آموزش جامع سئو کردن حرفه ای ویدئو های سایت در وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 0 رای , میانگین : 0,00 از 5)
بارگذاری...

وقتیکه مشتری از شما میخواهد که امکان عرضه و ارائه ویدئو را برای وی فراهم کنید، سایت وردپرسی که ایجاد کرده اید میبایست پاسخگوی نیاز وی باشد. برای این کار هم شما در ابتدا باید مطمئن شوید که پهنای باند کافی برای این کار را در اختیار دارید تا ویدئوها بدون هیچ مشکلی قابل پخش باشند و هم میبایست جای مناسبی برای نمایش آنها در سایت انتخاب کنید تا مورد توجه کاربران قرار گیرند.

در کنار این موارد باید به بهینه سازی این ویدئوها برای موتورهای جستجو نیز فکر کنید. چرا که این کار مثل ارسال مطلب در سایت و بهینه سازی آن تنها با نصب چند افزونه نیست بلکه برای بهینه سازی ویدئوها نیاز است تا کار بیشتری صورت گیرد.

فرقی نمی کند که از هاست خود برای اشتراک و نمایش ویدئوها استفاده کنید و یا از سرویس هایی نظیر آپارت و … در هر صورت نیاز است تا ویدئوها برای نمایش در نتایج جستجو بهینه سازی شوند. از همین رو در این مقاله میخواهیم پیرامون آموزش سئو کردن ویدئوهای سایت وردپرس بیشتر صحبت کنیم که در کنار آن می توانید ویدئو های خارج از سایت خود را نیز بهینه سازی کنید.

 

چگونگی سئو کردن ویدئوهای سایت وردپرس

راه های زیادی برای استفاده از محتوای ویدئویی در سایت وردپرس وجود دارد:

  • می توانید از ویدئوهای توصیفی در صفحه فرود سایت خود استفاده کنید.
  • می توانید یک گالری از ویدئوهای موجود در سایت خود ایجاد کنید.
  • می توانید از ویدئو به عنوان پس زمینه سایت خود استفاده کنید.
  • یا حتی می توانید از ویدئوهای ارسالی از سوی مخاطبان سایت خود استفاده کنید.

با این تفاسیر اگر تصمیم به استفاده از محتوای ویدئویی در سایت وردپرس خود گرفته اید، حتما در این باره نیز فکر کرده اید که میبایست فایل های خود را در جای دیگری غیر از سرور اصلی خود میزبانی کنید چرا که محتوای ویدئویی تاثیر زیادی روی سرعت بارگذاری سایت داشته و می تواند به یک مشکل جدی تبدیل شود. اما اگر ویدئو های شما در جای دیگری قرار دارند، چگونه می توانید آنها برای نمایش در نتایج جستجو بهینه سازی کنید؟ و آیا این به صرفه است که ویدئوها را در جایی غیر از هاست سایت وردپرس خود میزبانی کرده و سپس مجبور باشیم تا آنها را بهینه سازی کنیم آن هم وقتیکه نتایج جستجو آنها را مستقیما به سایت ما منتقل نمی کنند؟

در حالت ایده آل، این جایی است که شما می خواهید ویدئوهایتان در نتایج جستجو نمایش داده شوند:

ویدئو های نمایش داده شده در نتایج جستجو

ویدئو های نمایش داده شده در نتایج جستجو 2

مشاهده کردید که ویدئوهای سایت هایی غیر از YouTube نیز می توانند در نتایج جستجو در قسمت ویدئو گوگل نیز نمایش داده شوند. با اینکه کسب رتبه از سوی ویدئوهای سایت هایی نظیر YouTube و آپارات کار چندان دشواری نیست اما هدف ما دریافت بازدیدکننده برای سایت وردپرس خود است آن هم تا جایی که ممکن اتس. برای این کار هم شما باید استراتژی سئو ویدئوهای سایت خود را بهبود ببخشید.

برای این منظور گام هایی را در زیر ذکر کرده ایم که استراتژی سئو ویدئو های سایت شما باید این موارد را در برگیرد:

۱- اولویت بندی سئو

اولویت بندی سئو

 

اگر ویدئویی در سایت خود دارید که آنچنان خاص و مورد توجه نیست، شانس اینکه ویدئوی مذکور در نتایج اول جستجو نمایش داده شود بسیار کم است چرا که ابتدا باید تغییرات و بهینه سازی روی خود سایت صورت بگیرد. البته این بدین معنی نیست که نمی توانید ویدئوی مذکور را همین الان سئو کنید، بلکه معنی آن این است که نباید بعد از بهینه سازی انتظار نتایج عجیب و غریب را داشته باشید چرا که این اتفاق زمانی می افتد که سایت شما به رتبه مناسب در نتایج جستجو دست یافته باشد.

 

۲- برای هر دلیل و موضوعی ویدئو نسازید

بله، امروزه ویدئو بسیار مورد توجه کاربران است. اما این بدین معنی نیست که حتما باید یکی ایجاد کنید. مانند بقیه مطالب سایت، ویدئو نیز باید به یک علت خاصی ایجاد شده باشد. پس بهتر است قبل از آن به این فکر کنید که اگر بخواهید ویدئویی ایجاد کنید، هدف نهایی از آن چه خواهد بود؟

  • بهبود ظاهر سایت؟
  • افزایش آگاهی نسبت به کسب و کارتان؟
  • ساده سازی فرایند فهم یک موضوع یا آگاه سازی کاربر نسبت به یک محصول؟

اگر میخواهید که ویدئویی که ساخته اید رتبه خوبی در نتایج جستجو کسب کند، قبل از ساخت ویدئوی مذکور میبایست مطمئن شوید که هدف از ساخت ویدئو مشخص بوده و مرتبط با موضوعاتی باشد که برای کاربر مفید بوده و بدرد وی میخورد. اما اگر این ویدئو ارزش به اشتراک گذاشته شدن را نداشته باشد و کاربران نیز دلیلی برای اینکه به این ویدئو لینک کنند نداشته باشند، ثبت این ویدئو در گوگل برای این که رتبه خوبی کسب کند کاری دشوار و یا حتی نشدنی است.

 

۳- انتخاب میزبان مناسب برای ویدئوها

وقتیکه نوبت به میزبانی محتوای ویدئویی سایت وردپرس میرسد، چندین انتخاب برای این موضوع وجود دارد. یکی از آنها YouTube است:

استفاده از YouTube به عنوان میزبان

بعد از آن Vimeo:

استفاده از Vimeo به عنوان میزبان

یا حتی سرویس های تجاری مانند Wistia:

استفاده از Wistia به عنوان میزبان

یا می توانید از سرویس های داخلی نظیر آپارات استفاده کنید:

استفاده از آپارات به عنوان میزبان

ویرایش تنظیمات ویدئو در آپارات

همان طور که مشاهده میکنید، در سرویس هایی نظیر YouTube، Vimeo و آپارات شما می توانید عنوان و توضیحاتی را برای ویدئوی مورد نظر خود وارد کنید.

اما در کنار این موارد باید این موضوع را هم در نظر داشته باشید که وقتی ویدئو مذکور را در سایت خود قرار میدهد، این ویدئو با آرم سایت ارائه دهنده که می توانید YouTube یا آپارات و یا هر سایت دیگری باشد، نمایش داده می شود. اما جنبه دیگر ماجرا اینجاست که از آنجایی که YouTube زیرمجموعه گوگل است، ویدئوی مذکور زودتر در نتایج جستجو نمایش داده شده و بازدید بیشتری دریافت می کند.

از همین رو تصمیم با شما است که مزایا و معایب میزبانی از ویدئوها در خارج از سایت را آن هم وقتی میخواهید این کار را انجام دهید، در نظر بگیرید.

 

۴- داشتن دکمه Call-to-Action

اگر دقت کرده باشید در برخی از سایت ها در انتهای ویدئو یا در طول نمایش ویدئو دکمه ای وجود دارد که کاربر را برای عضویت در کانال ویدئویی سایت یا مراجعه به سایت تشویق می کند.

البته تا جایی که من دیدم این امکان در آپارات فراهم نیست:

نبود دکمه Call to Action در آپارات

 

۵- بهینه سازی متادیتا

همانند سئو تصاویر، در اینجا نیز شما باید متادیتا مربوط به ویدئو را نیز بهینه سازی کنید.

  • انتخاب کلمه کلیدی مناسب که هم در ویدئو ذکر شده و هم در صفحه ای که ویدئوی مذکور در آن قرار گرفته است.
  • استفاده از کلمه کلیدی مورد نظر در عنوان و توضیح ویدئوی مذکور
  • اضافه کردن برچسب های مرتبط با موضوع ویدئو که باعث افزایش شانس دیده شدن بیشتر ویدئو می شود
  • استفاده از Schema مربوط به ویدئو همانگونه که در Google’s guidelines ذکر شده است. این کار به موتورهای جستجو کمک کرده و به آنها میفماند که ویدئو در چه موردی است. برای این مورد می توانید از نسخه حرفه ای افزونه YouTube استفاده کنید.

وقتیکه کار شما برای بهینه سازی متادیتا در منبع و در سایت به پایان رسید، میبایست نقشه ای جداگانه برای محتوای ویدئویی سایت خود ایجاد کرده و آن را در پنل گوگل وبمستر ثبت کنید.

 

۶- اضافه کردن زیرنویس و توضیحات در صفحه مربوط به ویدئو

Rand Fishkin که عضو گروه Moz است، بخشی با محوریت سریال های هفتگی و تحت عنوان Whiteboard Fridays ایجاد کرده است. در این سریال ها، وی ویدئویی از موضوعات داغ مرتبط با سئو به اشتراک گذاشته و سپس در زیر ویدئو به نوشتن زیرنویس و توضیحات مربوط به ویدئو میپردازد.

اضافه کردن زیرنویس و توضیحات در صفحه مربوط به ویدئو

این کار از به دو دلیل حائز اهمیت است. علت اول اینکه وجود زیرنویس و توضیحات در مورد ویدئو در زیر آن راه حل جایگزین مناسبی است آن هم برای افرادی که شاید تمایلی به دیدن ویدئو ندارند و یا در موقعیتی نیستند که بتوانند ویدئو را تماشا کنند. پس این کار غیرمستقیم باعث بهبود تجربه کاربری نیز می شود.

علت دوم این است که وجود این توضیحات و زیرنویس برای سئو بسیار مفید است. چرا که با این کار اگر گوگل نتوانسته باشد متوجه محتوای ویدئو شود، می تواند از توضیحات موجود در صفحه که حاوی کلمه کلیدی است استفاده کند.

 

۷- استفاده از تصویر بندانگشتی (شاخص) مناسب

تصاویر شاخص تعریف شده برای مطالب موجود در سایت تنها مواردی نیستند که نیاز به توجه شما دارند، بلکه محتوای ویدئویی شما نیز به این توجه و به این تصویر شاخص احتیاج دارد. با اینکه یک تصویر شاخص نمی تواند به طور مستقیم کاربران و بازدیدکنندگان سایت را تحت تاثیر خود قرار دهد، اما نمی توان نقش یک تصویر شاخص زیبا و مناسب را برای کسب بازدید بیشتر نادیده گرفت.

علاوه بر آن، توصیه می شود وقتیکه از محتوای ویدئوی در مطلب مورد نظر خود استفاده می کنید از آیکون یا آرمی در تصویر شاخص مطلب مذکور استفاده کنید که به کاربر بفهماند که این مطلب حاوی محتوای ویدئویی است.

Wistia’s A/B tests

طبق Wistia’s A/B tests و مقایسه ای که بین تصاویر شاخص معمولی و تصاویر شاخص حاوی آرم یا آیکونی که نشان دهد این مطالب حاوی محتوای ویدئویی است صورت گرفته است، مشخص شده که تصاویر شاخص نشان دهنده محتوای ویدئویی از ۲۱% کلیک بیشتر برخوردار هستند.

 

۸- بقیه محتوای صفحه را فراموش نکنید

اگر واقعا به دنبال این موضوع هستید که رتبه صفحه حاوی محتوای ویدئویی خود را در نتایج جستجو بهبود ببخشید، میبایست به بقیه محتوای صفحه مذکور نیز توجه داشته باشید و آنها را از قلم نیاندازید.

این یعنی از کلمه کلیدی که از آن در ویدئو و متادیتا مربوط به آن استفاده شده، در صفحه مربوط به محتوای ویدئویی مذکور نیز استفاده کنید. محتوای صفحه مذکور باید مرتبط با موضوع ویدئو موجود در آن باشد. چرا که کاربران انتظار دارند وقتیکه به صفحه مذکور مراجعه می کنند با یک محتوای مربوط به موضوعی که دنبالش هستند روبرو شوند و ویدئویی در همین رابطه را نیز تماشا کنند.

بهینه سازی صفحه حاوی ویدئو

 

۹- یک ویدئو و یک صفحه

علت های زیادی وجود دارد که می گویند باید به این قانون پایبند باشید. اول از همه اولویت رتبه بندی از سوی گوگل است. اگر نمیخواهید دومین محتوای ویدئویی موجود در صفحه از سوی موتورهای جستجو نادیده گرفته شود، بهتر است که به هر ویدئو یک صفحه مخصوص به خودش را اختصاص دهید.

دلیل دیگر آن این است که استفاده از یک ویدئو یکسان در چندین صفحه باعث ایجاد رقابت داخلی برای کسب رتبه بهتر از سوی صفحات مذکور خواهد شد. برای مثال شما ویدئویی در رابطه با چگونگی نصب وردپرس در لوکال ایجاد کرده اید و آن را در صفحه مربوط به همین موضوع قرار داده اید. مجددا این ویدئو را در صفحه اصلی سایت خود قرار داده اید. سپس آن را در صفحه دیگری که شامل آموزش های جامع است قرار داده اید. خب اگر این ویدئو به طرق مختلف بهینه سازی نشده باشد (که این کار پیشنهاد نمی شود)، با این کار بین سه صفحه از سایت خود یک رقابت داخلی برای کسب رتبه در میان نتایج جستجو ایجاد کرده اید.

 

۱۰- ارتقاء جایگاه ویدئوی ایجاد شده

تا زمانی که کانال ویدئویی شما یا سایت شما به جایگاهی برسد که خود بتواند برای ویدئوها بازدید کسب کند، شما میبایست یک سری کار انجام دهید تا سبب ارتقاء جایگاه ویدئوهای موجود در سایت شما شود. چرا که هر چه بیشتر تلاش کنید و بازدید بیشتری را روانه ویدئوهای سایت خود بکنید، گوگل بیشتر به ویدئوی مذکور بها خواهد داد.

از همین رو میخواهیم در زیر چند استراتژی که می توان آنها را برای ارتقاء جایگاه ویدئوها به کار برد معرفی کنیم:

  • ارتقاء جایگاه محتوای ویدئویی سایت خود با استفاده از تمام پتانسیل های موجود در سایت نظیر صفحات فرود، صفحات محصولات و …
  • مشخص کردن کامل مطالبی از سایت که حاوی محتوای ویدئویی هستند
  • استفاده از روش های پرداخت به ازای کلیک برای ویدئو های موجود در سایت آن هم تا زمانیکه ویدئوهای مذکور خود به صورت طبیعی بتوانند بازدید کسب کنند

 

جمع بندی

با کوتاه شدن دامنه توجه بازدیدکنندگان، به مرور زمان متوجه این موضوع خواهید شد که محتوای ویدئویی چقدر برای سایت مفید بوده و باعث ترغیب کاربر برای خواندن مطلب مورد نظر می شود. تنها مشکلی که وجود دارد این است که راهی پیدا کنید که کاربران را علاوه بر اینکه به سایت خود جذب می کنید کاری کنید که از محتوای ویدئویی موجود در سایت شما نیز باخبر شده و ویدئوهای مذکور را تماشا کنند. اینجاست که نقش سئو برای ویدئوهای موجود در سایت اهمیت بیشتری از قبل پیدا کرده و میبایست به یکی از اولویت های استراتژی سئو سایت شما تبدیل شود.

پایان…

درباره نویسنده



جواد
( عضو از 6 سال قبل )
  • 168 نوشته
  • 34 دیدگاه
  • 0 محصول
  • 0 دوره آموزشی
جواد - عضو تیم تحریریه مجموعه نوین وردپرس...

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



معماری سایت چیست؟ چگونه ساختار سایت وبسایت وردپرس را بهبود دهیم؟

415
0
توجه به معماری سایت یا ساختار سایت یکی از مهم ترین نکاتی است که برای موفقیت هر وب سایتی ضروری می باشد. زمانی که یک کاربر وارد وب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

محتوای همیشه سبز یا Evergreen Content چیست؟

61
0
محتوای همیشه سبز چیست و چگونه می توانید از آن برای استراتژی بازاریابی محتوای خود استفاده کنید؟ به زبان ساده، محتوای سبز محتوایی است که ارتباط خود را ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

چگونه وردپرس خود را به نسخه قبل یا پایین تر برگردانم؟

8096
2
یکی از اقدامات ضروری که باید برای افزایش امنیت و بهبود عملکرد وب سایت خود انجام دهید، بروزرسانی مداوم قالب و افزونه ها می باشد. از طرفی، بروزرسانی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش پیکربندی smtp در وردپرس

1407
0
آیا قصد دارید WP Mail SMTP را در سایت وردپرس خود راه اندازی کنید؟ به طور کلی؛ این یکی از بهترین افزونه های وردپرس است که به شما ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

ایجاد سیستم افزودن به علاقه مندی در وردپرس | WP Favorite Posts

3359
0
آیا می خواهید به کاربران اجازه دهید تا پست های مورد علاقه خود را علامت گذاری کنند؟ اجازه دادن به کاربران برای اضافه کردن پست های مورد علاقه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش استفاده از شورت کد در ابزارک های سایدبار وردپرس

1266
0
تمایلی به دانستن چگونگی استفاده از شورت کد در ابزارک های سایدبار وردپرس دارید؟ شورت کدها به شما اجازه می دهند تا ویژگی های بیشتری را به محتوای ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نحوه نوشتن محتوا برای وب سایت در 9 مرحله و نکات مهم محتوا نویسی

1380
0
نحوه نوشتن محتوا برای وب سایت یکی از بزرگترین سوالاتی است که بسیاری از تولید کنندگان محتوا با آن روبه رو هستند. در واقع محتوا نویسی در سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

XML-RPC چیست؟ و چرا در وردپرس برای امنیت سایتمان باید آنرا غیر فعال کنیم؟

2715
3
از شروع وردپرس، ویژگی هایی وجود داشتند که به شما اجازه می دادند که از راه دور با سایت خود تعامل داشته باشید. این ویژگی ها همچنین به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب