آموزش گوگل وبمستر تولز (گوگل سرچ کنسول) و کاربردهای آن

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

فرقی نمی کند که شما صاحب چه نوع وب سایتی هستید، در هر صورت برای موفقیت نیاز دارید تا عملکرد سایت خود را به صورت مداوم زیر نظر داشته باشید. خوشبختانه گوگل ابزارهای مختلفی مانند گوگل سرچ کنسول را ارائه می دهد که به شما این امکان را می دهد تا گزارشاتی در خصوص نحوه عملکرد سایت را مشاهده کنید تا بتوانید به کمک آنها یک سایت حرفه ای و موفق داشته باشید. استفاده از این ابزار برای تمام کاربران رایگان است و هرکسی می تواند بدون نیاز به مهارت خاصی از آن استفاده کند. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم آموزش گوگل وبمستر تولز و آموزش گوگل سرچ کنسول را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما همراه باشید.

چرا باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنیم؟

گوگل سرچ کنسول برای ردیابی عملکرد وب سایت شما ایجاد شده است و به شما کمک می کند تا اطلاعات ارزشمندی را از حساب سرچ کنسول خود دریافت کنید. در واقع این ابزار نقاط ضعف و قوت وب سایت شما را نشان می دهد. به عنوان مثال می توانید تعداد خطاهای خزیدن سایت را مشاهده کنید، می توانید نحوه فعالیت کاربران در سایت خود را مشاهده کنید و بسیاری از موارد دیگر. علاوه بر دیدن این نوع داده ها، هنگامی که گوگل سرچ کنسول متوجه خطاهای جدیدی در سایت شما شود، اعلان های ایمیلی را برای شما ارسال می کند و شما را از آنها آگاه می سازد.

کاربرد گوگل سرچ کنسول

  • به شما کمک می کند تا متوجه شوید که موتور های جستجوگر در کدام یک از قسمت های سایت شما نمی توانند جستجو کنند.
  • ایجاد سایت مپ
  • آنالیز فایلtxt و یا ایجاد آن
  • حذف آدرس های مشکل دار
  • نمایش مشکلات عنوان ها و توضیحات موجود در صفحات
  • نمایش بیشترین جستجوهای انجام شده که به واسطه ی آنها کاربران وارد سایت شما شده اند
  • نحوه مشاهده سایت توسط ربات گوگل
  • حذف لینکهای غیر ضروری سایت
  • به شما کمک می کند تا متوجه شوید که کاربران چگونه وارد وب سایت شما شده اند
  • پیدا کردن محتواهای پربیننده در سایت
  • و …

بیشتر بخوانید: تغییر رمز مدیریت وردپرس در لوکال هاست 

نحوه کار با گوگل سرچ کنسول

راه اندازی حساب کاربری در گوگل سرچ کنسول

در اولین قدم شما باید در سایت گوگل سرچ کنسول وارد شوید و سپس برای خود یک حساب کاربری ایجاد کنید. پس از اینکه وارد سایت شدید، روی گزینه “add a new property” کلیک نمائید.

آموزش گوگل وبمستر تولز

با کلیک بر روی دکمه “Add a property” می توانید وب سایتی را که می خواهید اضافه کنید را وارد نمائید. اگر گزینه دامنه جدید را انتخاب کنید، تنها باید نام دامنه را بدون www یا زیر دامنه را اضافه کنید. با گزینه پیشوند URL “قدیمی” باید URL مناسب را اضافه کنید، بنابراین اگر وب سایت https و با یا بدون “www” دارید با “https” استفاده کنید.

آموزش گوگل سرچ کنسول

پس از اینکه وب سایت خود را به گوگل سرچ کنسول اضافه کردید، باید تایید کنید که شما مالک وب سایت هستید. چندین گزینه برای تأیید مالکیت شما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: حذف دسته بندی ها و برچسب ها از ایندکس های گوگل و نتایج جستجو

اگر شما در سایت خود از افزونه یوآست سئو پرمیوم استفاده می کنید، تایید مالکیت کار بسیار ساده ای است. در واقع شما می توانید کد تأیید را از طریق روش “تگ HTML” دریافت نمائید:

کاربرد گوگل سرچ کنسول

پس از اینکه “تگ HTML” را کپی کردید، باید آن را به سایت خود و در افزونه یوآست سئو اضافه کنید. برای انجام اینکار وارد سایت خود شوید و سپس از بخش “سئو” روی گزینه “عمومی” کلیک کنید. سپس وارد تب “ابزارهای وب مستر” شوید.

نحوه کار با گوگل سرچ کنسول

حال باید کدی را که کپی کردید در فیلد “کدتایید گوگل” وارد کنید و در نهایت روی دکمه ذخیره کلیک کنید. پس از آن سایت شما به ابزار گوگل سرچ کنسول متصل می شود.

بیشتر بخوانید: آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول

ویژگی های گوگل وبمستر تولز(گوگل سرچ کنسول)

تا اینجای مطلب شما را با گوگل وبمستر تولز و نحوه متصل کردن آن به سایت آشنا کردیم. حال در ادامه قصد داریم ویژگی ها و نحوه استفاده از گوگل وبمستر تولز را در اختیار شما قرار دهیم. در ابتدا وارد حساب کاربری خود در گوگل سرچ کنسول شوید. حال در شما با تب ها و بخش های مختلفی مواجه می شوبد که در ادامه مهم ترین بخش ها را به شما توضیح می دهیم. همراه ما باشید.

– تب عملکرد (Performance)

در تب Performance شما می توانید مشاهده کنید که وب سایت شما در چه صفحاتی و چه کلمات کلیدی دارای رتبه بندی می باشد. اگر به صورت مداوم تب عملکرد را بررسی کنید، می توانید متوجه شوید که چه کلمات کلیدی یا چه صفحاتی نیاز به توجه و بهینه سازی بیشتری دارند. همچنین در تب عملکرد، فهرستی از “پرسش‌ ها”، “صفحات”، “کشور ها” یا “دستگاه‌ ها” را مشاهده می ‌کنید.

نحوه استفاده از گوگل وبمستر تولز

بیشتر بخوانید: دوره جامع آموزش افزونه یوست سئو وردپرس

1- Clicks

در این بخش می توانید متوجه شوید که کاربران در نتایج جستجوی گوگل چند بار روی وب سایت شما کلیک کرده اند. این عدد می تواند چیزی در مورد عملکرد عناوین صفحه و توضیحات متا شما بگوید.

2- Impressions

در قسمت Impressions می توانید مشاهده کنید که هر چند وقت یکبار وب سایت شما یا یک صفحه خاص از سایت شما در نتایج جستجو به کاربران نشان داده می شود. همچنین برای اینکه متوجه شوید چه صفحاتی ممکن است برای کلمه کلیدی خاص رتبه بندی شوند، کافیست روی خط کلمه کلیدی کلیک کنید. با انجام این کار برای کلمه کلیدی “Yoast SEO” کلمه کلیدی به عنوان فیلتر اضافه می شود:

نحوه استفاده از سرچ کنسول

پس از آن، می ‌توانید وارد صفحه “صفحات” شوید تا مشاهده کنید که دقیقاً چه صفحاتی برای این کلمه کلیدی رتبه‌ بندی می ‌شوند.

3- میانگین CTR

CTR یا همان نرخ کلیک به شما نشان می دهد که چند درصد از افرادی که وب سایت شما را در نتایج جستجو مشاهده کرده اند، روی لینک سایت شما کلیک کرده اند. همانطورکه می دانید، هر چقدر رتبه وب سایت شما بالا باشد، به نرخ کلیک بیشتری را دریافت می کنید. با این حال، روش های مختلفی وجود دارد که می توانید نرخ کلیک سایت خود را افزایش دهید. به عنوان مثال: استفاده از عنوان ها و توضیحات متای جذاب به شدت می تواند به بهبود نرخ کلیک شما کمک کند. در واقع؛ وقتی عنوان و توضیحات متای سایت شما متمایز و جذاب باشد، این موضوع باعث می شود که کاربران بیشتری روی لینک سایت شما کلیک کنند که همین موضوع علاوه بر افزایش ترافیک، باعث افزایش نرخ کلیک هم می شود.

4- Average position

آخرین گزینه در این لیست، گزینه “Average position یا همان موقعیت میانگین” می باشد. این گزینه میانگین رتبه بندی یک کلمه کلیدی یا صفحه خاص در دوره زمانی که انتخاب کرده اید را به شما نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: تبدیل برگه به نوشته در وردپرس

– بخش Index coverage

یکی از بخش های فنی و مهم در گوگل سرچ کنسول، بخش Index coverage می باشد. این بخش نشان می ‌دهد که از آخرین به‌ روزرسانی، چند صفحه در ایندکس گوگل وجود دارد، چه تعداد صفحه وجود ندارد و چه خطاها و اخطاری‌هایی باعث شده است که گوگل در ایندکس صحیح صفحات شما با مشکل مواجه شود.

چگونگی استفاده از گوگل سرچ کنسول

به شما پیشنهاد می کنم به صورت مدام این برگه را بررسی کنید تا مشاهده کنید که چه خطاها و هشدارهایی در وب سایت شما ظاهر می شود. با این حال، هنگامی که گوگل خطاهای جدیدی را پیدا کرد، اعلان هایی را برای شما ارسال می کند. همچنین شما می توانید با کلیک روی لینک هر خطا، جزئیات بیشتری در خصوص آن خطا به دست آورید. زمانی که خطا را برطرف کردید، می ‌توانید آن را به ‌عنوان ثابت علامت‌ گذاری کنید تا مطمئن شوید که گوگل مجدداً آن URL را بررسی می کند.

آموزش گوگل وبمستر تولز

بیشتر بخوانید: مهم ترین نکات سئو وردپرس + 10 تکنیک و ترفند سئو در سال 2022

– بخش URL Inspection

ابزار URL Inspection به شما کمک می کند تا URL های خاص را تجزیه و تحلیل کنید. همچنین در این بخش می توانید اطلاعاتی در مورد داده های ساختار یافته موجود در URL را مشاهده نمائید.

آموزش گوگل سرچ کنسول

– تب Enhancement

در اینجا، همه چیزهایی را که برای بهبود عملکرد سایت خود نیاز دارید، پیدا خواهید کرد. این بخش به شما کمک می کند تا بینش هایی در مورد سرعت سایت، قابلیت استفاده از تلفن همراه، استفاده از AMP و بهبودهای داده های ساختار یافته را به دست آورید.

بیشتر بخوانید: بهترین افزونه جستجو وردپرس | 11 پلاگین پیشرفته و حرفه ای سرچ وردپرس

سوالات متداول

آیا گوگل وبمستر تولز با سرچ کنسول متفاوت است؟

خیر. نام دیگر ابزار گوگل وبمستر تولز، گوگل سرچ کنسول می باشد.

مهم ترین کاربرد گوگل وبمستر تولز چیست؟

این ابزار کاربردهای مختلفی را ارائه می دهد که به کمک آنها می توانید عملکرد سایت خود را بهبود ببخشید. برخی از کاربردهای این ابزار عبارت است از: ایجاد سایت مپ، آنالیز فایل robots.txt و یا ایجاد آن، حذف آدرس های مشکل دار و...

بیشتر بخوانید: آموزش رفع خطای «سایت پیش رو حاوی برنامه های مضر است» در وردپرس

جمع بندی: چگونگی استفاده از گوگل سرچ کنسول

نحوه استفاده از سرچ کنسول چگونه است؟ به طور کلی، گوگل سرچ کنوسل یکی از بهترین ابزارهای گوگل است که به صورت رایگان ارائه شده و به شما کمک می کند تا عملکرد کلی و نقاط ضعف و قدرت سایت خود را مشاهده کنید. با متصل کردن سایت به سرچ کنسول می توانید از مزیت های آن بهره مند شوید. ما در این مطلب آموزش گوگل وبمستر تولز و آموزش گوگل سرچ کنسول را در اختیار شما قرار دادیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: yoast

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

مطالب مرتبط



تنظیمات اسکیما در افزونه رنک مث

450
0
یکی از بهترین روش هایی که شما می توانید به کمک آن سایت خود را برای موتورهای جستجوگر و کاربران بهینه کنید، استفاده از افزونه های وردپرس همچون ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش وبلاگ نویسی به صورت ناشناس در وردپرس

1785
0
آیا میخواهید به صورت ناشناس و با استفاده از وردپرس وبلاگ نویسی کنید؟ کاربران زیادی وجود دارند که شروع به وبلاگ نویسی کرده اند اما از نام واقعی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزودن کیف پول به سایت وردپرسی

276
0
اگر شما صاحب یک فروشگاه آنلاین هستید، افزودن کیف پول به حساب کاربری مشتریان می‌تواند یک ایده عالی برای فروش بیشتر شما باشد. در واقع کیف پول به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات | چگونه پوسته وردپرسی را بدون تغییر تنطیمات بروزرسانی کنیم؟

843
0
یکی از بهترین مزیت هایی که وردپرس را در میان کاربران محبوب کرده است، شخصی سازی آسان آن می باشد که شما می توانید اینکار را از طریق ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش تغییر آدرس پیش فرض نتایج جستجو در وردپرس

1671
2
آیا میخواهید آدرس پیش فرض نتایج جستجو در سایت وردپرس خود را تغییر دهید؟ به صورت پیش فرض، آدرس نتایج جستجو در وردپرس کاربرپسند نیستند. در این مطلب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش حذف درخواست ftp از وردپرس

1918
1
سلام عزیزان امروز در خدمت شما هستیم با یک آموزش کوتاه درباره حذف درخواست ftp از وردپرس ... حتما برای شما هم پیش اومده که وقتی میخواستید : افزونه یا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

معرفی RSS یا فید وردپرس؛ نحوه ساخت RSS وردپرس

1012
0
به عنوان یک وبلاگ نویس، احتمالاً با یک آیکون با برچسب فید RSS مواجه شده اید. این فید به بازدیدکنندگان سایت شما این امکان را می دهد تا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزودن تایید هویت دو مرحله ای وردپرس | چگونه برای ورود به وردپرس از Two-Factor Authentication استفاده کنیم؟

1088
0
امنیت یکی از مهم ترین مسئله های روز دنیاست و شما باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید. از طرفی؛ قراردادن رمزعبور یکی از الزامات امنیتی است ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب