برنامه زمپ XAMPP چیست + آموزش زمپ سرور
راه اندازی یک محیط میزبانی محلی یک گام مهم در هر پروژه توسعه وردپرس محسوب می شود. انجام اینکار به شما کمک می کند تا خیلی ساده ویژگی ها و عملکرد سایت خود را در سایتی که کاملا خصوصی و شبیه سایت واقعی است، آزمایش کنید. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم شما را با تعریف زمپ XAMPP و آموزش زمپ سرور به صورت کامل آشنا کنیم. امیدوارم تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
چرا باید از یک محیط میزبانی محلی استفاده کنیم؟
یک سایت وردپرس با میزبانی محلی سایتی است که فقط توسط افراد در شبکه شما قابل دسترسی می باشد. یعنی هیچ کسی جزء شما نمی تواند آن را ببیند. در واقع شما روی سیستم خود یک سایت همانند سایت واقعی در اختیار خواهید داشت و می توانید انواع برنامه ها را نصب کنید، افزونه و قالب وردپرس نصب کنید، کدنویسی کنید و… این می تواند برای کاربران مبتدی و همچنین برنامه نویسان که می خواهند روش های مختلفی را امتحان کنند، بسیار مناسب می باشد. وب سایت های محلی برای انجام انواع وظایف زیر عالی هستند، از جمله:
- ایجاد قالب ها و افزونه های جدید: هنگام استفاده از یک سایت محلی، نیازی نیست نگران مشکلاتی باشید که ممکن است هنگام توسعه در سایت وردپرس زنده با آن مواجه شوید.
- مرحله بندی وب سایت: می توانید یک کپی از یک وب سایت زنده ایجاد کنید، که سپس می تواند برای اهداف آزمایشی استفاده شود.
- اشکال زدایی سایت و عیب یابی: با ایجاد یک سایت وردپرس محلی، میتوانید راهحلهای مختلفی را امتحان و در صورت بروز هرگونه اشتباه، به راحتی نسخههای قبلی سایت خود را بازیابی کنید.
بیشتر بخوانید: ادمین سایت کیست و وظایف مدیر سایت چیست؟
نرم افزار زمپ چیست؟
اگر می خواهید وردپرس را به صورت محلی نصب کنید، نیاز دارید تا از چندین عنصر ضروری استفاده نمائید. اینها شامل نرم افزارهای وب سرور مانند آپاچی، زبان های برنامه نویسی مانند Perl و PHP و نرم افزار مدیریت پایگاه داده هستند. با این حال، نصب هریک از آنها به صورت جداگانه می تواند بسیار زمان بر باشد.
زمپ XAMPP یک ابزار ساخت سایت محلی است که به شما این امکان را می دهد تا به سادگی یک وب سایت محلی روی سیستم خود بدون نیاز به خرید دامنه و هاست ایجاد کنید. بعد از نصب زمپ شما می توانید اقدامات مختلفی مانند: نصب افزونه وردپرس، نصب قالب، کدنویسی و بسیاری از موارد دیگر را با خیال راحت انجام دهید.
در واقع این یک نرم افزار رایگان و منبع باز است که توسط یک جامعه پشتیبانی قابل توجه پشتیبانی می شود.همچنین بسیار سبک وزن است و تمام عناصر مورد نیاز برای راه اندازی یک وب سرور محلی در یک فایل قابل استخراج وجود دارد.
آموزش کار با زمپ XAMPP
تا اینجای مطلب شما را با تعریف xampp چیست و اهمیت استفاده از آن آشنا کردیم. حال در ادامه مطلب قصد داریم نحوه نصب وردپرس روی زمپ و اموزش زمپ را به صورت کامل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و بگوییم که چگونه با زمپ کار کنیم. همراه ما باشید.
مرحله 1: زمپ را نصب کنید
در اولین قدم شما باید به سایت Apache Friends مراجعه و سپس لینک دانلود مربوطه را در صفحه اصلی انتخاب کنید:
سپس XAMPP را به پوشه Applications خود بکشید و رها کنید.
پس از تکمیل، زمپ بر روی سیستم شما نصب خواهد شد.
مرحله 2: زمپ را اجرا و محیط خود را پیکربندی کنید
اکنون برنامه XAMPP را باز کرده و دکمه Start را بزنید. شما باید یک چراغ سبز در گوشه سمت راست بالای نمایشگر مشاهده کنید:
سپس به تب Services بروید. باید مطمئن شوید که وضعیت سرویسهای Apache و MySQL در حال اجرا هستند (یعنی چراغ آنها سبز است). این تضمین می کند که مدیریت پایگاه داده و عناصر نرم افزار سرور شما برای محیط محلی شما در جای خود قرار دارند.
بیشتر بخوانید: ابزار KWFinder چیست؟ معرفی و آموزش نحوه کار با kw finder
در صورتی که MySQL یا Apache اجرا نمی شوند (اگر چراغ قرمز نشان می دهند)، به سادگی آنها را انتخاب کرده و Start را بزنید:
سپس، به تب Network مراجعه کنید. در این قسمت می توانید قوانین حمل و نقل پورت را بین دستگاه میزبان و پشته خود تعریف کنید. گزینه localhost را که قصد دارید روی آن کار کنید را انتخاب و سپس دکمه Enable را بزنید. در این آموزش ما از localhost:8080 استفاده خواهیم کرد:
اکنون می توانید به لوکال هاست خود دسترسی داشته باشید و از زمپ به عنوان یک محیط سرور استفاده کنید.
برای انجام این کار، مرورگر وب دلخواه خود را باز کرده و نام لوکال هاست خود را تایپ کنید (ما بباید نام localhost:8080 را سرچ کنیم). با این کار وارد پنل نرم افزار زمپ می شوید. حال باید دکمه phpMyAdmin را در گوشه سمت راست بالای صفحه انتخاب کنید:
سپس باید یک پایگاه داده برای نصب وردپرس خود ایجاد کنید. برای انجام این کار، برگه پایگاه داده را انتخاب کنید، یک نام برای پایگاه داده خود تایپ کنید. سپس مطمئن شوید که منوی کشویی بعدی روی Collation تنظیم شده و در نهایت روی Create کلیک نمائید:
پس از آن نوبت به نصب وردپرس می رسد.
بیشتر بخوانید: گراواتار چیست + آموزش ساخت Gravatar در وردپرس
مرحله 3: وردپرس را دانلود و اجرا کنید
در سومین مرحله از آموزش زمپ، شما باید وردپرس را دانلود و نصب کنید. برای انجام اینکار وارد وب سایتWordPress.org شوید و آخرین نسخه وردپرس را دانلود نمائید:
سپس پوشه وردپرس را روی دستگاه خود باز و فایل wp-sample-config.php را پیدا کنید:
این فایل را در ویرایشگر متن دلخواه خود (مانند TextEdit) باز کنید. حال شما باید کد متن زیر را پیدا نمائید:
define('DB_NAME', 'database_name_here');
پایگاه داده_name_here را با هر چیزی که در مرحله آخر نام دیتابیس خود را نامگذاری کردید، جایگزین کنید. سپس به دنبال این دو خط باشید:
define('DB_USER', 'username_here');
define('DB_PASSWORD', 'password_here');
شما باید username_here را با root جایگزین و password_here را به طور کامل حذف کنید. متن حاصل باید به شکل زیر باشد:
پس از انجام این کار، فایل را به عنوان wp-config.php ذخیره کنید. حال باید مطمئن شوید که در زیر پوشه htdocs در پوشه XAMPP قرار داده شده است. همچنین باید پوشه نصب وردپرس خود را در htdocs نیز قرار دهید.
در نهایت، در مرورگر خود به آدرس http://localhost/wp/ مراجعه و سپس مراحل نصب استاندارد وردپرس را دنبال کنید. وقتی همه این کارها انجام شد، یک سایت وردپرس با میزبانی محلی در اختیار خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: آموزش راه اندازی بسته نصب آسان قالب وردپرس در هاست سی پنل + ویدئو
نحوه راه اندازی چند سایت وردپرس در XAMPP
اکنون که می دانید چگونه از XAMPP برای یک نصب وردپرس استفاده کنید، ممکن است بخواهید از آن برای ایجاد یک شبکه چند سایتی استفاده نمائید.این به شما کمک می کند تا شبکه ای از وب سایت ها را ایجاد که همه از طریق یک نصب وردپرس مدیریت می شوند.برنامه های کاربردی زیادی برای نصب چند سایتی وجود دارد.
برای شروع، باید فایل wp-config.php خود را دوباره در یک ویرایشگر متن باز کنید. سپس باید خطوط کد زیر را در پایین، درست بالای خط ” That’s all, stop editing! Happy blogging” اضافه نمائید:
define('WP_DEBUG', false);
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
پس از اینکه مطمئن شدید که Apache و MySQL هنوز در XAMPP در حال اجرا هستند، به سایت لوکال هاست خود وارد شوید. سپس به Tools > Network Setup بروید:
هنگامی که عنوان شبکه خود را وارد کردید، گزینه Install را انتخاب کنید. سپس از شما خواسته می شود که فایل های wp-config.php و .htaccess خود را ویرایش نمائید.
حال باید فایل wp-config.php خود را یک بار دیگر باز کنید. بعد از آن باید کد زیر را زیر خطوطی که قبلا اضافه کرده اید، اضافه نمائید:
define('MULTISITE', true);
define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
define('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'localhost');
define('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
define('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);
در مرحله بعد، باید فایل htaccess. خود را در همان دایرکتوری فایل wp-config.php باز کنید. سپس تمام خطوط موجود در آن فایل را با قطعه زیر جایگزین نمائید:
# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
# add a trailing slash to /wp-admin
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?wp-admin$ $1wp-admin/ [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(wp-(content|admin|includes).*) $2 [L]
RewriteRule ^([_0-9a-zA-Z-]+/)?(.*\.php)$ $2 [L]
RewriteRule . index.php [L]
# END WordPress
در نهایت فایل را ذخیره و آن را ببندید. اکنون، هنگام ورود به نصب وردپرس محلی خود، باید بتوانید به سایت های جداگانه در داشبورد خود دسترسی داشته باشید.
بیشتر بخوانید: آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست با Xampp و Wamp + ویدئو آموزشی
سوالات متداول
زمپ مخفف عبارت X Apache MySQL PHP Perl که یک سرویسدهنده وب کراس پلتفورم نرمافزار آزاد است، می باشد.
برای اینکار باید فایل زمپ را دانلود و سپس در محیط سیستم خود نصب و اجرا کنید.
گاهی اوقات بنا به دلایل مختلفی همچون: خطای پورت، مشکل استارت نشدن Apache و اجرای نادرست mysql باعث می شود که برنامه زمپ به خوبی نصب و اجرا نشود.
xampp مخفف چیست؟
چگونه زمپ را نصب کنیم؟
چرا زمپ نصب نمیشه؟
چگونه زمپ را حذف کنیم؟
جمعبندی
زمپ یک راه حل قدرتمند و همه کاره برای راه اندازی یک وب سرور محلی است. این یک راه عالی برای ایجاد یک محیط برای کدنویسی اولیه وردپرس، آزمایش تنظیمات چند سایت، بهینه سازی قالب ها و موارد دیگر است. اگرچه این تنها ابزاری نیست که می توانید از آن استفاده کنید، اما یک جایگزین عالی راه اندازی وردپرس می باشد. ما در این مطلب شما را با تعریف زمپ XAMPP و آموزش زمپ به صورت کامل آشنا کردیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.
منبع: hostinger
لیست مطالب
- چرا باید از یک محیط میزبانی محلی استفاده کنیم؟
- نرم افزار زمپ چیست؟
- آموزش کار با زمپ XAMPP
- مرحله 1: زمپ را نصب کنید
- مرحله 2: زمپ را اجرا و محیط خود را پیکربندی کنید
- مرحله 3: وردپرس را دانلود و اجرا کنید
- نحوه راه اندازی چند سایت وردپرس در XAMPP
- سوالات متداول
- xampp مخفف چیست؟
- چگونه زمپ را نصب کنیم؟
- چرا زمپ نصب نمیشه؟
- چگونه زمپ را حذف کنیم؟
- جمعبندی
نظرات کاربران
ثبت دیدگاه