سئو تکنیکال چیست؟ 10 قانون Technical SEO برای وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 2 رای , میانگین : 3,50 از 5)
بارگذاری...

سئو تکنیکال یکی از مراحل سئو است که به خزنده های گوگل کمک می کند تا بتوانند سایت شما را به صورت منظم بررسی کنند. در واقع منظور از سئو تکنیکال، تکنیک هایی است که با انجام دادن آنها می توانید رتبه وب سایت خود را در موتورهای جستجوگری همچون گوگل و بینگ ارتقاء دهید. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم شما را با تعریف سئو تکنیکال چیست و همچنین نکات مهم در سئو تکنیکال آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

Technical SEOچیست؟

سئوی تکنیکال به فرآیند بهینه سازی وب سایت شما برای مرحله خزیدن و نمایه سازی اشاره دارد. با سئو تکنیکال، می‌توانید به موتورهای جستجوگر کمک کنید تا بدون هیچ مشکلی به وب‌سایت شما دسترسی پیدا کنند، بخزند، تفسیر کنند و محتوای شما را در نتایج فهرست نمایند و در نهایت باعث شوند تا سایت شما رتبه بهتری در نتایج جستجوگر کسب کند.

به عبارت دیگر؛ سئو تکنیکال همه چیز در مورد بهبود جنبه های فنی یک وب سایت به منظور افزایش رتبه صفحات آن در موتورهای جستجو می باشد. ساختن یک وب سایت سریع تر، خزیدن آسان تر و قابل درک تر برای موتورهای جستجو از ارکان بهینه سازی سئو تکنیکال محسوب می شود. سئو تکنیکال همچنین بخشی از سئو داخلی است که بر بهبود عناصر وب سایت شما برای کسب رتبه های بالاتر تمرکز می کند. این برعکس سئوی خارج از صفحه است، که در مورد ایجاد قرار گرفتن در معرض یک وب سایت از طریق کانال های دیگر است.

سئو چیست؟

ساده ترین تعریف در خصوص سئو این است که سئو فرآیند بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر می باشد و به شما کمک می کند تا به جایگاه بهتری در نتایج دست پیدا کنید. بهینه سازی در زمینه سئو به این معنی است:

  • مطمئن شوید که موتورهای جستجوگر می توانند بدون هیچ مشکلی به وب سایت شما دسترسی داشته و محتوای شما را ایندکس کنند
  • داشتن محتوای با کیفیت بالا که با هدف جستجوگر مطابقت دارد
  • دادن سیگنال های مناسب به خزنده های موتورهای جستجوگر برای درک ساختار وب سایت شما
  • ارائه دلایلی به الگوریتم های موتورهای جستجوگر برای اعتماد به وب سایت و رتبه بندی آن نسبت به سایر وب سایت ها
  • و…

زمانی که تمامی موارد مذکور را در سایت خود به درستی پیاده سازی کنید، وب سایت شما سئوی بهتری خواهد داشت و در نتیجه سایت شما رتبه بالاتری کسب خواهد کرد که این باعث افزایش ترافیک و فروش شما نیز می شود.

سئو تکنیکال چیست

 

چرا باید سایت خود را از نظر سئو تکنیکال بهینه کنید؟

گوگل و سایر موتورهای جستجوگر تلاش خود را می کنند تا بهترین محتوا و نتایج را به کاربران ارائه دهند. بنابراین ربات های گوگل صفحات وب را بر اساس عوامل مختلفی می خزند و ارزیابی می کنند.

برخی از عوامل بر اساس تجربه کاربر است، مانند سرعت بارگذاری یک صفحه، زیبایی و… اما عوامل دیگر هم وجود دارد که به ربات‌های موتورهای جستجوگر کمک می ‌کنند تا محتوای صفحات شما را بهتر و سریع تر درک کنند. این همان کاری است که سئو تکنیکال انجام می دهد. بنابراین، با بهبود جنبه های فنی، به موتورهای جستجو کمک می کنید تا بهتر در سایت شما بخزند و تمامی محتوا را ایندکس نمایند. در صورتی که نکات سئو تکنیکال را بدانید و از انها به درستی پیروی کنید، قطعاً می توانید به نتایج بسیار بهتری دست پیدا کنید. در ادامه چک لیست سئوی تکنیکال را جمع آوری و در اختیار شما قرار می دهیم.

آموزش سئوی تکنیکال

تا اینجای مطلب شما را با سئو تکنیکال چیست و همچنین دلایل استفاده از آن آشنا کردیم. حال در ادامه مطلب همراه ما باشید تا شما را با نکات مهم در سئو تکنیکال آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

1- Robots.txt خود را بهینه کنید

یکی از گام های بسیار مهم برای بهینه سازی سئو تکنیکال سایت، بهینه سازی فایل robots.txt می باشد. در واقع این یک فایل متنی است که در دایرکتوری ریشه وب سایت شما قرار دارد و به موتورهای جستجوگر دستورالعمل می دهد که کدام صفحات وب سایت شما را می توانند بخزند و به فهرست خود اضافه کنند. فرمت این فایل بسیار ساده است و در اکثر موارد نیازی به ایجاد تغییر در آن نیست. اگر با این فایل و نحوه بهینه سازی آن آشنایی ندارید، به شما پیشنهاد می کنم که مطلب “آموزش بهینه سازی فایل robots.txt وردپرس برای سئو” را مشاهده نمائید.

2- ساختار URL خود را بهینه کنید

مورد بعدی در لیست چک لیست سئوی تکنیکال این است که ساختار URL وب سایت خود را اصلاح کنید. منظور از ساختار URL فرمت آدرس های شما می باشد. بهترین نکات برای بهینه سازی ساختار آدرس سایت که باید به آنها توجه داشته باشید عبارت هستند از:

  • از حروف کوچک استفاده کنید
  • از – برای جدا کردن کلمات در URL استفاده کنید
  • آنها را مختصر توصیف کنید
  • از استفاده از کاراکترها یا کلمات غیر ضروری خودداری کنید
  • از کلمات کلیدی هدف خود در URL بدون پر کردن کلمات کلیدی استفاده کنید

به طور کلی، هنگامی که فرمت ساختار پیوند دائمی خود را تعریف کردید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که URL های خود را هنگام انتشار محتوای جدید بهینه نمائید. اگر شما از وردپرس برای طراحی سایت استفاده می کنید، متوجه خواهید شد که هنگام ایجاد یک پست جدید، وردپرس عنوان پست شما را می گیرد و آدرس آن را به صورت خودکار ایجاد می کند.

بیشتر بخوانید: سئو محلی چیست و local SEO چگونه کار می کند؟

3- ناوبری و ساختار وب سایت خود را بهبود ببخشید

ساختار یک وب سایت به دلایل زیادی یک عامل بسیار مهم سئو است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید. در صورتی که این مورد به خوبی رعایت شود، احتمال بیشتری وجود دارد که کاربران برای مدت طولانی تری در یک وب سایت بمانند و سریعتر متوجه شوند که چه چیزی می خواهند و موتورهای جستجو می توانند وب سایت را راحت تر درک و فهرست بندی کنند.

بسیاری از وب مستران بنا به دلایل مختلفی بهینه سازی ناوبری و ساختار سایت خود را فراموش می کنند و در نهایت به سئوی سایت خود آسیب می رسانند. یک مثال معمولی این است که صفحات آرشیو کاربران را از دید کاربران پنهان و همه محتوا را در یک دسته بندی واحد قرار دهید. گوگل هنگام ارزیابی یک صفحه خاص ساختار کلی یک وب سایت را در نظر می گیرد و این چیزی است که نباید نادیده گرفته شود.

4- منوهای بردکرامب را اضافه کنید

Technical SEO چیست

بردکرامب مجموعه‌ای از لینک ها در بالا یا پایین صفحه است که به کاربران اجازه می ‌دهد تا به صفحه قبلی (معمولاً صفحه دسته‌بندی) یا صفحه اصلی یک وب ‌سایت حرکت کنند.

بردکرامب دو هدف اصلی را دنبال می‌کند: به کاربران کمک می‌ کند تا بدون کلیک روی دکمه بازگشت در مرورگر خود، به راحتی در یک وب ‌سایت شما پیمایش کنند و راهنمایی دیگری در مورد ساختار یک وب‌سایت به موتورهای جستجو می‌ دهد. اگر در سایت خود این ویژگی را فعال نکرده اید، بهتر است حتماً آن را فعال کنید زیرا می تواند به بهینه سازی سئو تکنیکال سایت شما کمک کند. اگر در خصوص بردکرامب و نحوه ایجاد آن آشنایی ندارید، به شما پیشنهاد می کنم که مطلب “بردکرامب وردپرس چیست + بهترین افزونه های Breadcrumb” را مشاهده نمائید.

بیشتر بخوانید: آموزش جلوگیری از ایندکس شدن سایت وردپرس

5- نشانه گذاری داده های ساخت یافته و سئو

نکات مهم در سئو تکنیکال

داده های ساختاریافته یا اسکیما در چند سال اخیر اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده اند، زیرا گوگل به شدت از آن ها در نتایج جستجو استفاده می کند و باعث می شود که نرخ کلیک سایت افزایش پیدا کند. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که اصلاً منظور از داده های ساخت یافته چیست؟

به زبان ساده، داده های ساختاریافته کدهایی هستند که می توانید به صفحات وب خود اضافه کنید که برای خزنده های موتورهای جستجو قابل مشاهده باشد و به آنها کمک کند تا زمینه محتوای شما را بهتر درک کنند. این یک راه عالی برای توصیف داده های وب سایت به موتورهای جستجوگر به زبانی که آنها می توانند آن را بفهمند می باشد.

اگرچه داده های ساختاریافته با محتوای یک وب سایت ارتباط دارد، اما بخشی از سئو تکنیکال  هم محسوب می شود زیرا برای درست کردن آن باید کدی را به وب سایت خود اضافه کنید. معمولاً، یک بار تعریف داده های ساختاریافته را اضافه می کنید و سپس لازم نیست کاری در مورد آن انجام دهید.

خوشبختانه راه های زیادی وجود دارد که می توانید از داده های ساخت یافته برای توصیف محتوای خود استفاده کنید. محبوب ترین آنها عبارت هستند از: مقالات، دستور العمل ها، رویدادها، آگهی های شغلی، کسب و کار محلی، و غیره

6- تگ های کنونیکال سایت خود را بررسی کنید

یکی دیگر از نکات مهم در سئو تکنیکال، بررسی تگ های کنونیکال سایت می باشد. حال شاید این سوال در ذهن شما باشد که منظور از تگ کنونیکال چیست؟ در واقع این یک راه ساده است که به گوگل بگویید که چه نسخه ای از یک صفحه را هنگام فهرست کردن وب سایت شما در نظر بگیرد. این مفهوم شبیه به دامنه ترجیحی است که در آن یک صفحه واحد از طریق آدرس های مختلف قابل دسترسی است.

هنگامی که صفحاتی با محتوای مشابه دارید، می توانید از rel=”canonical” برای اهداف صفحه بندی و جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری هنگام اضافه کردن محتوا به وب سایت خود از سایر وب سایت ها استفاده کنید. به عنوان یک قانون کلی، شما باید یک URL متعارف برای تمام صفحات وب سایت خود مشخص نمائید.

ساده ترین روش برای بررسی اینکه آیا وب سایت شما تگ کنونیکال ارائه می دهد یا خیر این است که از هر یک از صفحات خود بازدید کنید، در هر نقطه از صفحه کلیک راست کرده و VIEW SOURCE را انتخاب نمائید. سپس عبارتrel=canonical  را جستجو و مقدار آن را بررسی کنید. اگر نتوانستید آن را پیدا کنید، می توانید از یک افزونه برای اضافه کردن خودکار آن استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید از پلاگین یوآست سئو برای افزودن این قابلیت به سایت خود استفاده نمائید.

بیشتر بخوانید: افزونه Yoast WooCommerce SEO Premium | مکمل افزونه یوآست برای سئوی فروشگاه ووکامرسی

7- صفحات 404 خود را بهینه کنید

یک صفحه 404 زمانی به کاربران نشان داده می شود که آدرس بازدید شده در وب سایت شما وجود نداشته باشد. ممکن است آن صفحه حذف و یا اینکه آدرس آن تغییر پیدا کرده است، در این صورت وقتی کاربر قصد مشاهده آن صفحه را دارد با خطای 404 مواجه می شود.

اکثر قالب‌های مدرن وردپرس به صورت پیش‌فرض صفحه 404 را بهینه‌ سازی کرده‌اند، در غیر این صورت، می ‌توانید به راحتی با استفاده از یک افزونه یا ویرایش قالب‌ های قالب خود، سئوی صفحه 404 خود را بهینه کنید. در واقع یک صفحه 404 بهینه شده باید:

  • ساختار و منوهای ناوبری مشابه وب سایت خود را داشته باشید
  • به بازدیدکنندگان به زبانی دوستانه بگویید که صفحه مورد نظر آنها دیگر در دسترس نیست
  • به آنها گزینه های جایگزین ارائه دهید (صفحات مرتبط دیگر را پیشنهاد دهید)
  • بازگشت به صفحه قبلی، صفحه اصلی یا سایر صفحات مهم را برای آنها ساده تر کنید

حال شاید این سوال درذهن شما باشد که چگونه می توانیم صفحه 404 سایت خود را بررسی کنیم؟ برای انجام اینکار کافیست یک پنجره مرورگر جدید باز کنید و یک آدرس در وب سایت خود تایپ کنید که وجود ندارد. سپس آنچه را که در مرورگر نشان داده می شود صفحه 404 شما می باشد. همچنین اگر با بهینه سازی و طراحی این صفحه آشنایی ندارید، به شما پیشنهاد می کنم که مطلب “ساخت صفحه 404 در وردپرس به صورت سفارشی” را مشاهده نمائید.

8- بهینه سازی نقشه سایت XML

یکی دیگر از مهمترین عناصر سئو تکنیکال ، بهینه سازی نقشه سایت XML می باشد. نقشه سایت XML یک فایل XML است که تمام صفحات و پست های موجود در وب سایت شما را فهرست بندی می کند. علاوه بر عنوان آنها، تاریخ انتشار و آخرین تاریخ به روز رسانی را نیز شامل می شود. سپس موتورهای جستجو می توانند از نقشه سایت XML به عنوان راهنما هنگام خزیدن یک وب سایت استفاده کنند.

چگونه نقشه سایت XML خود را بهینه کنیم؟

بهینه سازی نقشه سایت XML ساده است، فقط صفحاتی را که برای وب سایت شما مهم هستند در نقشه سایت خود قرار دهید. در اکثر موارد، اینها صفحات، پست‌ها و دسته‌های شما هستند. همچنین بهتر است صفحات برچسب، صفحات نویسنده یا سایر صفحاتی که به تنهایی محتوای اصلی ندارند را در نقشه سایت خود وارد نکنید. بهترین روش برای ساخت نقشه، استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول می باشد.

بیشتر بخوانید: دو روش کاربردی برای حذف تاریخ از URL های وردپرس

9- فعال سازی SSL و HTTPS

هنگامی که یک اس اس ال را روی سرور خود نصب می کنید، وب سایت شما به جای HTTP از HTTPS استفاده می کند. این نشان می دهد که هر اطلاعاتی که بین وب سایت و سرور شما منتقل می شود (مانند نام کاربری، رمز عبور، داده های شخصی و غیره) رمزگذاری شده است. همچنین اگر با نحوه فعالسازی این گواهی در سایت خود آشنایی ندارید، به شما توصیه می کنم که حتماً مطلب “فعال سازی رایگان ssl در وردپرس | چگونه برای سایت وردپرسی اس اس ال رایگان دریافت کنیم” را مشاهده نمائید.

10- بهینه سازی سرعت وب سایت

قطعاً یکی از مهم ترین روش های بهینه سازی وب و همچنین بهبود سئو تکنیکال، بهینه سازی سرعت وب سایت می باشد. گوگل در تمام توصیه های سئوی خود به اهمیت سرعت اشاره کرده و مطالعات تایید می کند که وب سایت های سریعتر جایگاه و رتبه مناسب تری نسبت به سایت های کند دارند.

در اولین قدم بهتر است سایت خود را با استفاده از ابزارهای آنلاینی همچون Pingdom بررسی کنید. این ابزار به شما توصیه هایی در مورد آنچه که باید برای بهبود سرعت خود تغییر دهید به شما می دهد. اما گاهی اوقات حل مشکل کندبودن سایت کار چندان ساده ای نیست و ممکن است نیاز باشد یک متخصص را برای بررسی این موضوع استخدام کنید.

به طور کلی، کار های زیادی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا وب سایت شما سریع تر برای کاربران بارگذاری شود که برخی از آنها عبارت هستند از:

  • ارتقاء سرور
  • افزایش نسخه PHP
  • بهینه سازی تصاویر (ابزارهایی وجود دارد که به شما کمک می کند این کار را بدون از دست دادن کیفیت انجام دهید)
  • به حداقل رساندن استفاده از افزونه در سایت
  • وردپرس و تمامی افزونه ها را به آخرین نسخه ارتقا دهید
  • از تم های از پیش ساخته شده سنگین استفاده نکنید، زیراآنها کدهای زیادی را به سایت شما اضافه می کنند که ممکن است اصلاً مورد نیاز نباشند
  • فایل های CSS و JS خود را بهینه و کوچک کنید
  • استفاده از افزونه کش برای ارائه صفحات کش شده به کاربران
  • از افزودن اسکریپت های زیاد در<head> وب سایت خود خودداری کنید
  • از بارگذاری ناهمزمان جاوا اسکریپت استفاده نمائید
  • و بسیاری از موارد دیگر

بیشتر بخوانید: معماری سایت چیست؟ چگونه ساختار سایت وبسایت وردپرس را بهبود دهیم؟

سوالات متداول

اهمیت سئو تکنیکال چیست ؟

سئو تکنیکال یکی از مهم ترین اقداماتی است که بعد از راه اندازی وب سایت باید آنها را مد نظر داشته و از آنها پیروی کنید تا بتوانید به ترافیک و رتبه بهتری در نتایج برسید.

سئو فنی یا سئو تکنیکال چیست ؟

سئو فنی یا سئو تکنیکال اقداماتی است که به شما کمک می کند تا سایت خود را به بهترین شکل هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجوگر بهینه کنید.

 

جمع بندی: سئوی فنی چیست؟ + Technical SEOچیست ؟

سئوی تکنیکال شامل تعدادی بررسی و تنظیماتی است که باید بهینه سازی کنید تا به موتورهای جستجوگر کمک کند وب سایت شما را بدون هیچ مشکلی خزیدن و فهرست بندی نمایند. ما در این مطلب شما را با سئو تکنیکال چیست و نکات مهم در سئو تکنیکال آشنا کردیم. امیدوارم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: reliablesoft

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش طراحی قالب ایمیل

1105
0
ایمیل یکی از بهترین و کم هزینه ترین روش های تبلیغاتی برای هر نوع وب سایتی محسوب می شود که با کمک آن می توانید ترافیک و فروش ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ایجاد ابزارک Fade In the Last در وردپرس با استفاده از jQuery

865
0
شاید برای شما هم سوال شده باشد که چگونه می توانید ابزارک Fade In the Last را به سایدبار قالب خود اضافه کنید. از این افکت jQuery در بسیاری ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نمایش نقش کاربر در دیدگاه های وردپرس

1970
2
شاید سوال شما عزیزان نیز باشد که آیا امکان نمایش نقش کاربر در دیدگاه ها در کنار نام وی وجود دارد؟ نمایش نقش کاربر در دیدگاه ها باعث جلب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

چگونگی ایجاد و اضافه کردن Cinemagraphs در وردپرس

882
0
آیا می خواهید بدانید چگونه Cinemagraphs را در پست های وردپرس خود ایجاد و اضافه کنید؟ Cinemagraphs تصاویری با یک قسمت یا منطقه در حال حرکت است در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

سایت واکنش گرا چیست؟ و چرا باید طراحی سایت ریسپانسیو انجام دهیم؟

964
0
اگر شما می خواهید یک سایت کاملاً حرفه ای داشته باشید، یکی از مهم ترین نکاتی که حتماً باید آن را مد نظر قرار دهید، طراحی ریسپانسیو یا ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش بهترین روش های بهینه سازی URL سایت | سئو آدرس صفحات سایت

1315
0
یکی از مهمترین فاکتورها برای بهینه کردن صفحات سایت، بهینه سازی URL سایت می باشد. در واقع URL یک آدرس منحصر به فرد است که موقعیت صفحه وب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه اضافه کردن ستون در المنتور

186
0
همانطور که احتمالاً می دانید افزونه المنتور یکی از محبوب‌ترین و بهترین صفحه‌سازها برای وردپرس است که با استفاده از آن می‌توانید هر بخش از سایت را به ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش اضافه کردن وضعیت دلخواه برای مطالب در وردپرس

1824
0
آیا میخواهید وضعیت دلخواه خود را برای مطالب سایتتان در وردپرس اضافه کنید؟ وضعیت مطلب در وردپرس ابزاری است که به شما اجازه می دهد تا مطالب خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب