Google Lighthouse چیست؟ + آموزش بهینه سازی سایت با گوگل لایت هاوس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

به عنوان مدیر وب سایت، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجوگر (سئو) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با این حال؛ ابزارهای مختلفی نیز در این خصوص ارائه شده اند که می توانند برای شما بسیار موثر بوده و به شما کمک می کنند تا حد امکان سایت خود را بهینه کنید. یکی از خلاقانه ترین راه حل هایی که در حال حاضر می توانید از آن استفاده کنید، استفاده از ابزار گوگل لایت هاوس می باشد. اگر شما هم می خواهید با این ابزار آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنم که حتماً تا انتهای این آموزش مارو همراهی کنید، زیرا قصد داریم شما را با تعریف ابزار فانوس دریایی گوگل چیست و آموزش گوگل لایت هاوس آشنا کنیم.

گوگل لایت هاوس چیست؟

Google Lighthouse یک ابزار رایگان و منبع باز است که می تواند به شما در بهبود سرعت، عملکرد و تجربه کلی وب سایت خود کمک کند. ایجاد گزارش های لایت هاوس افزایش کیفیت صفحات وب شما را آسان تر می کند. خوشبختانه چندین راه مختلف برای استفاده از این ابزار وجود دارد. این ابزار تنها برای توسعه دهندگان نیست، بلکه برای هر صاحب سایتی که علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد عملکرد وب سایت خود و مراحل مشخص برای بهینه سازی آن است، مناسب می باشد.

به عبارت دیگر؛ گوگل لایت هاوس یک ابزار رایگان است که بینش قدرتمندی را برای کمک به بهبود وب سایت شما ارائه می دهد. با ایجاد یک گزارش لایت هاوس، می توانید تجربه هر صفحه وب را ارزیابی کنید و به نکات ارزشمندی برای بهبود عملکرد آن دسترسی داشته باشید. گوگل اخیراً بر تجربه روی صفحه تأکید کرده است، از جمله افزودن مجموعه جدیدی از سیگنال ‌های اصلی وب حیاتی، سیگنال ها نحوه تجربه کاربر از صفحه شما را تجزیه می کنند و شما می توانید از طریق این ابزار عملکرد وب سایت خود را در این زمینه مشاهده کنید.

یک چیز عالی در خصوص این ابزار این است که در عین سادگی که دارد، بینش عملی را به شما می دهد و شما تنها با چند کلیک می توانید اطلاعات دقیقی از تجربه صفحه وب سایت خود دریافت و بینش قدرتمندی را برای بهبود عملکرد ارائه دهید.

بیشتر بخوانید: آموزش صدور فاکتور در ووکامرس به صورت گام به گام

گوگل لایت هاوس چگونه سایت را بهینه می کند؟

تمرکز اصلی این ابزار، Core Web Vitals گوگل می باشد. در واقع این معیار اصلی گوگل برای اندازه گیری سرعت صفحات وب و تجربه کاربری کلی می باشد. آنها شامل بزرگترین رنگ محتوایی (LCP)، تاخیر ورودی اول (FID) و تغییر چیدمان تجمعی (CLS) هستند.

به عبارت دیگر، استفاده از گوگل لایت هاوس به شما کمک می کند تا وب سایت خود را به همان شکلی که گوگل می بیند، مشاهده کنید. سپس می ‌توانید از بینش ‌های عملی آن برای بهینه‌ سازی صفحات خود برای گرفتن یک رتبه بهتراستفاده نمائید.

گوگل لایت هاوس چه معیارهایی را اندازه گیری می کند؟

هر گزارش لایت هاوس دارای پنج دسته مختلف از جمله: عملکرد، قابلیت دسترسی، بهترین شیوه ها، سئو و برنامه وب می باشد. گوگل تاکید کرده که جنبه هایی مانند سرعت بارگذاری و تجربه تلفن همراه در الگوریتم خود نقش دارند، بنابراین این معیارها ممکن است به شما این توانایی را بدهد که مشاهده نمائید در این زمینه های مهم چگونه عمل می کنید.

به عنوان مثال در صورتی که “عملکرد” را گسترش دهید، می‌ توانید اطلاعاتی را مشاهده کنید که به صورت مستقیم به موارد حیاتی وب اصلی مانند زمان برای نقاشی تعاملی و اولین محتوا مرتبط هستند. این معیارها به شما ایده ای از سرعت بارگیری صفحه و سرعت بارگیری آن را می دهد. به عبارت دیگر، موضوع فقط سرعت بارگیری کل صفحه نیست، بلکه این زمانی است که طول می کشد تا کاربر بتواند به درستی با آن تعامل داشته باشد. این اطلاعات بسیار مهم است زیرا سرعت بارگذاری درک شده تفاوت زیادی در نحوه تعامل افراد با وب سایت شما ایجاد می کند:

  • بیش از46 درصد از مردم از وب سایت هایی که برای موبایل بهینه نشده اند را دوست ندارند و آنها را جزء بدترین تجربه های نمایش خود می دانند.
  • به طور متوسط، مردم 70 درصد زمان بیشتری را برای صفحاتی که در 5 ثانیه بارگذاری می شوند، صرف می کنند.
  • به ازای هر 100 میلی ثانیه برای بارگذاری سایت شما، نرخ تبدیل شما می تواند 7 درصد کاهش یابد.

این معیارها بخش بزرگی از تجربه کاربر هستند که ابزار لایت هاوس به شما نشان می دهد و شما می توانید درک درستی از کیفیت و عملکرد صفحه وب خود کسب کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش افزونه Advanced Database Cleaner

آموزش Google Lighthouse

تا اینجای مطلب شما را با ابزار گوگل لایت هاوس و کارهایی که می تواند انجام دهد، آشنا کردیم. حال با ما همراه باشید تا شما را با نحوه فعال سازی ابزار Lighthouse و همچنین آموزش ابزار Lighthouse آشنا کنیم.

– آموزش گوگل لایت هاوس در مرورگر کروم

برای شروع، ابتدا باید مرورگر گوگل کروم را دانلود و در سیستم خود نصب کنید. پس از آن یک تب باز کنید و وارد یک صفحه مورد نظر خود شوید. سپس روی صفحه کلیک راست کرده و Inspect را انتخاب کنید. همچنین می ‌توانید روی سه نقطه عمودی در گوشه سمت راست بالای مرورگر کلیک کنید، سپس از بخش tools روی گزینه Developer tools کلیک نمائید.

با این کار پنل DevTools در سمت راست یا بالای صفحه برای شما باز می شود. حال کافیست  از نوار ابزارروی Lighthouse کلیک کنید:

آموزش Google Lighthouse

توجه داشته باشید که اگر گزینه Lighthouse را در نوار ابزار مشاهده نمی کنید، ممکن است لازم باشد روی دو فلش در انتهای آن کلیک نمائید. پس از باز شدن ابزار Lighthouse، اطمینان حاصل کنید که هر پنج دسته انتخاب شده اند، سپس گزینه Generate report را انتخاب کنید.

بعد از اینکه لایت هاوس به پایان رساند، شما را به صفحه نتایج می رساند. آن گزارش چیزی شبیه به این خواهد بود:

آموزش Google Lighthouse

شما یک امتیاز و بخش برای هر دسته پیدا خواهید کرد. با کلیک بر روی نمرات بالای صفحه می توانید در مورد هر کدام اطلاعات بیشتری کسب کنید. نمره خوب چیزی بین 50 تا 89 در نظر گرفته می شود. نمره عالی بین 90 تا 100 است. هدف این است که برای هر دسته در محدوده 90 و 100 امتیاز را گرفته باشید.

بیشتر بخوانید: بهترین ابزارهای تست سرعت سایت کدام اند؟

– آموزش گوگل لایت هاوس با web.dev

یکی دیگر از روش های سریع و آسان برای ممیزی یک صفحه وب با Lighthouse استفاده از web.dev می باشد. برای انجام اینکار در ابتدا وارد صفحه web.dev شوید و سپس آدرس صفحه مورد نظر خود را برای بررسی وارد کنید.

- آموزش گوگل لایت هاوس با web.dev

سپس بر روی دکمه Run Audit کلیک کنید. پس از یکی دو دقیقه، این ابزار تجزیه و تحلیل سایت را به پایان می رساند و گزارشاتی در خصوص آدرسی که وارد کردید به شما نشان می دهد. در اینجا می توانید در مورد امتیاز و فرصت های پیشرفت خود در هر دسته اطلاعات بیشتری کسب کنید:

ابزار فانوس دریایی گوگل چیست

می‌ توانید روی هر بخش کوچک ‌شده کلیک تا آن برای شما بزرگ شود تا بتوانید اطلاعات بیشتری را مشاهده نمائید. همچنین می توانید با انتخاب نام دسته و امتیاز در بالای گزارش به اطلاعات دقیق هر دسته دسترسی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: جستجوی معنایی یا Semantic Search چیست؟ 

– آموزش گوگل لایت هاوس با افزونه کروم

همچنین، می ‌توانید افزونه Chrome for Lighthouse را دانلود و نصب کنید. اگر قصد دارید به صورت دائم از ابزار لایت هاوس استفاده کنید، این می تواند یک انتخاب عالی برای شما باشد.

برای انجام اینکار؛ مرورگر کروم را باز کنید و سپس به بخش فروشگاه مراجعه کرده و افزونه Lighthouse را سرچ و سپس نصب نمائید. پس از نصب افزونه، مرورگر خود را مجددا راه اندازی کنید. اکنون باید نماد فانوس دریایی را در انتهای نوار آدرس خود مشاهده کنید.

در مرحله بعد وارد صفحه مورد نظر خود شده و سپس روی آیکون فانوس دریایی کلیک کنید. پس از آن گزینه Generate report را انتخاب نمائید.

آموزش گوگل لایت هاوس با افزونه کروم

این عمل شما را به صورت مستقیم به صفحه گزارش هدایت می کند، جایی که می ‌توانید جزئیات هر دسته را مشاهده کنید. توجه داشته باشید که ممکن است یک یا دو دقیقه طول بکشد تا ممیزی کامل شود.

بیشتر بخوانید: مهم ترین نکات سئو وردپرس + 10 تکنیک و ترفند سئو در سال 2022

– آموزش Google Lighthouse از طریق Node

اگر به دنبال انعطاف ‌پذیری پیکربندی با لایت هوس هستید، می ‌توانید از ماژول Node نیز استفاده کنید. این یک راه حل پیشرفته تر است، اما کنترل بیشتری را فراهم می کند.

در اولین قدم باید وارد سایت nodejs شده و نسخه پشتیبانی طولانی مدت آن را نصب کنید:

گوگل لایت هاوس چیست

بعد، می توانید کد را برای نصب لایت هوس اجرا کنید:

npm install -g lighthouse

# or use yarn:

# yarn global add lighthouse

در نهایت با استفاده از دستور زیر می توانید حسابرسی را انجام دهید:

lighthouse <url>

نکته: شما باید به جای عبارت <url> آدرس وبی که قصد دارید آن را بررسی کنید، وارد نمائید.

بیشتر بخوانید: کور وب ویتال (Core Web Vitals) چیست؟ و نحوه آنالیز و بررسی آن

سوالات متداول

کاربردهای گوگل لایت هاوس چیست؟

Lighthouse یک ابزار رایگان و متن باز توسط گوگل است که کیفیت صفحات وب را اندازه گیری می کند. این ابزار تست هایی را برای عملکرد وب سایت، قابلیت دسترسی و بهینه سازی موتور جستجو اجرا می کند. این برنامه عمدتاً برای کمک به توسعه دهندگان وب طراحی شده است، اما می تواند برای متخصصان سئو و همچنین صاحبان وب سایت هایی که هیچ مهارت فنی خاصی ندارند مفید باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش افزونه litespeed cache در وردپرس برای افزایش سرعت

افزونه Typek | پلاگین بهینه سازی عملکرد و کش وردپرس تایپک

جمع بندی: آموزش بهینه سازی سایت با گوگل لایت هاوس

بررسی وب سایت وردپرس برای ارائه یک تجربه خوب برای بازدیدکنندگان و موتورهای جستجوگر ضروری است. به لطف ابزارهایی مانند  گوگل لایت هاوس می توانید به سرعت عملکرد، سئو و دسترسی سایت خود را در چند مرحله ساده ارزیابی کنید. د واقع این یک ابزار رایگان و خودکار برای به دست آوردن بینش ارزشمند در مورد عملکرد و تجربه کلی صفحات وب شما است که می توانید با نصب افزونه کروم یا استفاده از DevTools مستقیماً در مرورگر خود از آن استفاده کنید. ما در این مطلب شما را با تعریف ابزار فانوس دریایی گوگل چیست و آموزش گوگل لایت هاوس آشنا کردیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: elegantthemes

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

مطالب مرتبط



ایجاد محدودیت برای دیگران برای دسترسی فقط به یک پوشه خاص در Cpanel

1346
0
آموزش ایجاد محدودیت دسترسی کاربران به یک پوشه ی خاص در cpanel - با سلام خدمت شما همراهان عزیز  نوین وردپرس زمانی می رسد که شما با مشکل جدی در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نحوه خروجی گرفتن از اطلاعات کاربران وردپرس با فایل CSV | افزونه Export User Data

3195
0
خروجی گرفتن از اطلاعات کاربران وردپرس، به دلیل انتقال اطلاعات یک سایت به یک سایت دیگر می باشد. هدف اصلی انتقال کاربران وردپرس، بازاریبابی، تبلیغات و ایمیل مارکتینگ ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۱۲ ترفند سایدبار وردپرس برای کسب بهترین نتیجه و افزایش بازدید

2127
0
بسیاری از سایت های وردپرس از قالب هایی با طرح دوستونه شامل محتوا و سایدبار استفاده می کنند. علی رغم نمایش در تمام صفحات سایت، سایدبارها مناطقی از ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

چگونه در وردپرس پروفایل نویسنده را ایجاد کنیم؟

4021
0
آیا قصد دارید یک پروفایل نویسنده سفارشی سازی شده در سایت خود ایجاد کنید؟ بسیاری از قالب های وردپرس دارای اطلاعات پروفایل نویسنده نیستند و یا بسیار محدود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

تم فارست چیست؟ نحوه فروش محصولات در مارکت‌های Envato؟

637
0
اگر شما در حوزه طراحی سایت وردپرس فعالیت می کند، به احتمال خیلی زیاد نام تم فارست به گوشتان خورده است، اما ممکن است با مفهوم ThemeForest آشنایی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

وردپرس در نسخه 5.5 چه امکاناتی را دارد؟

2313
0
وردپرس 5.5 | امکانات جدید وردپرس | انتشار نسخه جدید وردپرس | wordpress 5.5 |ویژگی های نسخه جدید وردپرس نسخه آزمایشی وردپرس 5.5 عرضه شده و آنطور که از ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۱۴ راه برای دریافت دقیق محتوا و SEO شما

1001
0
با وجود این که راه های جستجو در گوگل در طول پنج سال گذشته تغییر کرده  است اما تنها چیزی که تغییر نکرده است محتوا می باشد محتوا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

برندینگ یا برندسازی چیست + بررسی اهمیت Branding

243
0
چه شما صاحب یک فروشگاه آنلاین باشید و یا به دنبال ارتقای کسب و کار فعلی خود به سطح بعدی هستید، قدرت برند شما نقش مهمی در موفقیت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب