معرفی روش های ایندکس کردن سایت در گوگل

ضعیفمتوسطخوببسیار خوبعالی
( 1 رای , میانگین : 5,00 از 5)
بارگذاری...

یکی از اصلی ترین دغدغه های مدیران وب سایت ها، ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل می باشد. آیا هیچ ترافیک ارگانیکی در وب سایت یا صفحه خود مشاهده نمی کنید؟ اگر با این مشکل مواجه هستید به احتمال خیلی زیاد گوگل صفحات سایت شما را به خوبی ایندکس نمی کند به هین خاطر کاربران سایت شما را نمی بینند و نمی توانند وارد وب سایت شما شوند. زمانی گوگل یک صفحه وب را ایندکس نمی کند، آن صفحه در نتایج جستجو برای کاربران ظاهر نمی شود، در نتیجه هیچ بازدیدکننده ای از موتور جستجوگر نخواهید داشت. اما روش های مختلفی وجود دارد که می‌توانید از گوگل استفاده کنید تا روند نمایه‌سازی را تسریع و بلافاصله سایت شما را در نتایج نشان دهد. به همین منظور با ما همراه باشید تا شما را با نحوه ایندکس سایت در گوگل با استفاده از روش های مختلف آشنا کنیم.

نحوه ایندکس سایت در گوگل

بیشتر بخوانید: آموزش حذف و نصب مجدد وردپرس بدون از دست رفتن اطلاعات 

منظور از ایندکس سایت چیست و چگونه کار می کند؟

به عبارت ساده، ایندکس به معنای افزودن یک وب سایت و صفحات آن به پایگاه داده بزرگ گوگل است تا بتواند در نتایج جستجو ظاهر شودتا کاربران بتوانند آن صفحه را مشاهده کنند. ایندکس بخش مهمی از نحوه عملکرد جستجوی گوگل محسوب می شود. ابتدا گوگل صفحات وب جدیدی را از طریق فرآیندی به نام خزیدن پیدا می کند. به این صورت است که گوگل با دنبال کردن هایپرلینک های مختلف، که شامل لینک های ورودی و خروجی است، محتوای جدید را در وب سایت شما کشف می کند. هنگامی که این صفحات را پیدا کرد، آنها به پایگاه داده وسیع گوگل اضافه و به طور رسمی ایندکس می شوند.

ایندکس سایت از جمله مهم ترین مواردی است که حتماً باید به آن توجه ویژه ای داشته باشید، زیرا هر چقدر محتوای باکیفیت و زیاد تولید کنید، اما آنها در گوگل به خوبی ایندکس نشوند، هیچ سودی برای شما نخواهند داشت، زیرا کاربران نمی توانند آن محتواها را در نتایج مشاهده کنند. در ادامه چندین عبارت کلیدی در خصوص ایندکس سایت در اختیار شما قرار می دهیم:

  • خزیدن (Crawling): نوعی فرایند برای خزیدن و پیدا کردن لینک ها برای شناسایی محتوای جدید است.
  • ایندکس (Indexing): ذخیره سازی صفحات سایت در پایگاه داده گوگل
  • ربات های عنکبوت (Web spider): نرم افزاریست که برای انجام فرآیند خزیدن در یک مقیاس معین طراحی شده است.
  • گوگل بات (Googlebot): به معنای عنکبوت وب گوگل می باشد.

از کجا بفهیم سایت ما در گوگل ایندکس شده است یا خیر؟

آیا از خود پرسیده اید که آیا گوگل سایت من را ایندکس می کند یا خیر؟ به طور کلی؛ دو روش ساده وجود دارد که می توانید متوجه شوید که آیا گوگل سایت شما را ایندکس می کند یا خیر که در ادامه آنها را به شما آموزش دهیم.

ابتدا می توانید به سادگی یک جستجوی گوگل در وب سایت یا یک صفحه وب خود انجام دهید و مشاهده کنید که آیا در نتایج جستجو ظاهر می شود یا خیر. اگر آن صفحه شما در نتایج جستجو نمایان شد، این یعنی آن صفحه ایندکس شده است. اما اگر نمایان نشد یعنی سایت شما توسط موتور جستجو ایندکس نشده است.

بیشتر بخوانید: ایندکس نشدن سایت در گوگل و روش حل آن

همچنین برای اجرای یک جستجوی دقیق، از اپراتورهای جستجوی گوگل استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر می خواهید وب سایت خود را جستجو کنید، می توانید وارد سایت  www.yourdomainhere.com شوید. یا می توانید آدرس دلخواه صفحه خود را به همراه اپراتور جستجو وارد کنید تا مشاهده کنید که آیا ایندکس شده یا خیر. به عنوان مثال: site:www.yourdomainhere.com/your-web-page

از کجا بفهیم سایت ما در گوگل ایندکس شده است یا خیر؟

راه دیگر برای بررسی اینکه آیا صفحه شما ایندکس شده است یا خیر، استفاده از گوگل سرچ کنسول می باشد.

در گوگل سرچ کنسول ، آدرس صفحه وب خود را در ابزار بازرسی URL وارد کنید. حال در صورتی که گوگل صفحه شما را ایندکس کرده باشد، پیامی مبنی بر اینکه URL در گوگل است را مشاهده خواهید کرد.

همچنین می توانید از بخش “Coverage” برای دریافت بینش دقیق‌ تری از وضعیت ایندکس شدن مظالب سایت خود استفاده کنید. برای اینکار می توانید آدرس “Google Search Console > Index > Coverage” را در گوگل کنسول خود طی کنید.

روش ایندکس شدن سایت در گوگل

بیشتر بخوانید: ایندکس نشدن سایت در گوگل و روش حل آن

روش ایندکس شدن سایت در گوگل

تا اینجای مطلب شما را با مفهوم ایندکس و اینکه از کجا بفهیم سایتمان ایندکس شده است یا خیر آشنا کردیم. حال در ادامه مطلب قصد داریم آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل را با استفاده از چندین روش مختلف در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همراه ما باشید.

1- حذف بلوک های خزنده در فایل robots.txt | آموزش ایندکس صفحات در گوگل 

یکی از دلایلی که باعث می شود گوگل سایت شما را ایندکس نکند، ممکن است به دلیل وجود بلوک های خزنده در فایل robots.txt باشد. برای برای بررسی این مشکل، به yourdomain.com/robots.txt بروید و سپس به دنبال یکی از دو کدهای زیر باشید:

User-agent: Googlebot

Disallow: /

User-agent: *

Disallow: /

هر یک از این کدها به گوگل بات اطلاع می دهند که آنها مجاز به خزیدن هیچ صفحه ‌ای در سایت شما نیستند. برای رفع مشکل، ساده ترین روش حذف آنها می باشد. حال بررسی اینکه آیا این مورد باعث ایندکس نشدن سایت شما شده است یا نه، می توایند از گوگل کنسول کمک بگیرید. برای اینکار به گوگل کنسول مراجعه کنید و سپس وارد بلوک “Coverage” شوید. پس از آن، اگر با پیغام “Crawl allowed? No: blocked by robots.txt” error” روبه رو شدید، این نشان می دهد که صفحات سایت شما در robots.txt  مسدود شده است. بنابراین می توانید این فایل را حذف کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش جلوگیری از ایندکس شدن سایت وردپرس

2- ایجاد و ارسال نقشه سایت به موتورهای جستجو | آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل

یکی از روش هایی که به موتورهای جستجوگر همچون گوگل کمک می ‌کند تا خیلی سریع وب ‌سایت شما را ایندکس نماید، ایجاد نقشه سایت XML می باشد. در واقع؛ نقشه سایت لیستی از صفحات مهم در وب سایت شما است و در قالب XML که یک زبان نشانه گذاری است نوشته شده تا خزنده های موتورهای جستجو به راحتی آن را درک کنند.

آموزش ایندکس کردن سریع صفحات سایت در گوگل

با ایجاد نقشه سایت، به ربات های موتورهای جستجوگر کمک می کنید تا در وب سایت شما پیمایش کنند، محتوای جدید را کشف و صفحات شما را فهرست بندی نمایند. این به بهبود دید جستجوی شما کمک و صفحات جدیدی را که هنوز بک لینک ندارند ایندکس می کند. همچنین گوگل گزینه ای را در ابزار گوگل سرچ کنسول برای ارسال نقشه سایت شما ارائه می دهد. این به موتور جستجو کمک می کند تا روند نمایه سازی سایت شما را سرعت بخشیده و صفحات شما را در نتایج جستجو نشان دهد.

3- برچسب های نوفالو را از لینک های داخلی حذف کنید | طریقه ایندکس شدن سایت در گوگل

یک راه سریع برای index صفحات توسط گوگل ، حذف برچسب های نوفالو را از لینک های داخلی می باشد. گاهی اوقات، صفحات وب شما ایندکس نمی شوند، زیرا گوگل نمی تواند آنها را پیدا و در آنها بخزد. اگر لینک های داخلی با برچسب rel=”nofollow” دارید، ممکن است مشکل ایجاد کند. ربات‌های موتور جستجو لینک را نمی ‌خزند و به محتوایی که در آنجا لینک شده است دسترسی پیدا نمی ‌کنند. در نتیجه، هیچ داده ای در مورد صفحه شما برای نمایه سازی به سرورهای گوگل ارسال نمی شود و صفحه در نتایج جستجو ظاهر نمی شود.

بنابراین، برچسب های “نوفالو” را از لینک های داخلی خود بررسی کرده و حذف کنید. با حذف تگ‌های  nofollow، به موتور جستجو اجازه می ‌دهید تا لینک های شما را دنبال کرده و آن صفحات لینک شده را پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش لینک سازی داخلی در وردپرس

4- بررسی کنید که صفحه یتیم نباشد | نحوه ایندکس سایت در گوگل 

صفحات یتیم سایت صفحاتی هستند که پیوندهای داخلی به آنها اشاره ای نمی کنند. از آنجایی که گوگل با خزیدن در وب سات شما،  محتوای جدید را شناسایی می کند، نمی تواند صفحات یتیم را از طریق این فرآیند پیدا نماید. همچنین بازدیدکنندگان سایت شما هم نمی توانند آنها را پیدا و مشاهده کنند. برای بررسی صفحات یتیم سایت خود، می توانید از Ahrefs استفاده کنید. بعد از ورود به سایت می توانید گزارش پیوندها را برای خطاهای یتیم یا Orphan page بررسی کنید:

 آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل

در این بخش تمام صفحاتی را به شما نشان می ‌دهد که هم ایندکس شده اند و هم در نقشه سایت شما وجود دارند، اما هیچ پیوند داخلی به آن‌ها اشاره نمی‌ کنند در نهایت شما می توانید صفحات یتیم سایت خود را از دو روش اصلاح کنید:

  • اگر صفحه برای شما هیچ اهمیتی ندارد، بهتر است آن را حذف و همچنین از نقشه سایت هم حذف نمائید.
  • اگر صفحه برای شما اهمیت دارد، آن را در ساختار لینک داخلی وب سایت خود اضافه کنید.

5- از لینک های داخلی قدرتمند و باکیفیت استفاده کنید | روش ایندکس شدن سایت در گوگل 

راه دیگری برای سرعت بخشیدن به روند نمایه سازی سایت شما، ساخت لینک های داخلی قدرتمند است. در واقع لینک های داخلی به گوگل کمک می کنند تا محتوای وب سایت شما را از لینکی به لینک دیگر پیدا کند. اگر صفحه ای در وب سایت خود منتشر کرده اید که هیچ گونه لینک داخلی ندارد، گوگل نمی تواند محتوای دیگری را در سایت شما پیدا کند. در نتیجه، ممکن است زمان زیادی برای ایندکس کردن صفحات دیگر صرف شود. اینجاست که می توانید لینک های داخلی را به مکان های مرتبط در محتوای خود اضافه کنید.

برای انجام این کار، به سایت Ahrefs مراجعه کنید و سپس نام دامنه خود را وارد نمائید. پس از آن گزارشی از بهترین لینک های خود را مشاهده خواهید کرد.

| روش ایندکس شدن سایت در گوگل 

در این صفحه شما به ترتیب، بهترین و پرقدرت ترین صفحات خود را مشاهده خواهید کرد که می توانید از آنها برای لینک سازی داخلی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: لینک کوتاه در وردپرس + بهترین افزونه کوتاه کننده لینک وردپرس

6- صفحات بی کیفیت را تغییر مسیر دهید | آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل

کیفیت صفحات شما نیز نقش مهمی در نحوه ایندکس کردن سایت توسط گوگل دارد. اگر در سایت خود صدها و هزاران محتوا منتشر کرده اید اما از نظر کیفیت پایین هستند، گوگل در نهایت تعداد دفعاتی که سایت شما خزیده و ایندکس می شود را کاهش می دهد و در نتیجه صفحات سایت شما به خوبی در نتایج نمایش داده نخواهد شد.

دلیل این کاهش این است که گوگل منابع سرور محدودی دارد. حال در صورتی که خزنده های گوگل به صورت مداوم صفحات بی کیفیت را در سایت شما پیدا کنند، سرعت پیدا کردن محتوای جدید را کاهش می دهد. برای جلوگیری از این مشکل، می توانید از تغییر مسیر 301 برای صفحات با کیفیت پایین خود استفاده کنید و آنها را به صفحه با کیفیت بالا دیگری هدایت نمائید. یا اینکه می توانید به سادگی صفحات بی کیفیت خود را پیدا و از وب سایت خود حذف کنید.

7- برچسب های Noindex را حذف کنید | نحوه ایندکس سایت در گوگل 

یکی دیگر از دلایلی که ممکن است گوگل وب سایت شما را ایندکس نمی کند این است که به آن می گویید این کار را نکند. تگ های Noindex  به گوگل می گویند که یک صفحه را از فرآیند نمایه سازی کنار بگذارد. در نتیجه، صفحه را در پایگاه داده خود ذخیره نمی کند یا صفحه را در SERP های خود نشان نمی دهد. بنابراین، اگر هر صفحه ای در سایت شما دارای یک برچسب noindex نابجا باشد، از رتبه بندی آن جلوگیری می کند، زیرا گوگل آن را در فهرست خود قرار نمی دهد.

حال برای بررسی تگ  های نوایندکس، به بخش <head>  صفحه وب دلخواه خود بروید و سپس به دنبال متا تگ حاوی noindex بگردید. اگر آن را فعال کرده باشید، در اینجا باید به نظر برسد:

راه سریع برای index صفحات توسط گوگل

در مورد گوگل، نام متا شامل googlebot خواهد شد و تگ چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد بود:

آموزش ایندکس صفحات در گوگل

در صورتی که این تگ را در صفحه خود مشاهده کردید، کافیست آن را حذف تا گوگل بتواند پست را فهرست بندی کند.

روش دیگر برای پیدا کردن تگ های noindex، استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول و بخش بازرسی URLمی باشد. کافیست وارد این قسمت شده و تنها آدرس صفحه دلخواه سایت خود را وارد کنید. سپس به Indexing مجاز در گزارش Coverage نگاهی بیاندازید.

اگر یک تگ noindex به صفحه شما اضافه شود، باید در آنجا ظاهر و پیغامی با مضمون No یا N/A را مشاهده نمائید.

 بیشتر بخوانید: 8 افزونه لینک سازی داخلی و خودکار وردپرس حرفه ای

8- مطمئن شوید که صفحات تکراری وجود ندارد | آموزش ایندکس صفحات در گوگل 

داشتن محتوای تکراری می تواند دلیل دیگری برای کندی یا عدم ایندکس شدن توسط گوگل باشد. اگر صفحه‌ای تکراری باشد یا محتوایی داشته باشد که تا حدود خیلی زیادی مشابه صفحه دیگری باشد، بعید است که گوگل آن را فهرست بندی و ایندکس کند. بنابراین، مطمئن شوید که هیچ صفحه تکراری در وب سایت شما وجود ندارد. اگر وجود دارد، آنها را بالافاصله حذف و یا ریدارکت کنید.

9- پست های خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید | طریقه ایندکس شدن سایت در گوگل

برای بهبود روند نمایه سازی سایت خود، باید پست های وبلاگ جدید را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید. این یک سیگنال مثبت به گوگل ارسال می کند و شانس شما را برای ایندکس کردن افزایش می دهد. به عنوان مثال، یک پلتفرم شبکه اجتماعی مانند توییتر برای دریافت اخبار دقیقه به دقیقه عالی است. گوگل به صورت مرتب توییتر را بررسی و حتی یک قطعه را در نتایج جستجوی خود نشان می دهد.

آموزش ایندکس کردن سایت در گوگل

اگر به تازگی یک موضوع پرطرفدار را پوشش داده اید و یک توییت در مورد آن با یک URL به وبلاگ خود ارسال کرده اید، ممکن است گوگل توییت شما را بخزد و آن را در قسمتی از نتایج جستجو نشان دهد.

 بیشتر بخوانید: نشانه های هک شدن سایت وردپرس و اقدامات لازم پس از مشاهده علائم آن

10 – دریافت بک لینک با کیفیت بالا | روش ایندکس شدن سایت در گوگل 

از آنجایی که خزنده گوگل با دنبال کردن لینک ها به وب سایت شما کار می کند، ایمن سازی بک لینک های با کیفیت بالا به افزایش ایندکس وب سایت شما کمک می کند. بک لینک ها برای محتوای شما رای اعتماد می دهند و صفحاتی که بک لینک های باکیفیت دارند برای گوگل اهمیت بیشتری نسبت به صفحات بدون لینک دارند. بنابراین، با دریافت لینک از وب‌ سایت‌های معتبر، گوگل سایت شما را قابل اعتماد می‌بیند و احتمالاً محتوای شما را سریع ‌تر ایندکس می ‌کند. راه های زیادی وجود دارد که می توانید بک لینک های با کیفیت دریافت کنید، مانند ایجاد اینفوگرافیک، وبلاگ نویسی مهمان، یافتن لینک های شکسته و موارد دیگر.

سوالات متداول

چگونه بررسی کنیم که گوگل سایت ما را ایندکس کرده است یا خیر؟

روش های مختلفی وجود دارد که می توانید مشاهده کنید که آیا گوگل سایت شما را ایندکس کرده یا خیر یکی از ساده ترین انها مراجعه به ابزار گوگل سرچ کنسول و استفاده از قسمت

دلایل دیر ایندکس شدن سایت وردپرس چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود که گوگل سایت شما را به خوبی ایندکس نکند که برخی از مهم ترین آنها عبارت هستند از: وجود محتوای بی کیفیت، عدم استفاده از لینک های داخلی، منتشر کردن محتوای تکراری در سایت و...

 بیشتر بخوانید: تکنیک های آموزش سئو داخلی Onpage SEO سایت وردپرسی

سایت لینک چیست؟ چگونه در گوگل سایت لینک داشته باشیم؟

جمع بندی: روش های ایندکس کردن سریع صفحات سایت وردپرس

اگر قصد دارید در گوگل یک رتبه بالا داشته باشید تا در نهایت بتوانید ترافیک ارگانیک سایت خود را بیشتر کنید، مهم ترین تکنیک این است که تمامی صفحات شما باید در گوگل فهرست بندی و ایندکس شوند. در غیر این صورت بسیاری از صفحات به کاربران نمایش داده نمی شود و در نتیجه نمی توانید ترافیک بالایی کسب کنید. خوشبختانه ایندکس کردن صفحات در گوگل کار چندان سختی نیست و شما می توانید با استفاده از روش های مختلف سایت خود را به خوبی در گوگل فهرست بندی کنید. ما در این مطلب نحوه ایندکس سایت در گوگل را با استفاده از 9 روش مختلف به شما آموزش دادیم. امیدوارم این مطلب مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد.

ahrefs

لیست مطالب

درباره نویسنده



میلاد انوش
( عضو از 3 سال قبل )
  • 900 نوشته
  • 0 دیدگاه
  • 1 محصول
  • 0 دوره آموزشی

نظرات کاربران

ثبت دیدگاه

چند نکته قبل از ارسال دیدگاه :
  • تمامی دیدگاه ها قبل از انتشار عمومی توسط کارشناسان سایت بررسی خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که جنبه تبلیغاتی داشته باشند تایید نخواهند شد.
  • آدرس سایت ، مشخصات مدیریت و... در متن دیدگاه حذف خواهند شد.
  • دیدگاه هایی که به زبان انگلیسی باشند تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه هایی که حاوی توهین ، تهدید یا... باشند تایید نخواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط



آموزش حل خطای data-vocabulary.org schema deprecate در سرچ کنسول

68
0
گوگل سرچ کنسول یکی از بهترین و محبوب ترین ابزارها برای وب مستران است که با استفاده از آن می توانند گزارشاتی در خصوص بازدیدها، خطاها و... سایت ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

رفع مشکل عدم نمایش تصویر شاخص وردپرس | آموزش تصویری رفع مشکل باز نشدن عکس های شاخص سایت

2895
0
وردپرس به عنوان محبوب ترین سیستم سایت ساز جهان ابزارهای مختلفی را در اختیار شما قرار می دهد که با استفاده از آنها می توانید سایت خود را ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش اضافه کردن وضعیت دلخواه برای مطالب در وردپرس

1816
0
آیا میخواهید وضعیت دلخواه خود را برای مطالب سایتتان در وردپرس اضافه کنید؟ وضعیت مطلب در وردپرس ابزاری است که به شما اجازه می دهد تا مطالب خود ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

استفاده از شبکه های اجتماعی برای افزایش مشترکین ایمیلی

928
0
آیا میخواهید از شبکه های اجتماعی برای افزایش مشترکین ایمیلی خود استفاده کنید؟ اگر از شبکه های اجتماعی برای ساخت لیست ایمیل خود سود نمیبرید، این یعنی در ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

بهترین برنامه کاهش حجم عکس برای گوشی (15 اپلیکیشن کم کردن حجم تصاویر بدون افت کیفیت در موبایل)

4164
0
همانطور که می دانید طی چند سال گذشته استفاده از گوشی هوشمند در میان مردم بسیار افزایش یافته به گونه ای که هر شخصی با هر میزان سنی ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

آموزش حذف دسته بندی پیشفرض دسته بندی نشده

6646
1
با سلام خدمت شما کاربران محترم نوین وردپرس امروز با شما هستیم تا یکی از دغدغه های وردپرس کار ها رو برطرف کنیم ، این مشکل بعضی جاها به یک مشکل ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

تداخل پلاگین های وردپرس و چگونگی بررسی و رفع آنها

3585
3
وقتیکه در مورد مشکلات بالقوه پلاگین ها که باعث ایجاد مشکل برای سایت های وردپرسی می شود فکر می کنید، حتما ذهن شما به سمت پلاگین هایی با ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

نحوه اضافه کردن پیوند خروجی وردپرس به منوی مدیریت

1566
0
آیا می خواهید به صورت دستی یک پیوند خروجی وردپرس را در سایت وردپرس خود اضافه کنید؟ اگر شما عضو شده در سایت وردپرس را اجرا کنید پس ...
جزییات بیشتر آموزش را بخوانید!

دسته بندی مطالب

محصولات حرفه ای

جستجو کنید…

همکار ما شوید

اگر دوست دارید در زمینه آموزش ، افزونه ، قالب وردپرس و ووکامرس ، آموزش سئو و… مقالات آموزشی خود را در نوین وردپرس منتشر کنید میتوانید به عنوان نویسنده در نوین وردپرس فعالیت کنید.

  • تولید کننده فیلم آموزشی کار با محصولات
  • نویسندگی و ارسال مطالب آموزشی
  • تولید کننده دورهای آموزشی برنامه نویسی
  • فارسی سازی و ترجمه انواع قالب
  • و هر آنچه که توانایی دارید...
  • فهرست مطالب