نرخ پرش یا Bounce Rate چیست و چه عواملی بر بانس ریت تاثیرگذار است؟

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

نرخ پرش یا همان بانس ریت یکی از مهم ترین فاکتورهای سئو است که هر مدیر سایتی بهتر است با معنا و مفهوم آن به خوبی آشنا باشد. در واقع نرخ پرش را می توان یکی از اصلی ترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی وب سایت ها در نظر گرفت. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که Bounce Rate چیست ؟ طبق تعریف گوگل؛ درصد بازدیدهایی که طی آن کاربر بدون اینکه فعالیتی در سایت انجام دهد و بالافاصله پس از ورود، سایت را رها می کند، نرخ پرش می گویند. اگر با مفهوم نرخ پرش آشنا نشدید، نگران نباشید. زیرا در ادامه مطلب قصد داریم نرخ پرش سایت چیست و بانس ریت چیست را به صورت کامل به شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

نرخ پرش سایت چیست

فهرست مطالب:

  • نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟
  • نرخ پرش یا بانس ریت در گوگل آنالیتیکس یعنی چه؟
  • آیا نرخ پرش مهم است؟
  • نحوه محاسبه نرخ پرش
  • دلیل افزایش نرخ پرش چیست؟

در ادامه توضیحاتی در خصوص هریک از این عناوین در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم. امیدوارم تا انتهای این مطلب مارو همراهی کنید.

نرخ پرش یا Bounce Rate چیست؟

در اینجا پرش به معنای خروج بازدیدکنندگان از سایت می باشد. این یعنی بازدیدکنندگان شما بدون اینکه سایر صفحات وب سایت شما را مشاهده کنند، بالافاصله سایت شما را ترک می کنند. از این رو، نرخ پرش درصد کاربرانی است که سایت شما را رها می کنند.

شما به عنوان مدیر سایت برای اینکه بتوانید رتبه و سئوی سایت خود را بهبود ببخشید، باید از ترفندهای مختلفی استفاده کنید. یکی از این ترفندها، افزایش ماندگاری کاربران در سایت می باشد. این یعنی شما باید کاری کنید که وقتی کاربر وارد سایت شما می شود، به صفحات مختلف سایت شما وارد شود و تصاویر، ویدیوها و… سایت شما را مشاهده کند. اینکار باعث می شود تا کاربر برای مدت زمان بیشتری در سایت شما بماند که این موضوع می تواند به رتبه و سئوی سایت شما کمک کند.

بیشتر بخوانید: دلایل پایین آمدن، کندی و کاهش سرعت سایت وردپرسی 

نرخ پرش یا بانس ریت در گوگل آنالیتیکس یعنی چه؟

هر صفحه در وب سایت شما باید کد رهگیری گوگل آنالیتیکس را داشته باشد. زمانی که شخصی از وب سایت شما بازدید می کند، این کد فعال شده و سپس یک جلسه را راه اندازی می کند. حال اگر بازدیدکننده بدون اینکه در سایت شما تعامل داشته باشد، سایت شما را ترک کند، جلسه منقضی می ‌شود و بازدید او به‌عنوان پرش دسته بندی می‌ شود. اما اگر کاربر بعد از ورود به سایت شما یک اقدام خاصی انجام دهد، به عنوان مثال: فرمی را پر کند، سایر صفحات سایت شما را مشاهده کند و… کد دوباره فعال شده و به گوگل آنالیتیکس اطلاع می دهد که بازدیدکننده پرشی انجام نداده و بازدید او جزء درصد نرخ پرش محسوب نمی شود.

با این حال، همه چیز همیشه به همین سادگی نیست، زیرا بسیاری از عوامل وجود دارد که بر نحوه اجرا شدن کد تأثیر می ‌گذارد. که این موضوع باعث می شود داده های شما به هر طریقی و بنا به دلایل زیر منحرف شود:

  • مسدود کننده های تبلیغات: مسدود کننده های تبلیغاتی در اکثر مواقع مانع از فعال شدن کد رهگیری گوگل آنالیتیکس می شود.
  • کند بودن صفحات: اگر سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما پایین باشد، ممکن است قبل از بارگیری کد رهگیری، بسیاری از کاربران سایت شما را ترک کنند.
  • وقفه ‌های زمانی جلسات: روش های مختلفی وجود دارد که حتی اگر کاربر قصد دارد با وب‌سایت بیشتر تعامل داشته باشد، جلسات منقضی می ‌شوند.
  • تنظیم نادرست کد رهگیری: در برخی از مواقع به دلیل پیکربندی نادرست، کد رهگیری گوگل آنالیتیکس فعال نمی شود.

بانس ریت چیست

بیشتر بخوانید: آموزش راه های افزایش سرعت وردپرس؛ چطور سرعت سایت وردپرسی را بالا ببریم؟

آیا نرخ پرش مهم است؟

نرخ پرش یک معیار بسیار مهم در سلامت کلی وب سایت محسوب می شود، زیرا میزان جذابیت محتوای شما را اندازه گیری می کند. نرخ پرش بالا ممکن است به این معنی باشد که مردم آنچه را که می خواهند در وب سایت شما پیدا نمی کنند. یا ممکن است نشانه این باشد که شما نیاز به بهبود محتوای خود یا تجربه کاربری در وب سایت دارید. دلیل هر چه باشد، معمولاً به این معنی است که شما فرصت‌های تبدیل را از دست می ‌دهید. به عنوان مثال، اگر یکی از صفحات سایت شما دارای نرخ پرش بالایی باشد، این نشان دهنده این است که کاربران بنا به دلایل مختلفی مانند: ظاهر، سرعت پایین، ناوبری سخت و… آن صفحه را دوست ندارند، به همین دلیل خیلی سریع آن صفحه را ترک می کنند.

به طور کلی، هرچه نرخ پرش وب سایت شما کمتر باشد، عملکرد سایت شما بهتر در نظر گرفته می شود. با این حال، هیچ معیار استانداردی برای “نرخ پرش خوب” در مقابل “بد” وجود ندارد. این معیار بر اساس صنعت، نوع محتوا، هدف جستجو و صفحه فرود می تواند متفاوت باشد.

بیشتر بخوانید: بهترین افزونه های پرسش های متداول (FAQ) برای وردپرس 

نحوه محاسبه نرخ پرش

حال که با معنی Bounce Rate آشنا شدید، بهتر است بدانید که نرخ پرش چگونه محاسبه می شود. برای محاسبه نرخ پرش برای یک صفحه وب، کل جلسات تک صفحه ای را بر مجموع جلسات صفحه تقسیم کنید، سپس عدد به دست آمده را در 100 ضرب نمائید تا درصد نرخ پرش به شما نمایش داده شود.

 100 * ( جلسات تک صفحه / مجموع جلسات )  = محاسبه نرخ پرش گوگل

همچنین بهتر است این نکته را بدانید که نرخ پرش یک صفحه بسته به منبع ترافیک و همچنین دوره زمانی که برای مشاهده انتخاب می کنید، می تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد.

Bounce Rate چیست

بیشتر بخوانید: وردپرس چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب مدیریت محتوای وردپرس

دلیل افزایش نرخ پرش چیست؟

شاید این سوال در ذهن شما باشد که چرا بازدیدکنندگان سایت شما را خیلی سریع ترک می کنند که این موضوع باعث افزایش نرخ پرش سایت می شود. در پایخ باید گفت که دلایل مختلفی در این خصوص وجود دارد که در ادامه مطلب برخی از آنها را به شما توضیح می دهیم.

  • – مشکل آنها را خیلی سریع برطرف می کنید

اگر مشکل یک بازدیدکننده را خیلی سریع در سایتتان رفع کنید، آنها نیازی به حرکت در صفحات مختلف سایت شما را ندارند، بنابراین خیلی سریع سایت شما را ترک می کنند. این موضوع بیشتر در سایت های اطلاعاتی مانند ویکی پدیا بسیار رایج است.

  • – کاربران تنها در حال تحقیق کردن هستند

کاربران ممکن است پس از مشاهده یکی از صفحات سایت شما بالافاصه آن را ترک کنند، زیرا آنها فقط در حال تحقیق کردن در خصوص یک موضوع خاص می باشند.

  • – هدف جستجو نادرست است

بازدیدکنندگان ممکن است از سایت شما خارج شوند زیرا محتوا با هدف جستجوی آنها مطابقت ندارد. به عبارت دیگر، محتویات صفحه با آنچه کاربر واقعاً به دنبال آن بوده است، هیچ گونه مطابقتی ندارد.

  • – بارگذاری کند صفحات سایت

یکی دیگر از عوامل بسیار رایجی که باعث افزایش نرخ پرش می شود، بارگذاری کند صفحات سایت می باشد. زمانی که شخصی وارد سایت شما می شود، انتظار دارد که در رسیع ترین زمان ممکن به آنچه که می خواهد برسد. حال اگر سرعت سایت شما کند باشد، قطعاً بسیاری از کاربران خیلی سریع سایت شما را ترک می کنند.

بیشتر بخوانید: سایت واکنش گرا چیست؟ و چرا باید طراحی سایت ریسپانسیو انجام دهیم؟

  • – تبلیغات بیش از حد

اگر صفحه شما مملو از تبلیغات باشد، کاربران شما به محض ورود به سایت، سایت شما را ترک می کنند. داشتن تبلیغات زیاد در یک صفحه، نه تنها تجربه کاربر را مختل می کند، بلگه زمان بارگذاری صفحه سایت شما را نیز افزایش می دهد. بنابراین بهتر است از تبلیغات زیاد و گمراه کننده در سایت خود استفاده نکنید.

  • – محتوای بی کیفیت

اگر صفحات شما دارای محتوای قدیمی و بی کیفیت باشد، دلیلی برای ماندن کاربر در سایت شما وجود ندارد. بنابراین اگر می خواهید کاربران برای مدت زمان بیشتری در سایت شما باقی بمانند، باید حتماً از محتواهای باکیفیت و جذاب استفاده کنید.

  • – طراحی غیرقابل اعتماد

اگر می خواهید بازدیدکنندگان خود را برای مدت زمان بیشتری در سایتتان نگه دارید، باید قابل اعتماد و معتبر به نظر برسید. این یعنی شما باید در سایتتان از طراحی حرفه ای، تصاویر با کیفیت بالا، شبکه های اجتماعی و یک منوی آسان برای پیمایش استفاده کنید. همچنین برای افزایش اعتماد، بهتر است اطلاعات تماس و همچنین اطلاعات دقیق در مورد برند و تیم خود را درج کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش استفاده از ویرایشگر کلاسیک وردپرس 

سوالات متداول

چه دلایلی باعث افزایش Bounce Rate میشه؟

دلایل مختلفی مانند: بارگذاری کند صفحات سایت، استفاده از تبلیغات بیش از حد، ارائه محتوای بی کیفیت، طراحی غیرقابل اعتماد و... باعث می شود تا کاربران خیلی سریع سایت شما را ترک کنند که این موضوع باعث افزایش نرخ پرش یا همان Bounce Rate می شود.

بانس ریت خوب چه عددی است؟

برای محاسبه نرخ پرش برای یک صفحه وب، کل جلسات تک صفحه ای را بر مجموع جلسات صفحه تقسیم کنید، سپس عدد به دست آمده را در 100 ضرب نمائید تا درصد نرخ پرش به شما نمایش داده شود.

بیشتر بخوانید: لیست کامل رایج ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ به همراه توضیح ساده آنها

جمع بندی: بانس ریت سایت یعنی چی؟

نرخ پرش سایت چیست ؟ منظور از نرخ پرش اسن است که بازدیدکنندگان شما بدون اینکه سایر صفحات وب سایت شما را مشاهده کنند، بالافاصله سایت شما را ترک می کنند. این موضوع باعث می شود که نرخ پرش سایت شما افزایش پیدا کند. ما در این مطلب شما را با بانس ریت چیست آشنا کردیم. امیدوارم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. برای استفاده از افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرسی دسته بندی ما را در نوین وردپرس مشاهده کنید.

منبع hotjar

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش انتقال آسان اطلاعات از یواست سئو به رنک مث

627
0
یکی از ساده ترین روش هایی که می توانید به کمک آن سئوی سایت خود را بهبود ببخشید و رتبه خود را در نتایج جستجوگر گوگل بالا ببرید، ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش اضافه کردن برگه نظرات مشتریان در وردپرس

2440
0
آیا میخواهید برگه مربوط به نظرات مشتریان را به سایت وردپرس خود اضافه کنید؟ بسیاری از کسب و کارها برگه نظرات مشتریان را به سایت خود اضافه می ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش کار با افزونه مداد زرد Yellow Pencil

2351
0
افزونه Yellow Pencil یک افزونه کاربردی برای وردپرس می باشد که با استفاده از آن می توانید استایل و ظاهر وب سایت خود را به دلخواه شخصی سازی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش تغییر کدهای HTML سایت وردپرس به زبان ساده

1214
0
در حالی که وردپرس یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوای سایت ساز جهان است که نیازی به دانش برنامه نویسی ندارد، اما ممکن است بنا به دلایل ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نسخه ۴٫۹٫۸ وردپرس منتشر شد

1054
1
وردپرس به تازگی بروز رسانی تازه ای انجام داده و نسخه جدیدی را عرضه کرده است: نسخه ۴٫۹٫۸ نسخه ۴٫۹٫۸ وردپرس شامل رفع مشکلاتی است که توسط تیم هسته ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ایجاد ابزارک Fade In the Last در وردپرس با استفاده از jQuery

846
0
شاید برای شما هم سوال شده باشد که چگونه می توانید ابزارک Fade In the Last را به سایدبار قالب خود اضافه کنید. از این افکت jQuery در بسیاری ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ساخت آزمون در وردپرس با استفاده از 2 افزونه مختلف

707
0
ساخت آزمون در سایت امروزه به یکی از تکنیک های پرطرفدار بازاریابی تبدیل شده که می تواند به شدت روی نرخ تعامل با کاربران تاثیرگذار باشد. با استفاده ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

بهترین افزونه های چندزبانه کردن سایت وردپرس | کدام پلاگین برای ترجمه سایت به چند زبان بهتر است؟

3424
0
شما می توانید با استفاده از یک افزونه چندزبانه کردن مطالب سایت خود را به زبان های مختلف ترجمه کنید تا کاربران بتوانند از سرتاسر جهان آنها را ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب