آموزش رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 3 رای , میانگین : 4,67 از 5)
بارگذاری...

خطای Gateway Timeout 504 یکی از خطاهای رایج وردپرس است که سایت شما را برای کاربران از دسترس خارج می کند و کاربر نمی تواند به شما دسترسی داشته باشد. از آنجایی که این خطا به شما نشان نمی دهد که چرا رخ داده، بنابراین رفع کردن آن می تواند کمی پیچیده باشد. به هر حال وقتی سایت شما با این خطا مواجه شد، حتماً باید اقدام به رفع آن کنید، در غیر این صورت مشتریان خود را از دست خواهید داد. به همین منظور ما در این مطلب قصد داریم آموزش رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس را با استفاده از روش های مختلف به شما عزیزان توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

حل خطای 504 در وردپرس

قبل از اینکه بخواهیم شما را با آموزش حل مشکل Gateway Timeout آشنا کنیم، بهتر با دلایل به وجود آمدن آن کمی آشنا شوید. به طور کلی؛ خطای 504 اغلب زمانی اتفاق می افتد که سرور شما به درستی متصل نمی شود و قادر نیست درخواست ورود به سایت را بپذیرد. به عنوان مثال، اگر از فایروال وب سایتی مانند Sucuri استفاده می کنید و قادر به اتصال به سرور وردپرس شما نیست، خطای 504 گیت وی را مشاهده خواهید کرد. در واقع؛ خطای Gateway Timeout 504 نشان می دهد که مرورگر یک درخواست HTTP را به سرور ارسال کرده و به موقع پاسخی از سرور دیگری برای تکمیل درخواست دریافت نکرده است که  در بیشتر موارد، می ‌توانید با رفرش کردن صفحه وب آن را حل کنید.

نوع پیام خطای ۵۰۴ نیز بنا به شرکت های ارائه دهنده میزبانی ممکن است ظاهری متفاوت داشته باشد. این خطا ممکن ایت با پیغام های مختلفی به شما نمایش داده شود که در مجموعه همگی آنها یک مفهوم را دنبال می کنند. برخی از آنها عبارت هستند از:

  • 504 Gateway Timeout
  • HTTP 504
  • 504 ERROR
  • Gateway Timeout 504
  • HTTP Error 504 – Gateway Timeout
  • Gateway Timeout Error

حل خطای 504 در وردپرس

بیشتر بخوانید: بهترین ابزارهای کاربردی سئو؛ معرفی 8 ابزار پرکاربرد بهینه سازی سایت برای گوگل

نحوه‌ رفع ارور Gateway Timeout 504

تا اینجای مطلب شما را با خطای 504 و اینکه چرا این خطا ممکن است برای شما رخ دهد صحبت کردیم. حال قصد داریم به شما نشان دهیم که چطور می توانید این خطا را رفع کنیم. بنابراین با ما همراه باشید تا شما را با نحوه رفع ارور 504 در وردپرس آشنا کنیم.

  1. منتظر بمانید
  2. صفحه را رفرش کنید
  3. از مرورگر دیگر استفاده کنید
  4. تست با دستگاه های مختلف
  5. بررسی Error Log
  6. CDN ها را بررسی کنید
  7. بررسی تنظیمات پروکسی
  8. تغییر سرورهای DNS
  9. غیرفعال سازی موقت CDN
  10. تعمیر پایگاه داده
  11. خاموش کردن وی پی ان
  12. خاموش کردن فایروال
  13. غیرفعال کردن موقت افزونه ها

در ادامه توضیحاتی در خصوص هریک از این روش ها در اختیار شما قرار می دهیم. امیدوارم تا انتهای این مطلب مارو همراهی کنید.

1- منتظر بمانید | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

زمانی که با این خطا در سایت خود مواجه می شوید، در اولین قدم بهتر است چند دقیقه ای منتظر بمانید و یا اینکه مرورگر خود را ببندید و مجدداً به وب سایت خود وارد شوید. در اغلب موارد خطای 504 با این اقدام رفع می شود، زیرا ممکن است خطا ناشی از یک نقص موقت در سرور شما باشد. حال اگر مشکل برای شما رفع شد، که دیگر نیازی به هیچ کار اضافه ای ندارید، اما در صورتی که مشکل برای شما رفع نشد، می توانید از روش های دیگر برای رفع آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: رفع مشکل ارور (خطای) 404 در وردپرس + بهترین افزونه های ارور 404

2- صفحه را رفرش کنید | آموزش رفع ارور 504 gateway timeout

این نکته ممکن است ساده به نظر برسد، اما یکی از رایج ترین راه حل ها برای رفع خطای 504 gateway timeout می باشد. سرور شما ممکن است درخواست‌های بیشتری از حد معمول دریافت کند، بنابراین اگر این گونه باشد با رفرش یا تازه سازی صفحه می توانید این مشکل را برطرف کنید.

ساده ترین راه برای انجام این کار این است که روی دکمه Refresh در کنار نوار آدرس مرورگر خود کلیک کنید و یا کلید F5 را روی صفحه کلید خود فشار دهید. از طرف دیگر؛ با زدن کلیدهای Ctrl + F5  به صورت همزمان کش مرورگر شما پاک می شود و صفحه به روزرسانی شود.

3- از مرورگر دیگر استفاده کنید | نحوه رفع خطای Gateway Timeout

اگر به ‌روزرسانی صفحه خطای 504 gateway timeout را برطرف نکرد، ممکن است مشکل مربوط به مرورگر باشد. سعی کنید سایت وردپرس را در مرورگر دیگری بارگیری کنید و از حالت ناشناس استفاده کنید تا بررسی کنید که خطای سمت سرور نیست. پاک کردن کش مرورگر قبل از بارگیری مجدد صفحه، زمان بارگذاری آن را نیز افزایش می دهد و احتمال وقفه زمانی سرور را کاهش می دهد.

4- تست با دستگاه های مختلف | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

سعی کنید وب سایت را در رایانه دیگری، اتصال شبکه یا تلفن همراه بارگیری کنید. همچنین می‌ توانید دستگاه‌های شبکه را راه‌اندازی مجدد کنید تا بررسی کنید که آیا مشکل سخت‌ افزاری است یا مشکل اتصال اینترنت.

بیشتر بخوانید: آموزش رفع خطای ۴۲۹ در وردپرس | چگونه ارور error 429 – too many requests را در وردپرس رفع کنیم؟

5- بررسی Error Log | حل خطای 504 در وردپرس

یکی دیگر از دلایل احتمالی که می تواند باعث شود که با خطای 504 مواجه شوید، به روز رسانی های اخیر وب سایت می باشد. دراین مورد، بررسی گزارش خطا به شناسایی سریع مشکل کمک می کند. به عنوان مثال: اگر شما کاربر “هاستینگر” هستید، می توانید ویژگی ثبت خطای PHP را hPanel فعال کنید.

برای انجام اینکار؛ در ابتدا در قسمت Advanced hPanel به تنظیمات PHP مراجعه کنید. سپس وارد تب PHP Options شده و تیک گزینه log_errors را علامت بزنید.

بررسی Error Log | حل خطای 504 در وردپرس

در نهایت صفحه را به سمت پایین اسکرول و دکمه “ذخیره” را بزنید.

همچنین اگر ارائه دهنده هاست شما به صورت پیش فرض ثبت خطاهای PHP را ارائه نمی دهد و از وردپرس استفاده می کنید، می توانید با افزودن خطوط زیر به فایل wp-config.php حالت اشکال زدایی را فعال کنید:

define( ‘WP_DEBUG’, true );

define( ‘WP_DEBUG_LOG’, true );

define( ‘WP_DEBUG_DISPLAY’, false );

بیشتر بخوانید: نصب دمو در وردپرس | فیلم آموزش درون ریزی دمو قالب وردپرس

6- CDN ها را بررسی کنید | حل خطای 504 در وردپرس

اگر از یک شبکه تحویل محتوا (CDN) برای ارائه سریعتر محتوا در سایت خود استفاده می کنید، ممکن است مشکل از آن باشد، بنابراین بهتر است CDNهای خود را نیز بررسی کنید. یکی از پرکاربردترین راه حل های CDN CloudFlare است که به عنوان یک سرویس کاهش DDoS نیز عمل می کند. در حین استفاده از آن، ممکن است با دو نسخه از خطای timeout gateway 504 مواجه شوید.

اگر پیام خطا به CloudFlare اشاره کند، مشکل از آنجا شروع می شود. می توانید وضعیت سیستم Cloudflare را بررسی تا مشخص کنید آیا شرکت از مشکلات شبکه آگاه است یا خیر. در این گونه موارد تماس با پشتیبان CloudFlare می تواند سریع ترین راه حل باشد. در غیر این صورت،CDN را به صورت کامل غیرفعال کنید و منتظر بمانید تا DNS به طور کامل منتشر شود.

CDN ها را بررسی کنید | حل خطای 504 در وردپرس

نسخه زیر از صفحه خطای 504 نشان می دهد که مشکل از ارائه دهنده میزبانی وب است که باید برای کمک با آن تماس بگیرید.

CDN ها را بررسی کنید | حل خطای 504 در وردپرس

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه ستاره دار کردن مطالب در نتایج جستجو گوگل با افزونه وردپرس

7- بررسی تنظیمات پروکسی | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

اگر با استفاده از پروکسی به اینترنت متصل شده اید، ممکن است سرور قادر به دریافت پاسخ از وب سایت شما نباشد که همین موضوع باعث رخ دادن خطا می شود. برای رفع این مشکل، در ابتدا سعی کنید از یک اینترنت دیگر استفاده کنید و یا اینکه از خدمات انلاین برای متصل شدن به اینترنت استفاده نمائید. ساد ه ترین روش برای حل خطا، غیرفعال کردن پروکسی می باشد. در واقع؛ می‌توانید سرور پراکسی را غیرفعال کنید و صفحه وب را دوباره بارگیری کنید تا مشاهده کنید که آیا خطا برطرف شده یا خیر؟

بررسی تنظیمات پروکسی | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس 

اکثر مشتریان از سرویس پروکسی استفاده نمی کنند، بنابراین اگر مطمئن هستید که از هیچ سرور پراکسی استفاده نمی کنید، می توانید از این مرحله صرف نظر کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش رفع مشکل عدم نمایش زمینه های دلخواه در وردپرس

8- تغییر سرورهای DNS | حل خطای 504 در وردپرس

خطای 504 Gateway Timeout همچنین می تواند ناشی از مشکلات DNS در سمت سرور یا سمت کلاینت (یا هر دو) باشد. در واقع؛ دی ان اس به سیستم شما کمک می کند تا بتوانید به سادگی به اینترنت متصل شوید. حال اگر دی ان اس مورد استفاده شما از کار افتاده باشد و یا اینکه نتواند به وب سایت متصل شود، ممکن است با ارور 504 مواجه شوید. ساده ترین روش برای حل این مشکل، تغییر دی ان اس می باشد.

اگر از ویندوز استفاده می کنید، می توانید DNSهای خود را با مراجعه به “کنترل پنل” و در بخش “Network and Sharing Center” تغییر دهید.

تغییر سرورهای DNS | حل خطای 504 در وردپرس 

همچنین اگر از مک استفاده کنید، در ابتدا وارد بخش “تنظمات شبکه” شوید. سپس روی دکمه ” Advanced” کلیک و سپس وارد تب DNS شوید.

تغییر سرورهای DNS | حل خطای 504 در وردپرس 

پس از آن می توانید سرورهای دی ان اس خود را به 8.8.8.8 و 8.8.4.4 تغییر و در نهایت تغییرات را اعمال کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش رفع خطای اتصال پایگاه داده به وردپرس

9- غیرفعال سازی موقت CDN | نحوه‌ رفع ارور Gateway Timeout 504

در برخی از مواقع، ممکن است خطای 504 مربوط به شبکه تحویل محتوای شما (CDN) باشد. اگر سرور اصلی سایت قابل دسترسی نباشد، اکثر CDN ها سعی می کنند صفحه وب کامل را از کش خود ارائه دهند. اما اکثر CDN ها این ویژگی را به طور پیش فرض فعال نمی کنند.

یک راه ساده برای عیب یابی این است که CDN خود را به صورت موقت غیرفعال کنید. به عنوان مثال، اگر از افزونه رایگان CDN Enabler WordPress برای لینک های دارایی های سایت خود به URL های CDN استفاده می کنید، می توانید افزونه را غیرفعال کنید و بارگذاری مجدد سایت خود را تست کنید. همچنین اگر نمی توانید به پنل وردپرس سایت خود دسترسی پیدا کنید، می توانید با تغییر نام پوشه افزونه، افزونه را از طریق SFTP غیرفعال نمائید.

10- تعمیر پایگاه داده | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

گاهی اوقات، خطای 504 Gateway Timeout می تواند به دلیل خرابی پایگاه داده، به خصوص در سایت های وردپرس باشد. به صورت پیش فرض، خرابی پایگاه داده ممکن است به دلیل جداول و یا مشکلات امنیتی مانند هک شدن اتفاق بیفتد. بهترین و ساده ترین روش برای تشخیص خراب بودن پایگاه داده، استفاده از افزونه WP-DBManager می باشد. با کمک این پلاگین می توانید متوجه شوید که آیا پایگاه داده شما با مشکل مواجه شده یا خیر؟

11- خاموش کردن وی پی ان | حل خطای 504 در وردپرس

اگر شما در سیستم خود از وی پی ان استفاده می کنید، بهتر است آن را به صورت موقت غیرفعال کنید. گاهی اوقات وی پی ان باعث می شود که شما نتوانید پاسخ مناسبی از سرور میزبانی شده دریافت کنید که همین موضوع باعث ایجاد خطا می شود. برای حل این مشکل، کافیست به صورت موقت vpn خود را خاموش کنید و سپس مجدداً وارد سایت خود شوید و مشاهده کنید که آیا خطای 504 برای شما برطرف شده یا خیر؟

خاموش کردن وی پی ان | حل خطای 504 در وردپرس 

بیشتر بخوانید: خطای 500 وردپرس | رفع مشکل ارور Internal Server Error در وردپرس

12- خاموش کردن فایروال | نحوه‌ رفع ارور Gateway Timeout 504

اگر از فایروال وب سایت سطح DNS مانند Sucuri یا Cloudflare استفاده می کنید، سعی کنید به طور موقت فایروال را غیرفعال کنید.

12- خاموش کردن فایروال | نحوه‌ رفع ارور Gateway Timeout 504

بیشتر بخوانید: خطای تغییر مسیر در وردپرس + 5 روش برای رفع خطاهای redirection

13- غیرفعال کردن موقت افزونه ها | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

افزونه ها یکی دیگر از عواملی هستند که می توانند باعث شوند که شما با انواع خطاها در سایت خود مواجه شوید. به عنوان مثال اگر یک افزونه ناسازگار یا خراب را در سایت خود فعال کنید، ممکن است با خطای 504 مواجه شوید. برای حل این مشکل، در ابتدا باید مطمئن شوید که این خطا به دلیل وجود برخی از افزونه ها رخ داده است. حال برای اینکه مطمئن شوید که آیا افزونه باعث رخ دادن خطا شده یا خیر، ساده ترین و بهترین روش این است که تمامی افزونه های سایت خود را به صورت موقت غیرفعال کنید.

برای انجام اینکار؛ در ابتدا وارد پیشخوان وردپرس خود شوید و سپس از بخش “افزونه ها” روی گزینه “افزونه های نصب شده” کلیک کنید. سپس در این صفحه تمامی افزونه های سایت خود را مشاهده خواهید کرد. حال باید تمام افزونه ها را انتخاب و سپس از منوی کشویی بالای صفحه روی گزینه “غیرفعال کردن” کلیک کنید. با اینکار تمامی افزونه های سایت شما غیرفعال می شوند.

همچنین ممکن است بنا به دلایلی نتوانید به پیشخوان وردپرس خود وارد شوید، در این صورت باید با استفاده از کنترل پنل هاست اقدام به غیرفعال کردن افزونه ها نمائید. برای انجام اینکار؛ در ابتدا وارد هاست خود شوید و سپس به پوشه ریشه سایت خود یعنی همان public-html مراجعه کنید. سپس وارد پوشه wp-content شوید. حال در این پوشه، پوشه ای به نام “plugins” وجود دارد که باید نام آن را به یک نام دلخواه دیگر تغییر دهید. با تغییر نام دادن آن؛ تمامی افزونه های سایت شما به صورت خودکار غیرفعال می شود.

غیرفعال کردن موقت افزونه ها | رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس 

پس از اینکه افزونه های خود را غیرفعال کردید، به سایت خود برگردید و مشاهده کنید که آیا خطای 504 برای شما رفع شده یا خیر؟ اگر رفع شده بود این یعنی مشکل از سمت یکی از افزونه های سایت شما بوده است. بنابراین باید یکی یکی افزونه های سایت خود را فعال کنید تا بتوانید افزونه مخرب را شناسایی نمائید. پس از آن کافیست آن افزونه را حذف کنید تا خطا برای همیشه برطرف شود.

بیشتر بخوانید: چگونه سایت وردپرس خود را در حالت تعمیر و نگهداری قرار دهیم

سوالات متداول

خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس چیست؟

این خطا که با پیغام های مختلفی ممکن است نمای داده شود، سایت شما را برای کاربران از دسترس خارج می کند و کاربر نمی تواند به شما دسترسی داشته باشد.

دلیل بروز خطای Gateway Timeout 504 چیست؟

خطای 504 اغلب زمانی اتفاق می افتد که سرور شما به درستی متصل نمی شود و قادر نیست درخواست ورود به سایت را بپذیرد. این یکی از خطاهای رایج وردپرس است که توضیحی بابت علت رخ دادن خطا به شما نمی دهد، بنابراین برای رفع این مشکل باید روش های مختلفی را امتحان نمائید.

جمع بندی: آموزش رفع خطای Gateway Timeout 504 در وردپرس

خطای 504 gateway timeout یکی از رایج ترین کدهای وضعیت پاسخ HTTP است که کاربران اینترنت با آن مواجه می شوند. اگرچه پیام خطا اطلاعات مناسبی را به شما نشان نمی دهد، اما روش های مختلفی وجود دارد که می توانید با استفاده از انها این مشکل را از سایت خود برطرف کنید. ما در این مطلب نحوه حل خطای 504 در وردپرس را با استفاده از 13 روش مختلف به شما آموزش دادیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

منبع: wpbeginner

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش ایجاد خبرنامه گوگل در وردپرس

2173
2
سلام نوین وردپرسی های عزیز ، در خدمت شما هستیم با آموزش ایجاد خبرنامه گوگل در سایت وردپرسی ، امیدوارم که مورد پسند شما عزیزان قرار بگیرد. یکی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نمایش متن رایگان به جای مبلغ صفر در محصولات ووکامرس

142
0
اگر شما صاحب یک فروشگاه اینترنتی آنلاین هستید، ممکن است بخواهید به جای نمایش مبلغ صفر، عبارت "رایگان" به کاربران نمایش داده شود. در واقع نمایش عبارت رایگان ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

۵ نکته مهم و کاربردی در استفاده از قالب های رایگان

973
0
با سلام خدمت دوستان گرامی . در این قسمت می خواهیم در مورد قالب های رایگان وردپرس که به وفور توسط بسیاری از افراد استفاده می شود صحبت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آپدیت قالب وردپرس بدون از دست رفتن تغییرات | چگونه پوسته وردپرسی را بدون تغییر تنطیمات بروزرسانی کنیم؟

881
0
یکی از بهترین مزیت هایی که وردپرس را در میان کاربران محبوب کرده است، شخصی سازی آسان آن می باشد که شما می توانید اینکار را از طریق ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

ساخت بسته نصبی به صورت دستی در وردپرس

5852
2
بسته نصبی چیست؟ بسته نصبی آسان به بسته ای گفته میشود که همه فایل های وردپرس ، قالب و افزونه ها همه در یک پک موجود بوده و در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

بررسی مشتریان در وب سایت های وردپرس با استفاده از Wiremo

853
0
مشتریان وب سایت ها در همه وب سایت ها می توانند نظرات خود را اعلام کنند در کسب و کارهای سنتی مشتریان می توانند نظرات خود را به طور ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزایش حجم آپلود فایل در وردپرس

1471
6
وردپرس یک پلتفرم قدرتمند با قالب و پلاگین های بسیار زیادی است که به شما این امکان را می دهد تا تقریباً هر وب سایتی را برای خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش بک آپ گرفتن از هاست سی پنل cPanel

1248
0
محافظت از اطلاعات سایت یکی از مهم ترین و حساس ترین نکاتیست که باید مد نظر داشته باشید. روش های مختلفی برای محافظت از سایت وجود دارد که ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب