کاربرد php در وردپرس – آشنایی با پی اچ پی در وردپرس

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

حالا که وارد دنیای وردپرس شدید و می‌خواهید در آن آینده خود را پیدا کنید باید از اسرار پشت پرده وردپرس هم آگاه باشید. وردپرس بسیار بیشتر از تصور شما می‌تواند منعطف و قدرتمند عمل کند. کاری که با وردپرس می‌تواند انجام دهید بسیار فراتر از تعویض پوسته‌ها و استفاده از افزونه‌های متفاوت و جذاب است. اگر به شیوه کار وردپرس و اجزای آن مسلط شوید وردپرس ابزار همه‌کاره‌ای است برای شما. راز تسلط بر این غول خفته درک جایگاه زبان php در وردپرس است.

php در وردپرس - php راز موفقیت در وردپرس

php در وردپرس یک ظرف شگفت انگیز

میدانید وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست. این سیستم مدیریت محتوا برای انجام دستورات شما از زبان قدرتمند PHP استفاده می‌کند. اتفاقا شما هم اجازه دارید به کدهای نوشته‌شده در این زبان در سیستم مدیریت محتوای خود رجوع کنید. آن‌ها را بخوانید و الهام بگیرید. برای شروع یک آینده موفق یک سکوی بسیار عالی در اختیار دارید ولی قبل از اینکه شیرجه عمیقی برنید بهتر است کمی با مبانی زبان محبوب PHP آشنا شوید.

بگذارید قبل از هر چیز بگویم که PHP یک‌زبان اسکریپت نویسی متن‌باز و رایگان است. این زبان مشابهت زیادی با زبان C دارد و نباید درباره یادگیری آن نگران باشید. شما با این زبان می‌توانید انواع صفحات استاتیک و دینامیک را بسازید. به فایل‌ها درون سرور سری بزنید. آن‌ها را بازکنید، بخوانید و ویرایش کنید. از طریق همین زبان به انواع پایگاه داده متصل شوید و آن‌ها را ذخیره ویرایش یا بازسازی کنید.

از مزیت‌های دیگر PHP این است که درون آن می‌توان از برچسب‌های زبان دیگر مانند html, css, و حتی javascript استفاده کرد. همه این دستورات در سمت سرور پردازش می‌شود و کاربر تنها خروجی خود را در مرورگر ملاحظه می‌کند. زمان هم که به سورس مرورگر خود مراجعه کند تنها یک فایل html را خواهد دید.

یعنی این زبان دنیای جدید و پر تکاپویی را به هم متصل ساخته است. درک شما از زبان php نه تنها آینده شما در وردپرس تغییر میدهد بلکه به شما فرصت میدهد تا فراسوی دنیا وب هم به سفر بپردازید. کافی است اولین گامهایتان را با php در وردپرس بردارید.

php در وردپرس -php زبان محبوب وب

بیشتر بخوانید: آموزش آپدیت PHP وردپرس | بروزرسانی نسخه پی اچ پی در وردپرس

php در وردپرس همکاری دارد

همه آنچه در نمای ظاهری وردپرس برای شما اتفاق می‌افتد چه در سمت پیشخوان، چه در سمت نمایش سایت به روی دامنه شما بر محور این زبان PHP است. زبان PHP بر تمام اجزای وردپرس حکومت می‌کند و با آن می‌توانید پست‌های خود را نمایش دهید، دسته‌ها را مرتب کنید، آرشیوها را رده‌بندی کنید، لینک‌ها را اضافه و یا برگه‌ای جدید را تعریف کنید. البته زبان PHP در وردپرس برای تکمیل فعالیت سیستم مدیریت محتوا همراهی هم در این میان با خود دارد. در اصل سیستم مدیرت محتوای وردپرس از پلت فرم PHP / MySQL برای رتق‌وفتق امور استفاده می‌کند.

اگر بخواهم به زبان ساده بگویم MySQL یا همان پایگاه داده وظیفه ذخیره‌سازی و محتویات و اطلاعات شمارا دارد. MySQL به شما کمک می‌کند تا با ساختن جدول‌های گوناگون انواع اطلاعات را نظم بدهید و آن را به‌راحتی انتقال دهید. این اطلاعت به‌راحتی قابل‌ویرایش و بروزرسانی هستند و منتظر دستور شما هستند تا نمایش داده شوند. این پایگاه در سیستم میزبان وب‌سایت شما پیاده می‌شود. این همان بخشی است که هنگام نصب وردپرس نیاز به ساخت آن دارید و باید به آن متصل شوید. شما با کمک زبان php در وردپرس این کار را انجام میدهد.

php در وردپرس - php & MySql

بیشتر بخوانید: بهترین قالب های وردپرس آشپزی و دستور پخت غذا (رسپی)

php در وردپرس چگونه فرمانروایی می کند

اگر بخواهید یک پست یا مطلب را از درون پایگاه داده به کاربر نشان دهید. ابن کار را به‌وسیله دستورات زبان PHP انجام می‌دهیم. این زبان با استفاده از توانایی‌های خود برای ارتباط با پایگاه داده و زبان (SQL)، یک پرس و جو را تعریف می‌کند و جواب نهایی را به کاربر نشان می‌دهد.

اگر یک کاربر هم بخواهد صفحه یا مطلب را مشاهده کند بازهم این درخواست کاربر به سرور میزبان ارسال می‌شود. زبان PHP آن را دریافت می‌کند و با فرستان درخواستی به پایگاه داده اطلاعات را به کاربر برمی‌گرداند.

چراکه زبان php در وردپرس تمام امور را منظم میکند. این جایگاه مدیریت، بخاطر توانایی بالای زبان php برای ارتباط بادیگر زبان هاست.

وقتی صبحت از محتوا می‌کنم منظور پست‌های وبلاگ، صفحات، نظرات، پیوندها و گزینه‌هایی که در آن تنظیم کرده‌اید است؛ اما در مورد قالب‌ها باید بگوییم این فایل‌ها و اطلاعات مربوط به آن در این پایگاه داده ذخیره نمی‌شوند. اما شما برای مدیریت و ویرایش همین امور هم باید با php در وردپرس همراه شوید تا اموراتتان بگذرد.

حالا که میدانید وردپرس نیاز به PHP دارد در هنگام انتخاب میزبان وب خود هم به این نکته توجه داشته باشید که چه نسخه‌ای از آن را و با چه امکاناتی فعال کرده است. می بینید php در وردپرس همه جا آقایی می کند.

بیشتر بخوانید: آموزش بررسی نسخه PHP سایت با استفاده از 3 روش ساده

کمی عمیق‌تر شویم

به آدرس سایت خود و محل نصب وردپرس بروید. در فولدر مزبور انواع فایل‌ها را خواهید دید که هرکدام با یک پسوند تعریف‌شده‌اند. فایل‌های که با پسوند PHP دیده می‌شوند. فایل‌های هستند که با زبان PHP پیاده‌سازی شدند. فعلاً دست نگه‌دارید و عجله نکنید نمی‌خواهیم وارد این فایل‌ها بشویم. همین قدر بدانید هر فایل php در وردپرس محتوی دستوراتی است که با کمک انها می توانیم فعالیتهای و اطلاعات دلخواه را در سرور مدیریت کنیم.

تجربه php در وردپرس

بگذارید خودمان یک فایل تستphp در وردپرس بسازیم. یک فولدر در سایت خود به نام testphp درست کنید. اگر می‌توانید این کارها را درون لوکال هاست روی یک سایت وردپرسی انجام دهید، در انجام آن کار شک نکنید. به محل نصب وردپرس خود در لوکال هاست بروید و فولدری بسازید. حالا یک فایل بانام index.php بسازید.

با استفاده از مرورگر و به آدرس زیر بروید.

http://https://devstuff.ir/نام سایت شما/ testphp/index.php

چه چیزی می‌بینید. یک صفحه سفید.

حالا متن زیر را به فایل index.php خود وارد کنید. می‌توانید فایل را با نوت پد ویرایش کنید. فایل خود را save کنید و در مرورگر صفحه مربوط به این فایل را با فشردن دکمه F5 رفرش کنید.

 

<?php

echo “helo world!”;

?>

حالا چه می‌بیند. در صفحه مرورگر شما عبارت زیر دیده میشود. php در وردپرس به شما رخ نشان میدهد.

!helo world

بله به همین سادگی شما اولین دستور به زبان PHP را انجام دادید و باید گفت به دنیای برنامه‌نویسی PHP خوش‌آمدید.

بیشتر بخوانید: نحوه رفع خطای 500 سرور داخلی در وردپرس | چگونه ارور ۵۰۰ Internal Server Error را رفع کنیم؟

درسهای ساده و مهم php در وردپرس

یک‌بار دیگر به کدهای PHP خودمان نگاهی کنیم. می‌توانیم چند درس از آن‌ها بگیریم.

خط ۱ در این خط شما دستورات خود را با برچسب php?> که معروف به برچسب PHP است شروع کردید. همیشه باید برای شروع دستورات PHP از همین برچسب استفاده کنید.

خط ۲ متن داخل دوبل کوتیشن ( ” ) همان متنی که شما به‌عنوان خروجی صفحه دیدید. شما می‌توانید برای نمایش متون خود در PHP از آن استفاده کنید. دستور echo قبل از این دوبل کوتیشن در زبان PHP به معنای چاپ کن است. دیدید که این دستور کار خود را انجام داد‌. در انتهای هر دستوری که می‌خواهید به PHP بدهید از یک سیمی کالن ( ; ) استفاده کنید. تقریباً معنی همان نقطه پایان جمله خودمان است.

خط ۳ این علامت <!–?انتهای برچسب خط اول است. در حقیقت شما یک بلوک PHP درست کردید و در میان آن دستور خود را تعریف کردید.

بیایید یک‌بار دیگر کد نویسی را در PHP تجربه کنیم. همان فایل قبلی را به‌صورت زیر ویرایش کنید. کار سختی نیست در همان خط دوم که گفتیم دستور میان بلوک PHP است دستور جدید را وارد می‌کنیم. این فراخوانی یک تابع در زبان PHP است.

 

<?php

phpinfo();

?>

حالا نتیجه را در صفحه مرورگر خود تست کنید. php در وردپرس اجازه رفتن یه خیلی از مکانها را دارد و کسی در آنجا دست رد به سینه اش نمی زند. صفحه‌ای که می‌بیند مشخصات زبان PHP در میزبان وب شماست. با استفاده از این دستور شما می‌تواند ببینید که میزبان شما چه قابلیت‌های از PHP را برای شما فعال کرده است. دستور ساده‌ای که نیاز شما برای تیکت نوشتن به پشتیبانی‌هاست را کمتر می‌کند؛ و حتماً در آینده به آن نیاز خواهید داشت.

php در وردپرس - نتیجه دستور info

بیشتر بخوانید: چطور قالب وردپرس را فارسی کنیم؟

حرف آخر درباره php در وردپرس

این فایل و فولدر مزبور را می‌تواند پاک کنید و به صفحه سایت خود مراجعه کنید. خواستم به شما نشان بدهم چقدر ساده و آسان می‌تواند از قابلیت‌های زبان php در وردپرس استفاده کنید بدون اینکه مشکلی در سایت ایجاد شود. البته به‌مرور که این زبان را بشناسید می‌توانید بسیاری از فعالیت‌های وردپرس را بهتر و بهینه‌تر مدیریت کنید. این همان مطلبی است که آینده حرفه‌ای شمارا در طراحی سایت‌های بزرگ رقم خواهد زد. من نمی‌خواهم شمارا تبدیل به یک برنامه‌نویس PHP یا مدیر پایگاه داده MySQL تبدیل کنم ولی به شما پیشنهاد می‌کنم هرچه می‌تواند درباره این مطلب مطالعه کنید. اگر به این پیشنهاد دوستانه گوش دهید دیگر وقتی به صفحات ویرایشگر کد وردپرس وارد می‌شود آن‌ها را همچون کلمات یونانی نخواهد دید. این کار به شما این توانایی را می‌دهد که از php در وردپرس بهتر استفاده کنید و حتی امکانات وردپرس را بهتر و کارآمدتر کنید.

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش افزودن اموجی ( شکلک ) در وردپرس

3779
2
همیشه وردپرس در نسخه جدید ویژگی های خود را بهبود میبخشد برخی از این ویژگی های جدید چنان ظریف است که امکان دارد شما آن را نادیده بگیرید. ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

حذف دسته بندی ها و برچسب ها از ایندکس های گوگل و نتایج جستجو

5410
3
حذف محتوا از ایندکس ها و نتایج جستجو گوگل بسیار مهم تر از اضافه کردن به آن است. بسیاری از مدیران سایت ها از اطلاعات کافی و اولیه ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نحوه جلوگیری از فیلتر شدن سایت در ایران

246
0
فیلترینگ سایت که معمولا به عنوان "نرم افزار کنترل محتوا" شناخته می‌شود، بخشی از نرم‌افزار است که برای محدود کردن وب‌سایت‌هایی که کاربر می‌تواند در رایانه خود بازدید ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش افزودن دکمه بازگشت به بالا وردپرس

1616
0
احتمالاً برایتان پیش آمده است که وقتی وارد یک وب سایت می شوید و یک مطلب را تا انتها مشاهده می کنید، در آخر برای اینکه راحت تر ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آیا کیفیت محتوا تاثیر زیادی بر روی سئو دارد؟

1314
0
پلتفرم های دیجیتال و رسانه های اجتماعی نقشی کلیدی در دنیای بازاریابی مدرن دارند. به همین دلیل است که بهینه سازی موتورهای جستجو یا سئو در چند سال ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

معرفی بهترین افزونه ورود کاربران وردپرس

2152
0
راه اندازی یک وب سایت وردپرس می تواند یک راه عالی برای درآمدزایی باشد. یکی از محبوب ‌ترین راه‌های کسب درآمد از یک وب‌سایت، تبدیل آن به سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش نمایش رسانه ها بر اساس دسته بندی و برچسب ها + افزونه

1116
0
سلام سوالی که اغلب به فکرمان میرسد که آیا می توانیم رسانه ها را بر اساس دسته بندی و برچسب نمایش دهیم ؟ یا اضافه کردن دسته ها و برچسب در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

برای طراحی لندینگ پیج چه اصولی را باید رعایت کنیم؟

739
0
امروزه از صفحات فرود برای انواع کسب و کارهای مختلف استفاده می شود. یک صفحه فرود یا همان لندینگ پیج باید از لحاظ زیبایی و جذابیت باعث جذب ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب