- گوگل تگ منیجر (GTM) چیست؟
- ابزار گوگل تگ منیجر برای چه مواردی استفاده می شود؟
- مزایای استفاده از گوگل تگ منیجر
- آموزش کار با گوگل تگ منیجر
- – نحوه ایجاد حساب کاربری در گوگل تگ منیجر
- – آموزش کار با Google Tag Manager در وردپرس
- – نحوه کار با گوگل تگ منیجر و ایجاد یک تگ جدید
- – نحوه تنظیم ردیابی پیشرفته در گوگل تگ منیجر
- سوالات متداول
- جمع بندی
آموزش کار با Google Tag Manager و مدیرت تگهای وبسایت
گوگل ابزارهای مختلفی را برای کمک به وبمستران ارائه داده است که یکی از محبوب ترین آنها، ابزار گوگل تگ منیجر یا همان GTM می باشد. این ابزار قدرتمندی است که می تواند نحوه مدیریت برچسب ها و کدهای ردیابی در وب سایت شما را تغییر دهد. یکی از معایب این ابزار، رابط کاربری تقریباً پیچیده ان است که ممکن است بسیاری از کاربران نتوانند به درستی از آن استفاده کنند. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم آموزش کار با Google Tag Manager را به صورت کامل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدوارم تا انتهای این مطلب مارو همراهی کنید.
گوگل تگ منیجر (GTM) چیست؟
گوگل تگ منیجر یک سیستم مدیریت برچسب است که به عنوان واسطه بین وب سایت و سایر خدمات ردیابی کار می کند. این به شما امکان می دهد کدهای رهگیری را وارد و شرایطی را که کدهای مشخص شده باید پیاده سازی شوند را تعیین کنید. در واقع این همانند یک جعبه ابزار است که شما می توانید ابزارهای مختلفی همچون تبلیغات گوگل، گوگا آنالیتیکس و… را پیدا کنید. همچنین شما می توانید انواع تگ ها را تست کرده و تغییراتی در آنها ایجاد کنید و نیازی به تغییر کد منبع وب سایت خود نخواهید داشت. این یک رابط کاربری متمرکز و کاربرپسند برای ساده کردن فرآیند افزودن، ویرایش و مدیریت این برچسب ها ارائه می دهد.
ویژگی های کلیدی گوگل تگ منیجر عبارت است از:
- مدیریت تگ متمرکز: تمامی برچسب های شما را در یک مکان ادغام می کند.
- الگوهای برچسب: الگوهای از پیش ساخته شده برای ابزارهای رایج به عنوان مثال، گوگل آنالیتیکس، فیس بوک و… را برای ساده کردن راه اندازی ارائه می دهد.
- برچسب های سفارشی: از HTML یا جاوا اسکریپت سفارشی برای موارد استفاده پیشرفته تر پشتیبانی می کند.
- محرک ها: تعیین کنید که یک برچسب بر اساس اقدامات کاربر، بازدید از صفحه یا رویدادهای خاص مانند کلیک روی دکمه یا ارسال فرم، چه زمانی فعال شود.
- حالت پیش نمایش و اشکال زدایی: به شما امکان میدهد تگها را قبل از اجرای زنده آزمایش و اشکال زدایی کنید.
ابزار گوگل تگ منیجر برای چه مواردی استفاده می شود؟
قبل از اینکه بخواهیم شما را با آموزش کار با گوگل تگ منیجر آشنا کنیم، بهتر است با این ابزار حرفه ای گوگل بیشتر آشنا شوید. به طور کلی؛ گوگل تگ منیجر یک ابزارکاملاً رایگان است که توسط گوگل توسعه یافته است که به صاحبان وب سایت اجازه می دهد تا بدون نیاز به تغییر کدنویسی، تگ های بازاریابی مختلفی را در وب سایت خود اضافه و سپس مدیریت کنند. این کار با نصب یک تکه کد کانتینری روی کد منبع انجام میشود، پس از آن می توان تمامی تگ ها دیگر را مدیریت و از رابط ابزار مستقر کرد.
ابزار مدیریت تگ های سایت Google Tag Manager دارای جزء کلیدی زیر می باشد:
- برچسبها: برچسبها قطعه هایی از کد هستند که در یک صفحه یا اپلیکیشن موبایل اجرا می شوند. آنها می توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند، اما بیشتر تگ های مورد استفاده درگوگل تگ منیجر برای ارسال اطلاعات اندازه گیری از سایت شما به شخص ثالث طراحی شده اند.
- تریگرها: تریگرها شرایطی هستند که برای اجرای یک تگ باید رعایت شوند.
- متغیرها: متغیرها اطلاعات بیشتری را ارائه می دهند که ممکن است گوگل تگ منیجر به آن نیاز داشته باشد.
بیشتر بخوانید: آموزش ساخت دیتابیس در دایرکت ادمین DirectAdmin و نحوه حذف آن
مزایای استفاده از گوگل تگ منیجر
- کارایی و سرعت: گوگل تگ منیجر به بازاریابان و توسعه دهندگان اجازه می دهد تا با فعال کردن اضافه کردن یا به روز رسانی برچسب ها بدون نیاز به تغییر کد در وب سایت، کارآمدتر کار کنند. این امر زمان است قرار را تا حد زیادی کاهش و اجازه می دهد کمپین های بازاریابی سریعتر راه اندازی شوند.
- انعطاف پذیری بالا: گوگل تگ منیجر همچنین انعطافپذیری بالایی برای بازاریابان دیجیتال فراهم می کند و به آنها این امکان را می دهد تا برچسبها را بر اساس نیازهای خاص خود پیکربندی و اجرا کنند.
- کاهش خطا: این ابزار همچنین با یک گزینه اشکال زدایی ارائه می شود که به شما این امکان را می دهد تا مطمئن شوید که برچسب ها قبل از انتشار به درستی کار می کنند. این ویژگی باعث می شود که خطاهای یک سایت تا حدود زیادی کاهش پیدا کند.
- کنترل نسخه: گوگل تگ منیجر هر بار که تغییرات ایجاد می شود به طور خودکار یک نسخه جدید ایجاد می کند.
در ادامه با نحوه کار با گوگل تگ منیجر آشنا میشویم.
آموزش کار با گوگل تگ منیجر
تا اینجای مطلب شما را با ابزار گوگل تگ منیجر و مزیت های استفاده از ان آشنا کردیم. حال در ادامه مطلب قصد داریم شما را با نحوه کار با Google Tag Manager و بخش های مختلف آن آشنا کنیم. همراه ما باشید.
بیشتر بخوانید: آموزش بررسی در دسترس بودن سایت در سراسر دنیا
– نحوه ایجاد حساب کاربری در گوگل تگ منیجر
برای استفاده از این ابزار، در اولین قدم شما باید یک حساب کاربری ایجاد کنید. در ابتدا وارد صفحه اصلی Google Tag Manager شوید و سپس از بالای صفحه روی دکمه “ساخت حساب کاربری” کلیک نمائید.
سپس از شما خواسته می شود نام حساب یا همان کسب و کار خود را وارد کرده و کشور خود را انتخاب کنید.
در مرحله بعد، باید یک کانتینر برای وب سایت خود ایجاد کنید. نام وب سایت خود را وارد و جایی را که می خواهید از گوگل تگ منیجر استفاده کنید را مانند: اندروید و… انتخاب نمائید. پس از آن، شرایط خدمات گوگل تگ منیجر را بررسی کرده و بپذیرید. سپس حساب کاربری گوگل تگ منیجر شما آماده راه اندازی است.
حال شما باید دو قطعه کد زیر را که این ابزار در اختیار شما قرار می دهد را در سایت خود اضافه کنید تا بتوانید گوگل تگ منیجر را به سایت خود متصل نمائید.
– آموزش کار با Google Tag Manager در وردپرس
اگر شما از وردپرس استفاده می کنید، به سادگی می توانید سایت خود را به گوگل تگ منیجر متصل کنید. همانطور که در بالا هم اشاره شد، دو قطعه کد بعد از ساخت حساب کاربری در اختیار شما قرار داده می شود که شما باید آنها را به سایت خود اضافه کنید. برای انجام اینکار شما می توانید از روش های مختلفی استفاده کنید که در ادامه انها را به شما توضیح می دهیم.
ساده ترین و بهترین روش برای اضافه کردن کد به سایت وردپرس، استفاده از افزونه WPCode می باشد. این بهترین افزونه قطعه کد وردپرس است که به شما این امکان را می دهد تا کدهای سفارشی مختلف را در وب سایت خود اضافه و مدیریت کنید. برای استفاده از افزونه، در اولین قدم شما باید این افزونه را در سایت خود نصب و فعال کنید. اگر با طریقه نصب افزونه آشنا نیستید به شما پیشنهاد می کنم که مطلب ” چگونه در وردپرس افزونه اضافه کنیم؟ راه های نصب پلاگین در وردپرس” را مشاهده نمائید.
پس از فعال سازی افزونه در سایت، وارد پنل مدیریتی خود شده و سپس از بخش Code Snippets روی گزینه Headers & Footers کلیک نمائید. حالا کدهایی را که قبلا کپی کرده اید وارد کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، باید کد <head> را در قسمت Header و کد <body> را در قسمت Body وارد نمائید.
در نهایت و بعد از اینکه کدها را اضافه کردید، روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمائید. سپس ابزار گوگل تگ منیجر آماده استفاده در سایت وردپرسی شما می باشد.
– نحوه کار با گوگل تگ منیجر و ایجاد یک تگ جدید
در مرحله بعد، می توانید یک برچسب جدید در گوگل تگ منیجر ایجاد و ردیابی را در وب سایت وردپرس خود تنظیم کنید. ابتدا باید روی گزینه “افزودن یک برچسب جدید” از داشبورد Tag Manager خود کلیک کنید.
پس از آن، می توانید یک نام برای برچسب خود در بالا وارد کنید. از اینجا، به سادگی روی گزینه “Tag configuration” کلیک نمائید.
در مرحله بعد، تگ منیجرانواع مختلف برچسب را برای انتخاب به شما نشان می دهد. ما در این آموزش قصد داریم GA4 Configuration را انتخاب کنیم.
در مرحله بعد باید جزئیات برچسب خود را وارد کنید. در ابتدا باید شناسه اندازه گیری وارد نمائید.
برای پیدا کردن شناسه اندازه گیری، باید به حساب کاربری گوگل آنالیتیکس خود وارد و از آنجا شناسه را پیدا نمائید. برای انجام اینکار کافیست وارد بخش Admin و سپس روی گزینه Data Streams در زیر ستون Properties کلیک کنید.
سپس یک پنجره پاپ آپ برای شما باز می شود که می توانید در گوشه بالا سمت راست شناسه اندازه گیری را مشاهده کنید. خیلی ساده می توانید آن را کپی نمائید.
اکنون به پنجره یا برگه گوگل تگ منیجر برگردید و شناسه اندازه گیری را که در مرحله قبل کپی کرده بودید، وارد نمائید. سپس صفحه را به سمت پایین اسکرول و روی گزینه Triggering کلیک کنید.
سپس با یک صفحه با گزینه های مختلف روبه رو می شوید که باید گزینه Initialization – All Pages را انتخاب کنید.
پس از آن باید تنظیمات خود را ذخیره نمائید. به سادگی بر روی دکمه “ذخیره” در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید.
در نهایت روی دکمه ” Submit” کلیک تا برچسب را اجرا کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین ssl رایگان؛ معرفی سایت های ارائه دهنده SSL مجانی
– نحوه تنظیم ردیابی پیشرفته در گوگل تگ منیجر
در مرحله بعدی از آموزش کار با Google Tag Manager قصد داریم شما را با نحوه تنظیم ردیابی پیشرفته در گوگل تگ منیجر آشنا کنیم. برای انجام اینکار، ساده ترین و بهترین روش استفاده از افزونه MonsterInsights می باشد. این بهترین افزونه آنالیتیکس برای وردپرس است که به صورت خودکار پیگیری پیشرفته را برای شما پیکربندی می کند. همچنین این افزونه گزارش هایی را در داشبورد وردپرس به شما نشان می دهد. در این آموزش ما قصد داریم از نسخه پرمیوم پلاگین استفاده کنیم.
در اولین قدم شما باید افزونه را در سایت خود نصب و فعال کنید. پس از فعال سازی، با صفحه خوش امدگویی مواجه می شوید. می توانید بر روی دکمه ” Launch the Wizard” کلیک کرده و مراحل روی صفحه را برای پیکربندی گوگل آنالیتیکس دنبال کنید. در ادامه شما را با برخی از ویژگی های ردیابی پیشرفته افزونه آشنا خواهیم کرد.
1- تنظیم پیگیری تبدیل فرم
با استفاده از MonsterInsights می توانید پیگیری تبدیل فرم را در گوگل آنالیتیکس خود تنظیم کنید. این افزونه یک افزودنی فرم ارائه می دهد که به صورت خودکار فرم های وردپرس را در سایت شما ردیابی می کند. در صورتی که از گوگل تگ منیجر استفاده می کنید، باید برای همه فرم های خود برچسب های جداگانه ای ایجاد کرده و آنها را در گوگل آنالیتیکس پیگیری کنید. با این حال، افزونه MonsterInsights این کار را برای شما بسیار ساده می کند. به علاوه می توانید داده های موجود در داشبورد وردپرس را مشاهده نمائید.
2- ردیابی پیمایش در سایت
این افزونه به صورت خودکار ردیابی پیمایش را در وب سایت شما امکان پذیر می کند. با استفاده از گوگل تگ منیجر می توانید اینکار را به راحتی انجام دهید.
بیشتر بخوانید: آموزش کار با افزونه مداد زرد Yellow Pencil
سوالات متداول
گوگل تگ منیجر نرم افزاری رایگان از گوگل است که به شما امکان می دهد انواع مختلفی از کد (برچسب ها) را به وب سایت خود نصب کنید.
با استفاده از این ابزار می توانید مدیریت کاملی روی کدها و برچسب های سایت خود داشته باشید. کارایی Google Tag Manager چیست؟
چرا باید از Google Tag Manager استفاده کنیم؟
جمع بندی
گوگل تگ منیجر یک سیستم مدیریت برچسب رایگان است که به شما این امکان را می دهد تا بدون نیاز به تغییر کد، برچسب های بازاریابی را در وب سایت خود مدیریت و مستقر کنید. ما در این مطلب شما را با آموزش کار با Google Tag Manager آشنا کردیم. امیدواریم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.
منبع: wpbeginner
لیست مطالب
- گوگل تگ منیجر (GTM) چیست؟
- ابزار گوگل تگ منیجر برای چه مواردی استفاده می شود؟
- مزایای استفاده از گوگل تگ منیجر
- آموزش کار با گوگل تگ منیجر
- – نحوه ایجاد حساب کاربری در گوگل تگ منیجر
- – آموزش کار با Google Tag Manager در وردپرس
- – نحوه کار با گوگل تگ منیجر و ایجاد یک تگ جدید
- – نحوه تنظیم ردیابی پیشرفته در گوگل تگ منیجر
- سوالات متداول
- کارایی Google Tag Manager چیست؟
- چرا باید از Google Tag Manager استفاده کنیم؟
- جمع بندی
نظرات کاربران
ثبت دیدگاه