سایت ساز چیست؟ مقایسه سایت ساز و وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

اگر قصد راه اندازی سایت دارید، می توانید از سه روش اقدام کنید. اول اینکه می توانید طراحی سایتتان را به دست یک برنامه نویس بسپارید تا صفر تا صد سایت شما را طراحی کند. دوم این که می توانید از یک سیستم مدیریت محتوا که محبوب ترین آن وردپرس استفاده، برای ساخت وب سایت استفاده کنید. سوم اینکه می توانید از سازندگان وب سایت یا همان سایت سازها کمک بگیرید. از میان گزینه های موجود، قطعاً استفاده از وردپرس و سایت ساز محبوبیت بیشتری دارد. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که فرق سایت ساز و وردپرس چیست و کدام یک از آنها برای راه اندازی سایت مناسب تر می باشند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با تفاوت های سایت ساز و وردپرس آشنا کنیم.

سایت ساز چیست؟ مقایسه سایت ساز و وردپرس

سایت ساز چیست ؟

یک سازنده وب سایت همانطور که از نام آن پیداست، ساخت یک وب سایت را برای شما ساده می کند. به طور معمول، اکثر افراد تازه کار که هیچ گونه مهارتی ندارند، از سایت سازها برای طراحی وب استفاده می کنند. در واقع؛ سایت سازها از قالب‌های از پیش ساخته شده استفاده می ‌کنند و به شما این امکان را می دهند تاهمه چیز را با استفاده از ویرایشگر بصری کشیدن و رها کردن آن سفارشی کنید. یکی از مزیت های کلیدی سایت سازها این است که یک ابزار میزبانی شده را ارائه می دهند. به این معنی که شما نیازی به خرید میزبانی وب و نصب نرم افزار ندارید. در عوض، تنها باید یک حساب کاربری ایجاد و سپس ساخت سایت را شروع کنید.

فرآیند ایجاد وب ‌سایت با سازنده سایت بسیار ساده است. در ابتدا باید به شرکتی که این گونه خدمت را ارائه می دهند مراجعه و یک حساب کاربری ایجاد کنید. سپس با استفاده از ابزارها و قالب های از پیش ساخته شده می توانید تنها در چند دقیقه یک سایت اصلی برای خود ایجاد کنید. اکثر سازندگان وب سایت از قابلیت کشیدن و رها کردن المان ها پشتیبانی می کنند، بنابراین سفارشی سازی هر بخش برای شما بسیار ساده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی برای مدیریت وب سایت وردپرسی + 11 نکته کلیدی

وردپرس چیست؟

وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوای جهان می باشد بیشتر از 40 درصد تمام وب سایت های دنیا از آن برای ساخت سایت استفاده کرده اند. با وردپرس خود میزبان، نرم افزار وردپرس را بر روی میزبانی وب خود نصب می کنید که یکی از تفاوت های اصلی بین وردپرس در مقابل سازندگان وب سایت است. از آنجایی که شما در حال نصب وردپرس بر روی هاست خود هستید، کنترل 100% بر هر جنبه از سایت خود خواهید داشت. می توانید از وردپرس برای ایجاد سایت های تجاری، نمونه کارها آنلاین، فروشگاه های تجارت الکترونیک و موارد دیگر استفاده کنید.

سایت ساز برای چه کسانی مناسب است؟

  • اگر شما هیچ گونه مهارتی ندارید، اما می خواهید یک سایت را خیلی سریع و روزانه راه اندازی کنید، سایت سازها می توانند بهترین گزینه برای شما باشند. برای طراحی سایت با وردپرس شما حداقل به یک هفته زمان نیاز خواهید داشت، در صورتی که تنها در یک روز می توانید سایت دلخواه خود را با استفاده از سایت ساز ایجاد کنید.
  • اگر مهارت کدنویسی ندارید و نمی خواهید مدت زمان طولانی را صرف یادگیری کنید، بهتر است از سایت ساز ها استفاده کنید.
  • سایت سازها به شما کمک می کنند تا با هزینه نسبتاً کمی سایت دلخواه خود را راه اندازی کنید، در صورتی که با وردپرس باید هزینه های مختلفی را بپردازید.

سایت ‌ساز یا وردپرس؟ کدام یک بهتر است؟

بیشتر بخوانید: فایل htaccess چیست + آموزش ویرایش و ساخت فایل htaccess برای وردپرس 

مقایسه سایت ساز و وردپرس

تا اینجای مطلب شما را با تعاریف سایت ساز و وردپرس آشنا کردیم، حال قصد داریم تفاوت سایت ساز و وردپرس را به شما توضیح دهیم. امیدوارم تا انتهای این مطلب مارو همراهی کنید.

1- راحتی در استفاده

می توان گفت سایت سازها رابط کاربری ساده تری نسبت به وردپرس دارند. سیستم مدیریت محتوای وردپرس ممکن است برای مبتدیان کمی دشوار به نظر برسد، به این دلیل که در وردپرس از زبان های تخصصی استفاده شده است. همچنین در وردپرس برای اینکه بتوانید یک ویژگی خاصی را به سایت خود اضافه کنید، یا باید یک افزونه را نصب و فعال کنید و یا اینکه باید کدی را به قالب وردپرس خود اضافه نمائید که این فرایند می تواند تا حدودی برای کاربران تازه کار پیچیده به نظر برسد.

از طرف دیگر اگر نمی خواهید زمان زیادی را برای یادگیری ساخت وب سایت سپری کنید، سایت سازها می توانند بهترین گزینه برای شما باشند. اکثر سایت سازها دارای رابط کاربری کشیدن و رها کردن می باشند به گونه ای که هرکسی با هرمیزان توانایی که دارد می تواند به کمک ابزارهای بصری هرنوع وب سایتی را برای خود ایجاد کند. همچنین اگر شما نمی خواهید برای طراحی سایت هزینه های زیادی را بپردازید، می توانید از یک سایت ساز رایگان استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی تفاوت ساب دامین و ساب فولدر بر سئوی سایت | زیر دامنه بهتر است یا ساب دایرکتوری؟

2- انعطاف پذیری

هم سایت سازها و هم وردپرس به شما این امکان را می دهد تا هرنوع وب سایتی از جمله: فروشگاهی، وبلاگ، شرکتی و… را برای تجارت خود راه اندازی کنید. با این حال، با وردپرس، انعطاف پذیری و امکانات بسیار بیشتری خواهید داشت.

اول از همه، وردپرس هزاران افزونه را به صورت رایگان و حرفه ای ارائه می دهد که با استفاده از آنها می توانید عملکرد سایت خود را گسترش دهید. ناگفته نماند که نصب بسیاری از افزونه ها کاملا رایگان می باشد. همچنین وردپرس هزاران قالب رایگان و حرفه ای را ارائه می دهد که می توانید به سادگی یکی از آنها را برای جذاب کردن ظاهر سایت انتخاب و نصب کنید. اکثر قالب های وردپرس به صورت کاملاً ریسپانسیو طراحی شده اند، در صورتی که بسیاری از سایت سازها ریسپانسیو نمی باشند که این موضوع می تواند یکی از مشکلات اصلی آنها باشد.

در مجموع می توان گفت، وردپرس نسبت به سایت سازها از انعطاف پذیری بسیار بیشتری برخوردار می باشد و شما می توانید با استفاده از افزونه های مختلف، هر بخشی را به دلخواه شخصی سازی کنید.

سایت ساز یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه ستاره دار کردن مطالب در نتایج جستجو گوگل با افزونه وردپرس 

3- ویرایشگر

معمولاً بسیاری از سایت سازها دارای رابط کاربری بصری می باشند، یعنی شما قادر هستید با کشیدن و رها کردن المان ها به فضاهای دلخواه، صفحات و سایت خود را طراحی کنید. شما می توانید برای سایت خود منوی درج کنید، می توانید هدر ایجاد کنید، می توانید اسلایدر قرار دهید و بسیاری از موارد دیگر که با استفاده از ویرایشگر بصری قابل انجام می باشد. از طرف دیگر، وردپرس دارای ویرایشگر بصری نمی باشد، از این رو ممکن است طراخی صفحات و سایت برای مبتدیان کمی دشوار باشد.

4- سئو

اکثر سازندگان وب سایت ابزارهای سئو را در پلتفرم های خود تعبیه کرده اند. آنها شامل متا تگ ها، متن جایگزین، اسلاگ های سفارشی و در برخی موارد گوگل آنالیتیکس می باشند. همچنین اگر به ابزارهای سئوی بیشتری برای بهینه سازی وب سایت خود نیاز دارید، سایت سازها افزونه های سئو را در بازار برنامه های خود ارائه می دهند.

از طرف دیگر، وردپرس افزونه های سئوی مختلفی را ارائه می دهد که هریک از آنها می توانند باعث بهینه شدن وب سایت شوند. به عنوان مثال: افزونه Yoast بی تردید یکی از بهترین و محبوب ترین افزونه های سئو وردپرس می باشد که به شما این امکان را می دهد تا عنوان متا، توضیحات متا و … را تغییر و برای گوگل بهینه کنید. بنابرایبن می توان گفت از لحاظ سئو، وردپرس قدرتمندتر از سایت سازها می باشد.

بیشتر بخوانید: قالب وردپرس شرکتی و چند منظوره screenr – رایگان و فارسی

5- مالکیت محتوا

با وردپرس شما به صورت کامل روی سایت خود مدیریت خواهید داشت، زیرا به کدنویسی و بخش پایگاه داده آن دسترسی خواهید داشت.

در صورتی که با با سازندگان وب سایت، شما به پایگاه داده سایت خود دسترسی کامل نخواهید داشت و داده های شما در سرورهای سازنده وب سایت قرار خواهند گرفت. اکثر سازندگان وب سایت حقوق مالکیت محتوا شما را حفظ می کنند، اما به شما دسترسی به بخش های مهم را نمی دهند و شما به صورت کامل روی محتوای خود کنترل نخواهید داشت.

6- افزونه ها و قالب ها

وردپرس یک مخزن مملوء از افزونه و قالب را در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آنها می توانید ویژگی ها و قابلیت های سایت خود را ارتقاء دهید. همچنین مجموعه ای عظیم از افزونه ها و قالب های پرمیوم را نیز ارائه می دهد که می توانید از آنها برای تنظیم سایت خود استفاده کنید.

همچنین می ‌توانید وردپرس خود را با استفاده از صفحه سازهای حرفه ای گسترش دهید. به عنوان مثال می توانید از افزونه المنتور که یکی از بهترین صفحه ساز ها محسوب می شود، برای طراحی بخش های مختلف سایت استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را بر روی سایت وردپرس خود نصب و فعال کنید. سپس می توانید از یک رابط بصری کشیدن و رها کردن برای طراحی کل سایت وردپرس خود استفاده نمائید.

با سازندگان وب سایت یا همان سایت سازها، فقط می توانید از افزونه های آنها استفاده کنید، به این معنی که افزونه های کمتری وجود دارد و لزوماً افزونه مورد نیاز خود را پیدا نخواهید کرد. حتی اگر این کار را انجام دهید، ممکن است مورد پسند شما نباشد و هیچ جایگزینی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: 16 تا از بهترین افزونه های فرم ساز وردپرس برای ساخت فرم زیبا

7- محتوای سفارشی و وب سایت های پویا

وردپرس در ایجاد محتوای سفارشی برای وب‌سایت‌ های پویا مانند وبلاگ‌ها، فهرست‌های املاک، سایت‌های فهرست شغل و سایر مواردی که می ‌خواهید زمینه‌ ها و محتوای سفارشی ایجاد کنید که بر اساس داده‌ها، رفتار کاربر و ترجیحات تغییر می‌کند، برتری دارد. علاوه بر این، ایجاد یک وب سایت عضویت در وردپرس به سادگی با استفاده از یکی از هزاران افزونه عضویت مانند ممبرپرس  بسیار ساده است.

در مقابل، سایت سازها به شما امکان ساخت هر نوع سایتی را مانند سایت عضویت نمی دهد و یا خیلی سخت انجام می شود. در واقع؛ اگر می خواهید یک سایت عضویت با سایت ساز ایجاد کنید، احتمالاً با مشکل مواجه می شوید زیرا اکثر سازندگان وب سایت در مورد مدیریت اعضا و محدودیت محتوا قدرتمند نیستند.

8- هزینه

خود نرم افزار وردپرس رایگان است و می توانید برنامه های میزبانی وب مقرون به صرفه را به صورت رایگان نیز پیدا کنید. همین موضوع باعث شده که وردپرس نسبت به سایر سیستم های مدیریت محتوا ارزان قیمت تر باشد.

با سازندگان سایت، اغلب چندین طرح دریافت می ‌کنید که ارزان ‌ترین آنها معمولاً شما را از نظر پهنای باند، فضای ذخیره‌سازی و سایر ویژگی‌های ضروری محدود می ‌کند.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب و کار با افزونه Rank Math (رنک مث)

با وردپرس چه سایت هایی می توان طراحی کرد؟

اساسا شما می توانید از وردپرس برای ساخت و راه اندازی هرنوع وب سایتی استفاده کنید. با این حال، ویژگی ‌ها، افزونه‌ ها و قابلیت سفارشی ‌سازی و غیره آن را به گزینه‌ای ایده‌آل برای وب ‌سایت‌های پیشرفته تبدیل می‌ کند که در ادامه برخی از انها را به شما معرفی می کنیم.

– فروشگاه اینترنتی آنلاین:

اکثر سازندگان وب سایت از قابلیت فروشگاهی پشتیبانی می کنند. این ویژگی ها می تواند گزینه مناسبی برای فروشگاه های کوچک باشد. با این حال، اگر قصد دارید یک فروشگاه حرفه ای راه اندازی کنید، قطعاً ووکامرس که یکی از افزونه های فروشگاه ساز وردپرس است می تواند بهترین انتخاب باشد.

– وب سایت هایی با محتوای پویا:

وردپرس به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی کار خود را شروع کرد و اکنون به عنوان بزرگ ترین و بهترین سیستم ساخت سایت در جهان محسوب می شود. با این حال، مدت‌هاست که به یک سیستم مدیریت محتوای کامل تبدیل شده است که می‌توانید برای ساخت هر نوع وب ‌سایتی از آن استفاده کنید. هر چند که سایت سازها هم به شما امکان ساخت انواع سایت های مختلف را می دهند، اما با این حال وردپرس در این خصوص برتری دارد.

– ایجاد وب سایت های عضویت

وردپرس همچنین با عضویت در سایت ها بسیار خوب عمل می کند. با استفاده از چیزی به نام افزونه عضویت، می توانید به سادگی قابلیت ثبت نام و عضویت را بپذیرید.

بیشتر بخوانید: وردپرس یا پایتون؟ کدام یک برای طراحی سایت بهتر است

سوالات متداول

سایت ساز یا وردپرس، کدام یک بهتر است؟

هر دو ابزار امکان هر نوع سایتی را به شما می دهند. اما طبق نظر کاربران و آمارهای به دست آمده، وردپرس به دلیل منبع باز بودن و همچنین قابلیت های فراوانی که دارد نسبت به سایت ساز محبوب تر و بهتر است.

آیا در هر دو پلتفرم سایت ساز و وردپرس به پایگاه داده و وب سایت دسترسی کامل داریم؟

خیر. در وردپرس شما کنترل کاملی روی پایگاه داده و همچنین وب سایت خود خواهید داشت. اما سایت سازها به شما این امکان را نمی دهند.

سایت ساز برای چه کسانی مناسب است؟

اگر شما هیچ گونه مهارتی ندارید و می خواهید خیلی سریع صاحب یک وب سایت شوید، قطعاً سایت سازها می توانند گزینه ای عالی برای شما باشند.

جمع بندی: سایت ساز بهتر است یا وردپرس ؟

وردپرس در مقابل سایت سازها:؛ کدام یک برای شما بهترین است؟ این سوالیست که ممکن است در ذهن بسیاری از شما باشد.

با توجه به آمارهای به دست آمده، وردپرس گزینه بهتری برای اکثر مردم بشمار می رود. زیرا تا کنون بیش از 40 درصد از کل وب سایت های دنیا از وردپرس استفاده کرده اند، در صورتی که تنها 1.5 درصد از سایت سازها در حال استفاده کردن هستند.

اما در مجموع می توان گفت؛ هر دو ابزار گزینه های بسیار مناسبی را برای راه اندازی وب سایت در اختیار شما قرار می دهند. اگر شما تازه کار هستید و می خواهید با ایجاد وب سایت با بیزینس و کسب و کار آنلاین آشنایی پیدا کنید، سایت سازها می توانند گزینه مناسب تری برای شما باشند. اما اگر از دانش برنامه نویسی بهره مند هستید و قصد دارید یک بیزینس بزرگی را شروع کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از وردپرس می باشد.

منبع:one

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



سئو محلی چیست و local SEO چگونه کار می کند؟

470
0
سئو محلی می تواند به بهبود هرنوع کسب و کاری کمک کند. هم اکنون بیش از 46 درصد از کل جستجوهایی که در گوگل انجام می شود به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

جیسون Json چیست و روش استفاده از json

7154
2
شاید در پیشخوان خود جستجوهای زیادی را انجام داده اید و یا سعی داشته اید که برای جستجو های خود افزونه هایی را هم امتحان کنید. ما به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه اتصال گوگل درایو به وردپرس

2049
2
اگر صاحب یک وب سایت وردپرسی هستید، اقدامات مختلفی وجود دارد که با کمک آنها می توانید در فضای ذخیره سازی وردپرس خود صرفه جویی کنید. به عنوان ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

چگونه در وردپرس مطلب قرار دهیم؟

724
0
بعد از نصب و پیکربندی وردپرس، اولین قدم برای ایجاد یک وب سایت آنلاین ارائه مطلب می باشد. محتوانویسی یکی از مهم ترین اقداماتی است که پس از ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

راهنمای نصب SSL در سی پنل cPanel (سی پنل) به صورت تصویری

65
0
یکی از محبوب ترین پنل های میزبانی وب، استفاده و مدیریت سی پنل می باشد که با استفاده از آن می توانید اقدامات مختلفی همچون: نصب اس اس ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۱۶ نرم افزار برتر برای مدیریت وب سایت وردپرس

4972
0
سلام با یک آموزش وردپرس دیگر در خدمت شما عزیزان هستیم در این آموزش ۱۶ نرم افزار برتر برای مدیریت وب سایت وردپرس آموزش خواهیم داد پس با نوین وردپرس ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

تبدیل برگه به نوشته در وردپرس

1176
0
تبدیل برگه به نوشته در وردپرس یا بالعکس یکی از اقداماتیست که ممکن است در طی فرایند طراحی سایت به آن نیاز داشته باشید. در این روش، شما ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

گوگل ادسنس چیست و چطور می توان از آن استفاده کرد؟

808
0
گوگل ادسنس چیست و چگونه از Adsense درآمد کسب کنیم؟ اگر توسعه دهنده وب سایت هستید، احتمالاً نام گوگل ادسنس را شنیده اید. در واقع؛ گوگل ادسنس یک ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب