CMS چیست؟ معرفی انواع سیستم های مدیریت محتوا

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 2 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

سیستم مدیریت محتوا چیست ؟ با سیستم مدیریت محتوا شما قادر هستید بدون هیچ گونه دانش کدنویسی انواع وب سایت ها را برای خود ایجاد کنید. به طور کلی؛ سیستم مدیریت محتوا یا همان Cms یک برنامه نرم افزاری است که برای ایجاد و مدیریت یک وب سایت استفاده می شود و در عین حال به چندین مشارکت کننده اجازه می دهد تا محتوا را از طریق یک رابط انسان پسند اضافه، ویرایش و منتشر کنند. هم اکنون بیش از 68 میلیون وب سایت از طریق سیستم های مدیریت محتوایی همچون وردپرس اقدام به ساخت وب سایت کرده اند. به دلیل اهمیت این موضوع، ما در این مطلب قصد داریم شما را با مفهوم CMS و انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

CMS چیست؟

اولین سوالی که شاید در ذهن شما باشد این است که Cms مخفف چیست ؟ سیستم مدیریت محتوا یا  CMS مخفف واژه Content management system می باشد و به شما این امکان را می دهد تا بدون داشتن اطلاعات برنامه نویسی، به سادگی یک وب سایت را برای خود طراحی و شروع به کسب درآمد کنید. به زبان ساده تر، سیستم مدیریت محتوا ابزاری است که به شما کمک می کند بدون نیاز به نوشتن همه کدها از یک وب سایت بسازید. به جای اینکه سیستم خود را برای ایجاد صفحات وب، ذخیره تصاویر و سایر عملکردها بسازید، سیستم مدیریت محتوا تمام زیرساخت های اساسی را برای شما مدیریت می کند تا بتوانید روی قسمت های رو به جلوتر وب سایت خود تمرکز کنید.

با یک CMS، شما می توانید محتوا را در یک رابط کاربر پسند ایجاد، مدیریت، اصلاح و منتشر کنید. شما همچنین می توانید طراحی و عملکرد سایت خود را با دانلود یا خرید قالب ها و افزونه ها به جای کدنویسی سفارشی نمائید.

  • استفاده ساده: CMS یک برنامه دیجیتالی است که می توانید به صورت آنلاین از آن روی رایانه، تلفن همراه و تبلت از آن استفاده کنید.
  • ایجاد محتوا: به شما امکان طراحی، ایجاد، قالب بندی و انتشار محتوا را می دهد. همچنین شما می توانید رسانه، متن، فایل، فیلم، نقل قول و هر نوع محتوایی را در آن اضافه کنید.
  • ذخیره سازی محتوا: محتوا را در یک پایگاه داده ذخیره می کند.
  • دسترسی چند کاربره: سیستم مدیریت محتوا دسترسی چند کاربره را برای شما فراهم می کند و شما می توانید کاربران مختلفی را با نقش های مختلف مانند: مدیر، نویسنده و… داشته باشید.
  • انتشار: شما می توانید محتوا را در قسمت جلویی یک وب سایت زنده سازماندهی و ارائه دهید.

سیستم مدیریت محتوا چیست ؟ |

بیشتر بخوانید: نیچ مارکتینگ چیست؟ نکات، مزایا و بهترین ابزارهای بازاریابی Niche

CMS چگونه کار می کند؟

اگر شخصی دانش و تجربه برنامه نویسی نداشته باشد، قطعاً زطراحی سایت برای آن دشوار به نظر می رسد. اما اگر از CMS یا همان سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید، قطعاً طراحی سایت نه تنها برای شما سخت نیست، بلکه شما می توانید خیلی ساده هرنوع وب سایتی را بدون هیچ مهارتی ایجاد کنید. هم اکنون سیستم های مدیریت محتوای مختلفی ارائه شده که هر کدام از آنها دارای عملکردهای مختلفی می باشند اما اصول اولیه همه آنها یکسان است.

در CMS شما یک داشبورد تعاملی در اختیار خواهید داشت که در آن قادر خواهید بود تمام جنبه های حیاتی وب سایت خود را مدیریت کنید. با کلیک بر روی برگه های مختلف موجود در یک داشبورد می توانید به ابزارهای ایجاد محتوا، گزینه های بازاریابی، افزونه ها، تنظیمات، نظرات، رویدادها و موارد دیگر دسترسی داشته باشید.

یک CMS از چه بخش هایی تهیه شده است؟

به طور کلی؛ یک CMS شامل دو جزء اصلی است که به شما کمک می کند تا یک وب سایت را حفظ و مدیریت کنید.

  • برنامه مدیریت محتوا(CMA): یک رابط کاربری گرافیکی به شما امکان برنامه ریزی، ایجاد، ویرایش و حذف محتوا از یک سایت را می دهد. با استفاده از برنامه مدیریت محتواشما نیازی به دانش کدنویسی نخواهید داشت.
  • برنامه تحویل محتوا (CDA): برنامه تحویل محتوا از مدیریت و تحویل محتوای وب سایتی که در CMA ایجاد می کنید، پشتیبانی می کند.

بیشتر بخوانید: توضیحات متا چیست؟ نحوه نوشتن توضیحات متا برای مطالب سایت 

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا ؟

1- بدون نیاز به دانش کدنویسی

سیستم‌های CMS با امکان ساختن وب‌سایت‌ های بدون کدنویسی، طرفداران زیادی را در سرتاسر دنیا به خود جلب کرده اند. با CMS نیازی نیست یک متخصص برنامه نویسی استخدام کنید تا برای شما وب سایت طراحی کند، بلکه خودتان با هر میزان توانایی که داشته باشید می توانید بدون نیاز به دانش کدنویسی هرنوع وب سایتی را تنها در چند دقیقه ایجاد کنید. شما می توانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید، طراحی سایت خود را سفارشی کنید و برنامه های افزودنی را برای افزودن قابلیت به سایت خود نصب کنید. تمامی اینها بدون کدنویسی انجام می شود.

2- رابط کاربری ساده

چندین کاربر می توانند به طور همزمان به یک CMS دسترسی داشته باشند و سایت را ویرایش نمایند. با سیستم مدیریت محتوا شما می توانید به سادگی محتوا تولید کنید، تصاویر را به سایت خود اضافه کنید، روی سئوی سایت خود تمرکز کنید و بسیاری از موارد دیگر.

3- نقش ها و مجوزهای کاربر

یک CMS به شما این امکان را می دهد تا انواع نقش ها و مجوزهای کاربری را در سایت خود اعمال کنید. به عنوان مثال: شما می توانید برای تولید محتوا یک نویسنده استخدام کنید و نقش آن را روی نویسنده قرار دهید.

4- قالب های از پیش طراحی شده

اکثر پلتفرم های CMS دارای مجموعه ای از قالب های از پیش طراحی شده هستند که می توانید از آنها برای سفارشی سازی سریع ظاهر سایت خود استفاده کنید. آنها همچنین می توانند بر رفتار سایت شما تأثیر بگذارند. برای مثال، انتخاب یک قالب ریسپانسیو به شما کمک می کند تا سایت شما در هر دستگاهی خوب به نظر برسد، بدون اینکه نیازی به نوشتن یک سری کد داشته باشید.  قالب ‌ها نه تنها در زمان طراحی شما قبل از راه‌اندازی سایت صرفه ‌جویی می‌ کنند، بلکه می ‌توانند طراحی مجدد وب‌ سایت را بسیار سریع ‌تر و ساده ‌تر کنند.

بیشتر بخوانید: بازاریابی چریکی یا گوریلا مارکتینگ چیست؟ + انواع بازاریابی پارتیزانی

5- به روز رسانی های ساده

همانطور که در بالا توضیح داده شد، یک CMS به شما امکان می دهد تغییرات را در سایت خود سریع و آسان انجام دهید. شما می توانید هربخش از سایت را مانند: قالب، افزونه، تصاویر، محتوا و… را تنها با چند کلیک بروزرسانی کنید.

6- عملکرد وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی طیف وسیعی از مزایا را مانند: جذب ترافیک، تبدیل ترافیک به سرنخ، ایجاد قدرت در یک صنعت خاص، افزایش اعتبار برند و… در اختیار شما قرار می دهد. مزیت اصلی استفاده از CMS این است که اکثر آنها عملکرد داخلی وبلاگ نویسی را ارائه می دهند و شما می توانید در وب سایت خود یک بخش وبلاگ نیز داشته باشید.

7- زمان بندی محتوا

بیشتر پلتفرم ‌ها به شما این اجازه را می ‌دهند تا نحوه انتشار پست‌های خود را نیز برنامه‌ریزی کنید. به عنوان مثال با سیستم مدیریت محتوای وردپرس می توانید پست های وبلاگ و همچنین صفحات وب سایت، صفحات فرود و ایمیل ها را برنامه ریزی کنید.

8- دسترسی ساده

با یک پلتفرم CMS می توانید تقریباً در هر دستگاهی با اتصال به اینترنت به سایت خود دسترسی داشته باشید و آن را ویرایش کنید. همچنین اکثر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای یک داشبورد یا کنترل پنل هستند که می ‌توانید به محتوا، قالب، افزونه‌ها، تنظیمات و موارد دیگر سایت خود به سادگی دسترسی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آموزش کامل و جامع شروع کار با وردپرس فارسی

آشنایی با انواع CMS

چه cms هایی رایج هستند؟ هم اکنون سیستم های مدیریت محتوای مختلفی وجود دارد که شما می توانید به دلخواه از آنها برای ایجاد وب سایت استفاده کنید. در ادامه مطلب به معرفی انواع سیستم های مدیریت محتوا می پردازیم و ویژگی های هریک از آنها را به شما توضیح می دهیم. همراه ما باشید.

1- وردپرس (WordPress) | انواع cms چیست

بی تردید وردپرس یکی از بهترین و پرطرفدارترین CMS در کل جهان محسوب می شود که هم اکنون بخش عمده ای از کسب و کارهای انلاین از آن برای سایت استفاده کرده اند. این یک پلت فرم وبلاگ نویسی محبوب و انعطاف پذیر است که از انواع مختلف سایت پشتیبانی می کند و شما می توانید به سادگی هرنوع سایتی را ایجاد کنید.

CMS چیست

  • این یک CMS منبع باز، رایگان و کاربر پسند است.
  • می توان از آن در محیط ابری یا در رایانه محلی استفاده کرد.
  • بسیار انعطاف پذیر است و شما می توانید هر بخشی را به دلخواه خود سفارشی کنید.
  • همراه با طیف گسترده ای از افزونه ها و قالب ها ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: وردپرس چیست؟ کاربرد، مزایا و معایب مدیریت محتوای وردپرس

2- جوملا (Joomla) | سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟ 

جوملا یک سیستم مدیریت محتوای وب منبع باز است که با استفاده از چارچوب MVC ساخته شده است و به شما این امکان را می دهد تا انواع سایت های جامعی را مانند: سایت های آموزشی یا شبکه های اجتماعی را ایجاد کنید. یزی که جوملا را متمایز می کند پشتیبانی چند زبانه داخلی و گزینه های مدیریت کاربر و محتوا پیشرفته است که آن را برای عضویت، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی ایده آل می کند.

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • فیدهای RSS و پست های وبلاگ
  • ذخیره سازی
  • به روز رسانی آسان
  • سیستم کمک یکپارچه
  • جستجوی داخلی
  • پشتیبانی از ترجمه زبان در بیش از 70 زبان

بیشتر بخوانید: آموزش ساخت و طراحی سایت با وردپرس در کمتر از ۲ ساعت بدون برنامه نویسی و رایگان 

3- دروپال (Drupal) | CMS به چه معناست 

دروپال در فهرست محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوای جهان پس از وردپرس و جوملا در رتبه سوم قرار دارد. اکثر کارشناسان معتقدند که دروپال را بهترین CMS می دانند که تا کنون ارائه شده است. در واقع؛ دروپال یک CMS بسیار انعطاف پذیر است که مورد علاقه شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی مانند ناسا قرار گرفته است. علاوه بر ویژگی های خارج از جعبه آن، می توانید از بین 47000 ماژول موجود در فهرست و هزاران قالب رایگان در مخزن قالب آن، سایتی بسیار حرفه ای ایجاد کنید.

آشنایی با انواع CMS

  • کنترل کاملی بر ارائه محتوا و مجوزهای کاربر فراهم می کند
  • بارگیری سریع و ایمن
  • از بیش از 100 زبان پشتیبانی می کند
  • همراه با قالب های آماده

بیشتر بخوانید: بازاریابی ربایشی یا درونگرا (اینباند مارکتینگ) چیست؟ 

4- مجنتو (Magento) | انواع cms چیست 

با مجنتو می‌ توانید چندین فروشگاه را مدیریت کنید، از چندین ارائه‌ دهنده حمل ‌ونقل در سراسر جهان استفاده نمائید و در کشورها، زبان‌ها و ارزهای مختلف معامله کنید. در واقع به دلیل ویژگی های چشمگیری که برای سایت های فروشگاهی دارد، می توانید از آن برای ساخت یک سایت فروشگاه حرفه ای اقدام کنید.

مفهوم CMS

از جمله ویژگی های فروشگاهی این سیستم مدیریت محتوا عبارت است از:

  • مدیریت کاتالوگ
  • مدیریت سفارش
  • بهینه سازی موتور جستجوگر
  • تبلیغات و بازاریابی
  • پرداخت آسان و حالت های پرداخت مختلف

بیشتر بخوانید: دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی) چیست؟؛ روش ها و انواع بازاریابی دیجیتال

سوالات متداول

بهترین و امن ترین سیستم مدیریت محتوا کدام است؟

هم اکنون سیستم مدیریت محتوای وردپرس به عنوان محبوب ترین و امن ترین CMS محسوب می شود که می توانید به کمک آن هرنوع سایتی را به سادگی و تنها در چند مرحله ایجاد کنید.

سیستم مدیریت محتوای بدون سر (Headless CMS) چیست؟

در واقع؛ Headless CMS نوعی سیستم مدیریت محتوای بدون دردسر می باشد که محتوا را از طریق یک API برای نمایش در هر دستگاهی، بدون لایه جلویی داخلی یا ارائه، در دسترس قرار می‌ دهد.

بیشتر بخوانید: نحوه نوشتن محتوا برای وب سایت در 9 مرحله و نکات مهم محتوا نویسی

جمع بندی: CMS چیست ؟ آشنایی با انواع CMS

استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت و مدیریت سایت می تواند به رشد شما در طول زمان کمک کند. یک CMS نه تنها تمام محتوای وب شما را در یک مکان ذخیره می کند، بلکه از همکاری بین تیم ها نیز پشتیبانی می کند، امکان به روز رسانی سریع و آسان را فراهم می کند و قالب ها و برنامه های افزودنی را برای سفارشی کردن سایت شما ارائه می دهد. ما در این مطلب شما را با سیستم مدیریت محتوا چیست ؟ و انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا کردیم. امیدوارم این آموزش مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. افزونه های امنیتی وردپرس را نیز از نوین وردپرس با 2 سال ضمانت بازگشت وجه تهیه نمایید.

منبع: blog.hubspot

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



معرفی افزونه امکان آپلود تصاویر برای کاربران

2147
0
آیا می خواهید این امکان را برای کاربران خود فراهم کنید تا آنها بتوانند به سادگی فایل ها را در سایت وردپرس شما آپلود کنند؟ به صورت پیش ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نمایش کاربرانی که به تازگی در سایت ثبت نام کرده اند

815
0
در سایت های وردپرس مولتی یوزر یا همان چندکاربره، شاید بخواهید کاربران خود را در بخش های مختلف سایت خود به نمایش درآورید. برای مثال، شما می توانید ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش رفع خطاهای نصب قالب به روش بسته نصبی

6999
2
با سلام و عرض ادب خدمت دوستان عزیز با یکی دیگر از سری آموزش های وردپرس در خدمت شما هستیم تا بتوانید خطاهای ایجاد شده در مسیر نصب قالب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

چرا و چگونه باید نظر خود را در مورد یک پلاگین/قالب در وردپرس ثبت کرد؟

792
0
وردپرس اجتماعی است که بر مبنای متن باز بودن شکل گرفته است. توسعه دهندگان، طراحان و فروشگاه داران با به اشتراک گذاشتن تجریبات و ارسال پلاگین ها و ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ایجاد و ساخت ساب دامین در سی پنل cPanel + حذف آن

80
0
یکی از ساده ترین و بهترین روش ها برای جداسازی بخش های مختلف سایت، ایجاد ساب دامین یا همان زیر دامنه می باشد. ساب دامنه به شما این ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

خطای Syntax Error در وردپرس چیست؟ چگونه ارور سینتکس در وردپرس را رفع کنیم؟

936
0
خطای syntax error جزء خطاهای رایج وردپرس محسوب می شود که معمولاً در هنگامی که قصد دارید یک قالب یا افزونه را بروزرسانی کنید برای شما رخ می ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

کیورد استافینگ (keyword stuffing) چیست و راه های جلوگیری از آن

448
0
اگر در حوزه طراحی وب فعالیت می کنید، می دانید که یکی از مهم ترین اقداماتی که باعث رشد و ارتقاء کسب و کار شما می شود، بهینه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش ساخت فیلتر پیشرفته محصولات ووکامرس

1259
0
آیا قصد دارید به جای فیلتر پیشرفته محصولات ووکامرس، از یک فیلتر قدرتمندتر و حرفه ای تر استفاده کنید؟ همانطور که می دانید ووکامرس به صورت پیش فرض ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب