر یکی از آنها از کار بیفتد، ترافیک وب به صورت پویا به سرور دیگری هدایت می ‌شود. با کمک CDN نیازی به نگرانی در مورد مقیاس پذیری نیست زیرا ارائه دهندگان CDN با در نظر گرفتن آن ساخته شده اند. اگر از یک هاست اشتراکی کوچکتر استفاده می کنید، یک CDN می تواند از خرابی وب سایت شما جلوگیری کند زیرا بیشتر بار را مدیریت می کند.

بیشتر بخوانید: سئو محلی چیست و local SEO چگونه کار می کند؟

3- افزایش امنیت سایت

بسیاری از CDN ها با اجازه دادن به شما برای پیاده سازی فایروال های برنامه های کاربردی وب (WAF) و مواردی که برخی آن ها را Origin Shields می نامند، امنیت بیشتری را برای سایت شما فراهم می کنند. برخی از روش های امنیتی که CDN ارائه می شود، عبارت است از:

  • محافظت از صفحه ورود شما: CDN هایی مانند Cloudflare  قوانین فایروال پیشرفته ای را ارائه می دهند که می توانند برای محافظت از صفحه ورود شما پیکربندی شوند.
  • مسدود کردن حملات php: علاوه بر حملات به صفحه ورود، حملات xmlrpc.php یکی از رایج ترین حملات به سایت های وردپرسی می باشد. شما می توانید قوانین فایروال مشابهی را در اکثر CDN ها مانند صفحه قبلی تنظیم تا ترافیک آن مسیر را مسدود نمائید.
  • محافظت از DDoS: یکی دیگر از حملاتی که می تواند باعث از کار افتادن وب سایت وردپرسی شما شود، حملات DDoS می باشد. بنابراین بسیاری از CDN های مدرن محافظت DDoS عالی را ارائه می دهند.
  • گواهینامه‌های رایگان SSL: اکثر CDN‌های مدرن اکنون گواهی‌های SSL رایگان را ارائه می ‌کنند که برای هر وب‌سایت وردپرسی ضروری است.

4- بهبود سرعت سایت وردپرس

بهبود سرعت سایت یکی از دلایل اصلی انتخاب CDN توسط کاربران وردپرس است. اگر شما می خواهید امتیاز سایت خود را در Core Web Vitals بهبود ببخشید، قطعاً CDN می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد، زیرا این ابزار توانایی ذخیره کردن و ارائه محتوای خود به بازدیدکنندگان وب سایت شما را دارد.

بیشتر بخوانید: ایجاد پست تایپ سفارشی در وردپرس با افزونه Toolset Types 

سوالات متداول

چگونه CDN یک وب سایت را بررسی کنم؟

ابزارهای مختلفی مانند Curl وجود دارد که می توانید به کمک آنها CDN یک وب سایت را مورد بررسی قرار دهید.

cdn چگونه سرعت لود سایت را بهتر می‌کند؟

CDN باعث می شود تا هر کاربر با توجه به موقعیت جغرافیایی خود به یکی از نزدیک ترین سرورهای شما در جهان متصل شود و با استفاده از آن وارد سایت شما شود. نزدیکی کاربر به سرور وب شما تأثیری بر زمان بارگذاری دارد. با استفاده از محتوا در چندین سرور پراکنده جغرافیایی، می توانید صفحات خود را از منظر کاربر بارگیری کنید.

بیشتر بخوانید: سایت واکنش گرا چیست؟ و چرا باید طراحی سایت ریسپانسیو انجام دهیم؟

جمع بندی: معنی  Content delivery network یا CDN چیست ؟

شبکه تحویل محتوا چیست ؟ CDN شامل شبکه ای از سرورهای می باشد که محتویات استاتیک ذخیره شده را از وب سایت به کاربران بر اساس مکان جغرافیایی کاربر ارائه می کنند. این موضوع نه تنها باعث افزایش رتبه و بارگذاری سریع تر صفحات سایت شما می شود، بلکه باعث می شود بازدیدکنندگان شما تجربه کاربری بسیار بهتری داشته باشند. ما در این مطلب شما را با نحوه استفاده از CDN در وردپرس و نحوه عملکرد  CDN آشنا کردیم. امیدوارم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: kinsta

آموزش نحوه راه اندازی و اتصال سایت به cdn کلود فلر (Cloudflare) در ایران

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

مطالب مرتبط



آموزش انتقال آسان اطلاعات از یواست سئو به رنک مث

649
0
یکی از ساده ترین روش هایی که می توانید به کمک آن سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و رتبه خود را در نتایج جستجوگر گوگل بالا ببرید، ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نحوه مسدود کردن آدرس ip در وردپرس؛ 2 روش بلاک کردن و بستن آی پی

3204
6
مسدود کردن ip در وردپرس یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از ارسال هرزنامه و حملات هکرها در وب سایت می باشد. مسدود کردن بازدیدکنندگان ناخواسته به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۱۴ راه برای دریافت دقیق محتوا و SEO شما

996
0
با وجود این که راه های جستجو در گوگل در طول پنج سال گذشته تغییر کرده  است اما تنها چیزی که تغییر نکرده است محتوا می باشد محتوا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه نمایش توضیحات دسته بندی در وردپرس

2354
0
آیا قصد دارید برای دسته بندی های سایت خود یک توضیح بنویسید و سپس آن را به کاربران نمایش دهید؟ همانطور که می دانید؛ دسته بندی ها به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

معرفی بهترین سرویس ‌های چت آنلاین

664
0
امروزه و به دلیل گسترش وب سایت ها و افزایش خرید به صورت آنلاین، اغلب مشتریان توقع دارند که وقتی وارد یک سایت می شوند، خیلی سریع بتوانند ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه درون ریزی قالب المنتور

1721
0
المنتور بی تردید یکی از محبوب ترین صفحه سازهای وردپرس محسوب می شود که تاکنون ارائه شده است. یکی از دلایلی که باعث محبوبیت این صفحه ساز شده، ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزونه Ultimate Member؛ پلاگین عضویت حرفه ای وردپرس

3691
6
افزونه Ultimate Member یکی از افزونه های کاربردی برای وردپرس محسوب می شود که به شما این امکان را می دهد تا یک حساب کاربری و عضویت پیشرفته ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نرخ کلیک (CTR) چیست و چگونه نرخ کلیک سایت را افزایش دهیم؟

66
0
شما به عنوان مدیر سایت حتماً باید با نرخ کلیک ctr و روش های افزایش آن آشنا شوید، در غیر این صورت نمی توانید یک کسب و کار ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب